ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Μπορεί η θερινή μεταγραφική περίοδος να έληξε, αλλά η ερχόμενη χειμερινή αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για ποδοσφαιριστές και ομάδες, με τα μεγάλα deals να παραμονεύουν.

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού έληξε, αλλά οι μεγάλες ομάδες συνεχίζουν τον προγραμματισμό τους γι' αυτή που έρχεται τον Ιανουάριο, με την αγγλική ιστοσελίδα Βleacherreport, να παρουσιάζει 20 υποψήφιους ποδοσφαιριστές για να μονοπωλήσουν το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι.

Αρτούρο Βιδάλ

Από τη στιγμή που είναι καλά στην υγεία του, τότε είναι δεδομένο ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ο 27άχρονος Χιλιανός αποτέλεσε διακαή πόθο του Λουίς φαν Χάαλ στο Μάντσεστερ αλλά κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, φαίνεται ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Τον Ιανουάριο, όπως όλα δείχνουν και όπως μαρτυρά ο βρετανικός και ιταλικός Τύπος, θα καθίσουν οι ομάδες ξανά να συζητήσουν.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Μάρκο Ρόις

Κάθε φορά που τραυματίζεται, κάνουν όλοι δεύτερες σκέψεις. Κάθε φορά που αγωνίζεται, αυτές φεύγουν. Ακούγεται για όλους και για όλα. Είναι παγκόσμιας κλάσης, παίζει σε κάθε ομάδα της Ευρώπης. Ακούστηκε από τη Λίβερπουλ μέχρι την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, απλά σκέφτονται το μεγαλύτερο δυνατό ποσό πώλησης. Και φαίνεται ότι θα προσφερθεί για τον 25άχρονο, τον Ιανουάριο. Η προέλευσή του άγνωστη, μέχρι στιγμής.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Λούκας Ποντόλσκι

Το μέλλον του στο Λονδίνο δεν είναι βέβαιο. Μάλλον περισσότερο, αβέβαιο. Το καλοκαίρι δεν υπήρχαν προτάσεις. "Η αποχώρησή μου από την Άρσεναλ, απέτυχε γιατί δεν υπήρχαν προτάσεις", παραδέχτηκε. Ο Γερμανός επιθετικός, ελπίζει ότι το χειμώνα θα είναι διαφορετικά, έστω και αν αυτό σημάνει επιστροφή στα πάτρια εδάφη και όχι σε ομάδα πρώτης γραμμής.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Σάμι Κεντίρα

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν τον θεωρεί μαύρο πρόβατο, όπως τον Ντι Μαρία. Αλλά, πάνω από όλα είναι το συμφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δρομοι είναι δύο. Ο πρώτος περνά μέσα από αλλεπάλληλες προσφορές των "μερένγκες" προς το πρόσωπό του και ο άλλος μέσα από πώληση τον προσεχή Ιανουάριο. Τραυματίζεται συχνά, αλλά είναι ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου και θα έχει προτάσεις αναλόγου επιπέδου. Δε φαίνεται να αισθάνεται τόσο άνετα στη Μαδρίτη, και ο Πέρεθ δεν πρόκειται να ασχοληθεί υπερβολικά.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Πετρ Τσεχ

Με τον Κουρτουά δε νιώθει καλά και το ξέρουν άπαντες στο Λονδίνο. Το μυαλό του βρίσκεται εκτός ομάδας και είναι κοινό μυστικό. Δεν είναι καν μυστικό. "Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα, δεν είναι όλα τέλεια. Η προσφορά πρέπει να είναι συμφέρουσα για όλους", και η χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα του ανοίξει την πόρτα, όσο ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν κάνει δεύτερες σκέψεις. Είναι και 32.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Χουάν Κουαδράδο

Η μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, χάλασε περισσότερο για τα λεφτά, παρά για τη φημολογούμενη ασυνεννοησία στους "μπλαουγκράνα" για τον ποιον πραγματικά θέλουν. Εξαιρετικό Μουντιάλ με την Κολομβία, ανέβασε τις ήδη ανεβασμένες μετοχές του. Ο 26άχρονος "τετραγωνικός" ποδοσφαιριστής για όλες τις θέσεις, δηλώνει ικανοποιημένος στη Φλωρεντία, αλλά είναι μέχρι να φύγει. Το είχε ζητήσει και το καλοκαίρι. Τον Ιανουάριο, φαίνεται ότι θα γίνει. Στη Βαρκελώνη πλέον δεν μπορούν, αλλά ο Φαν Χάαλ μπορεί.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Άλαν Μάρκες

Είχε 135/153 επιτυχημένα τάκλιν, τις δύο τελευταίες σεζόν. Από μόνο του σαν αριθμός είναι ικανό να συγκεντρώσει τα βλέμματα των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων πάνω του. Στη νίκη της Ουντινέζε επί της Έμπολι συμπλήρωσε ποσοστό 93% στις πάσες του. Βραζιλιάνος, μέσος. Ετών 23. Η Ουντινέζε δεν είναι και καμία ομάδα που δυσκολεύεται στις πωλήσεις. Και ειδικά στις επιτυχημένες πωλήσεις. Και δε φαίνεται ότι θα αργήσει να το κάνει.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Κρίστοφ Κράμερ

Όσοι δε βλέπουν γερμανικό πρωτάθλημα, τον έμαθαν στο Μουντιάλ. Ανήκει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά δίνεται δανεικός. Στο Μένχενγκλάντμπαχ θέλουν να τον αγοράσουν, αλλά μοιάζει σχεδόν απίθανο. Από τους πιο ελπιδοφόρους και ταλαντούχους μέσους, μέλος της γερμανικής μηχανής που παράγει ακατάπαυστα θα φέρει πολλά λεφτά στα ταμεία του Λεβερκούζεν. Είναι 23 ετών και διεθνής με την πρωταθλήτρια κόσμου...

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Γκλεν Τζόνσον

Στη Λίβερπουλ δεν είναι ευχαριστημένοι. Για την έλλειψη προσπάθειάς του, για την "ανύπαρκτη επιθυμία" του, και για πολλά άλλα. Φτάνουν στο σημείο να αναφέρουν στον Τύπο της χώρας, ότι παίζει επειδή είναι Άγγλος και επειδή έχει όνομα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, θα αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ ή σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα εκτός Ευρώπης σε λίγα χρόνια. Ο Γενάρης είναι κοντά και αυτός έχει πατήσει τα 30...

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Τζέιμς Μίλνερ

Δεν ξεκίνησε και πολύ ενεργά τη σεζόν στο Μάντσεστερ, αλλά και ο ίδιος δε φαίνεται να συμβιβάζεται με το ρόλο του θεατή. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται να ρίξει τον εγωισμό του, να σπάσει στο συμβόλαιό του και προτιμήσει να αγωνιστεί τον Ιανουάριο σε μία μεσαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, από το να μην κάνει τίποτα στη Μάντσεστερ Σίτι. Βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, αλλά και από την ομάδα. Αλλά η απροθυμία της δεύτερης, οδηγεί το βρετανικό Τύπο στις παραπάνω εικασίες.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Σεμπάστιαν Τζοβίνκο

Το μέλλον του στο Τορίνο δε μοιάζει βέβαιο. Από το καλοκαίρι η Γιουβέντους, συζητούσε σύμφωνα με τον ατζέντη του, προτάσεις οι οποίες δεν καρποφόρησαν. Και η Γαλατασαράι ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει ως δανεικό με οψιόν αγοράς. Τίποτα, όμως. Στα 27 του χρόνια, μεγάλος για να θεωρείται ακόμη ταλέντο. Οι φήμες λένε ότι η Γουβέντους, θα διευκολύνει την αποχώρησή του.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Αντριέν Ραμπιό

Ο ίδιος αρνείται να ανανεώσει με την Παρί Σεν-Ζερμέν, και επομένως η ομάδα της πρωτεύουσας θα αναγκαστεί να τον πουλήσει, τον Ιανουάριο. Η Ρόμα ενδιαφέρεται, ο Ρούντι Γκαρθία είπε ότι τον θέλει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές. Τον Ιούνιο του 2015 λήγει το συμβόλαιο του. Τα παιχνίδια τακτικής, δίνουν και παίρνουν. Μόνο σίγουρο ότι ο 19άχρονος μέσος, δε θα είναι κάτοικος Παρισιού για πολύ καιρό.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Αντρέ Αγιού

Με το μπάχαλο που επικρατεί στη Μαρσέιγ, μετά τις διαφωνίες του Μαρσέλο Μπιέλσα με τον πρόεδρο της ομάδας, όλα μοιάζουν ρευστά. Εγνωσμένης ποιότητας, είναι σίγουρο ότι θα βρει εύκολα ομάδα και η Μαρσέιγ δε συγκινείται να τον κρατήσει στο γαλλικό Νότο. Ή θα τον πουλήσει σε μειωμένη τιμή τον Ιανουάριο, ή απλά θα αποχωρήσει στο τέλος του συμβολαίου του, χωρίς κέρδος για την ομάδα της Μασσαλίας.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Γουίλιαμ Καρβάλιο

Με ρίζες αφρικανικές και αυτός (Ανγκόλα), αλλά επίσημα Πορτογάλος. Χαφ, 22 ετών, κάθε καλοκαίρι βρίσκεται στο προσκήνιο της εξόδου από τη Λισαβόνα, αλλά ο συνονόματος πρόεδρός του, φαίνεται κάθε φορά να έχει άλλες προτεραιότητες. Ο Μάρκο Σίλβα του εκμυστηρεύτηκε, λένε οι Πορτογάλοι, ότι αν παίξει καλά, η τιμή του θα εκτοξευτεί. Στην Ευρώπη, προσπαθεί να δώσει το βάρος.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Γιέφχεν Κονοπλίανκα

Ο 24άχρονος Ουκρανός εξτρέμ, έχει κάνει γνωστή την παρουσία του στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και απλά περιμένει το πλήρωμα του χρόνου. Η Ντνίπρο ξέρει ότι δεν μπορεί να τον κρατήσει, αλλά δε θα τον πουλήσει και τζάμπα. Προτίθεται να του ανανεώσει το συμβόλαιο, προκειμένου να βάλει σε αυτό και μεγαλύτερη ρήτρα αποδέσμευσης. Προκειμένου να έρθουν περισσότερα λεφτά στο Ντνιπροπετρόφσκ. Στην Τότεναμ, τον θυμούνται. Ο ίδιος ελπίζει, ότι τον θυμούνται σε όλο το Νησί.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Μπερνάρντ

Έκανε το μπαμ με την Ατλέτικο Μινέιρο. Πήγε να κάνει το δεύτερο με την εθνική Βραζιλίας στο Μουντιάλ, αλλά το σχέδιο αποτυχημένο. Στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, τσακώνεται κάθε μέρα με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Βρίστηκαν, είπαν βαριές κουβέντες ο ένας για τον άλλον, αλλά αναγκαστικά συμβιώνουν. Αυτός περιμένει την ώρα και τη στιγμή που θα εγκαταλείψει την Ουκρανία. Αυτή, την πρόταση από μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο που θα την ικανοποιήσει. Είναι κοινό μυστικό ότι, ο,τι δεν έγινε κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, θα γίνει κατά τη χειμερινή. Είναι μόλις 22 ετών και από ταλέντο ξεχειλίζει.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Κόνορ Γουίκαμ

Εάν η Σάντερλαντ θέλει να τον κρατήσει, πρέπει να βιαστεί προσφέροντάς του ένα ''long term" συμβόλαιο. Αν θέλει να μην τον χάσει τζάμπα, πρέπει να τον πουλήσει. Το μέλλον του είναι εντός, εκτός και επί τα αυτά της Σάντερλαντ. Διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της εθνικής Αγγλίας, δε θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να βρει καινούριο σύλλογο, σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι δεν τον εκτιμούν ή ότι δεν τον χρειάζονται, όσο τους χρειάζεται. Επιθετικός, μόλις 21 ετών.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Ντιέγκο Ρολάν

Επιθετικός από το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, σε ηλικία 21 ετών. Στην Μπορντό τα πάει καλύτερα του αναμενομένου, και τιμή του ανεβαίνει γρηγορότερα του αναμενομένου. Παραγωγικός και αποτελεσματικός, κάθε χρονιά πιο ώριμος, το "τσίκο" από την Ουρουγουάη, περιμένει την προσφορά για να μεταβεί στο... Νησί.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Μπρούμα

Αν και γεννημένος στη Γουϊνέα Μπισάου, αγωνίστηκε στις μικρές ομάδες της εθνικής Πορτογαλίας. Στη Κ20 "Σελεσάο ντας Κίνας", έκανε ένα εκπληκτικό Μουντιάλ και τους πάντες να παραμιλούν για τον... Μπρόυμα. Ανήκει στη Γαλατασαράι, πέρυσι τον Ιανουάριο υπήρξε ενδιαφέρον από Μονακό και Έβερτον, αλλά οι Τούρκοι δε συζητούσαν δανεισμό. Ο Πορτογάλος περιμένει να δει τι θα κάνει ο Πραντέλι μαζί του, ειδάλλως ο ίδιος και οι ντρίμπλες του θα ζητήσουν καταφύγιο σε κάποια άλλη ομάδα αντιστοίχου επιπέδου. Στην Πορτογαλία, πάντως οι τρεις "μεγάλοι", τον κοιτάζουν, τον θέλουν, το ξέρει και αυτός.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Ρόμπι Κρας

Ο Αυστραλός επιθετικός δεν υπολείπεται σε ταλέντο, αλλά είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς. Η καριέρα του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν είχε την εξέλιξη που όλοι ανέμεναν μετά τη ρήξη του πρόσθιου χιαστού. Η επίθεση των "ασπιρίνων" είναι ασφυκτικά γεμάτη και εάν ο Ρόμπι δεν είναι απόλυτα υγιής, θα δυσκολευτεί ακόμη πιο πολύ να βρει χώρο για τη βασική ενδεκάδα. Η πόρτα της εξόδου από το Λεβερκούζεν αν δεν εξελιχθούν όλα κατ' ευχήν, οδηγεί σε μία μικρότερη ομάδα (με τη μορφή δανεισμού) εντός συνόρων. Κάτι σαν τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, στην οποία έφτιαξε το όνομά του.

Με το βλέμμα στο Γενάρη

Πηγή: Bleacherreport

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ