ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέλος της Μπαρτσελόνα ο αρχιτέκτονας της Ρεάλ

Μέλος της Μπαρτσελόνα ο αρχιτέκτονας της Ρεάλ

Το γραφείο του Γιόσεπ Ρίμπας είναι το φαβορί για να αναλάβει την ανακατασκευή του "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Μέχρι το 2017 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έξι μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία διεκδικούσαν το έργο αξίας 400.000.000 ευρώ δηλαδή της ανακατασκευής του γηπέδου "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Έμειναν τέσσερα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ABC, ο νικητής θα είναι το γραφείο "GMT Architekten, L35 y Ribas", η προσωπική επιλογή του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ.

Το "αγκάθι" για τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι η οπαδική ταυτότητα του αρχιτέκτονα, η οποία θα δημοσιοποιηθεί μετά την παρουσίαση των σχεδίων μετά τις γιορτές.

Βλέπετε ο Γιόσεπ Ρίμπας δεν είναι μόνο οπαδός της Μπαρτσελόνα, αλλά μέλος και προσωπικός φίλος του πρώην προέδρου των "μπλαουγκράνα", Τζοάν Λαπόρτα.

Μέλος της Μπαρτσελόνα ο αρχιτέκτονας της Ρεάλ

Ο αρχιτέκτονας

Ο Πέρεθ, κατασκευαστής και ο ίδιος σε έργα στην Ελλάδα, δεν ενδιαφέρεται για την ομάδα που υποστηρίζει ο Καταλανός αρχιτέκτονας. Ενδιαφέρεται να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την εκπόνηση των έργων, 300.000.000 και επιπλέον 100.000.000 για τις άδειες.

Το καινούργιο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" πρέπει να είναι έτοιμο το 2017. Το ανακαινισμένο "στολίδι" της "βασίλισσας" θα έχει ξενοδοχείο 150 δωματίων με θέα στον αγωνιστικό χώρο και θα αποφέρει κέρδη 3.000.000 ευρώ το χρόνο. Το νέο εμπορικό κέντρο που θα διαμορφωθεί θα κάνει πλουσιότερη τη Ρεάλ κατά 5.000.000 ευρώ.

Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσό θα αποφέρει ο βασικός χορηγός που θα δώσει το όνομα του στο γήπεδο. 20.000.000 ετησίως ζητάει η Ρεάλ Μαδρίτης και υπάρχουν τουλάχιστον τρεις κολοσσοί που ενδιαφέρονται.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ