ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με Μουρίνιο αλλά χωρίς Γκουαρδιόλα η λίστα των κορυφαίων τεχνικών της UEFA

Με Μουρίνιο αλλά χωρίς Γκουαρδιόλα η λίστα των κορυφαίων τεχνικών της UEFA
Γκουαρδιόλα-Μουρίνιο

Η UEFA ανακήρυξε δέκα προπονητές ως "τους καλύτερους της εποχής της", αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς, εν αντιθέσει με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Η UEFA πραγματοποίησε μία σειρά αφιερωμάτων το καλοκαίρι του 2016 για δέκα προπονητές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο και τώρα τους ανακηρύσσει "οι δέκα καλύτεροι προπονητές όλων των εποχών".

Στη λίστα βρίσκονται κυρίως ονόματα του παρελθόντος και μόνο ένας εν ενεργεία προπονητής, ο Ζοζέ Μουρίνιο. Αυτομάτως, αυτό σημαίνει ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν συγκαταλέγεται στη λίστα με "τους δέκα προπονητές που αισθανθήκαμε ότι είχαν τον σπουδαιότερο αντίκτυπο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την ίδρυση της UEFA το 1954", όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Στη λίστα, πλην του "Special One", υπάρχει ο Μπράιαν Κλαφ, "ο απόλυτος εικονοκλάστης του ποδοσφαίρου", ο Γιόχαν Κρόιφ, "ο άντρας που επανεφηύρε την Μπαρτσελόνα", ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε, "η ήρεμη δύναμη της Ρεάλ και της Ισπανίας", ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, "ο προπονητικός ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ", ο Ελένιο Ερέρα, "ο βασιλιάς του κατενάτσιο", ο Ούντο Λάτεκ, "το βασικό γρανάζι της Μπάγερν του '70", ο Βαλερί Λομπανόβσκι, "ο επιστήμονας του ποδοσφαίρου", ο Ρίνους Μίχελς, "ο αρχιτέκτονας του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου" και ο Αρίγκο Σάκι, "ο επικεφαλής της ιταλικής αναγέννησης", όπως τους χαρακτηρίζει η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ