ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;

Κι όμως, αυτοί οι δέκα ποδοσφαιριστές παίζουν ακόμα! Από τον Ντάμιεν Νταφ στον Λομανά Λουά Λουά. Δείτε τους όλους.

Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν το όνομα τους υπήρχαν στα πρωτοσέλιδα του ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου, όμως σήμερα ελάχιστοι τους θυμούνται.

Ας θυμηθούμε δέκα περιπτώσεις παικτών που όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται παίζουν ακόμα!

Πολ Ρόμπινσον (35 ετών)

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;

Μεγάλο δεν τον λες. Ειδικότερα για τερματοφύλακα. Τα ίχνη του πάντως τα έχουμε χάσει εδώ και λίγα χρόνια. Για όσους δεν θυμούνται (δεν γνωρίζουν) μιλάμε για τον βασικό τερματοφύλακα της Λιντς του Ντέιβιντ Ο' Λίρι, την ομάδα που έφτασε μέχρι τους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ και σήμερα βρίσκεται, μετά από μία περιπέτεια σε μικρές κατηγορίες, στην Τσάμπιονσιπ.

Ο Ρόμπινσον αγωνίζεται στην Μπλάκμπερν και η αλήθεια είναι πως φέτος δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Ντάμιεν Νταφ (36 ετών)

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;
Νταφ

"Πωωω τι μας είπε τώρα", πρέπει να σκεφτήκατε οι μισοί. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την βολίδα της Μπλάκμπερν, που πήγε στην Τσέλσι με ένα περίεργο καθεστώς, όμως οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να κάνει σπουδαία καριέρα.

Ο Νταφ βγάζει το ψωμάκι του στην Αυστραλία πλέον και την ομάδα της Μελβούρνης. Ίσως τον ξαναδούμε στην Αγγλία από τη νέα σεζόν. Εκτός κι αν υπήρχε ο Πηλαδάκης στην ΑΕΛ, όπου είχε μία λατρεία στους βετεράνους των βρετανικών γηπέδων.

Λιονέλ Σκαλόνι (37 ετών)

Lionel Scaloni Lazio.Roma 30/08/2012 Stadio Olimpico.Football Calcio 2012/2013 Europa League.Lazio Vs Mura 05.Foto Insidefoto Andrea Staccioli
Lionel Scaloni Lazio.Roma 30/08/2012 Stadio Olimpico.Football Calcio 2012/2013 Europa League.Lazio Vs Mura 05.Foto Insidefoto Andrea Staccioli INSIDEFOTO

Όσοι έπαιζαν από παλιά μάνατζερ ξέρουν πως ήταν σούπερ "bargain". Μέλος της εκπληκτικής Λα Κορούνια που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία το 2000. 'Έπαιξε στην Λάτσιο για μία εξαετία, ενώ πλέον βγάζει το ψωμί του στην Αταλάντα που παλεύει για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία.

Άλεξ Μάνινγκερ (37 ετών)

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;
Μάνινγκερ

Αιώνια εφεδρεία στην Άρσεναλ. Αυστριακός τερματοφύλακας, ο οποίος δινόταν συνεχώς δανεικός σε συλλόγους δεξιά κι αριστερά ή έφευγε και τον ζητούσαν πίσω μεγάλες ομάδες (Γιουβέντους, Ζάλτσμπουργκ, Ουντινέζε στα καλά της).

Να σας ζητήσουμε να μαντέψετε; Δεν χρειάζεται. Είναι εφεδρεία στην Γερμανία και συγκεκριμένα την Άουγκσμπουργκ.

Στιντ Μαλμπράνκ (35 ετών)

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;

Πάντα χρήσιμος στη μεσαία γραμμή και πάντα από τους βασικούς σε όλες του τις ομάδες. Ξεκίνησε από την Λυών, έκανε μεγάλη καριέρα στην Αγγλία με Φούλαμ, Τότεναμ και Σάντερλαντ για να γυρίσει ξανά στην Λυών εδώ και λίγα χρόνια.

Αν και 35άρης, φέτος έχει παίξει σε 28 παιχνίδια με την Λυών. Καθόλου άσχημα...

Ράφαελ Μάρκες (36 ετών)

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;

Όχι, μετά το Μουντιάλ δεν σταμάτησε. Οι περισσότεροι αυτό νόμιζαν. Δεν συνεχίζει απλά το ποδόσφαιρο, αλλά πήγε σε μία χώρα όπου ο αμυντικός είναι σκληρή υπόθεση. Αναφερόμαστε στην Ιταλία και το Καμπιονάτο.

Ο Μάρκες αγωνίζεται στην Βερόνα και έχει για συμπαίκτες τους Μόρα, Χριστοδουλόπουλο και Ταχτσίδη! Για να καταλάβετε γιατί ομάδα "όνειρο" μιλάμε, πίσω έχει Μάρκες και μπροστά Λούκα Τόνι (19 γκολ φέτος, 38 πατημένα).

Μάσιμο Μακαρόνε (35 ετών)

Moena (Trento), 20/07/2011
Monti Pallidi-Sampdoria (Amichevole)
Massimo Maccarone
Μακαρόνε SIMONE ARVEDA/PEGASO NEWSPORT

Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα. Είναι 35. Φουλ μανατζερικός παίκτης για τους παλιούς. Ξεκίνησε από την Μίλαν (χωρίς να παίξει), πέρασε από ένα σωρό συλλόγους της Ιταλίας και πάντα θεωρούνταν ικανότατος σκόρερ. Μάλιστα το 2002 η Μίντλεσμπρο ξόδεψε 12 εκ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Πλέον συνεχίζει στην Έμπολι στην Serie a και τα βάζει τα γκολάκια του (10 τέρματα. 5 ασίστ).

Σισίνιο (34 ετών)

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;
Σισίνιο

Κάποτε θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο. Μάλιστα το 2005 τον πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης με σκοπό να λύσει το πρόβλημα της στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Βραζιλιάνος δεν δικαίωσε ποτέ τον ντόρο που έγινε.

Το 2007 πήγε στην Ρόμα, δόθηκε δανεικός σε διάφορες ομάδες για να βρει την Ιθάκη του στην Τουρκία και την Σιβασπόρ. Την περσινή περίοδο πάντως έβγαλε 16 ασίστ!

Αλεξάντερ Χλεμπ (34 ετών)

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;

Μέλος της σπουδαίας ομάδα της Στουργάρδης, αν και δεν πήρε το πρωτάθλημα μαζί της, καθώς έφυγε με μεταγραφή για την Άρσεναλ το 2005. Ακολούθησε η Μπαρτσελόνα, επιστροφή στην Στουτγάρδη και.... κατρακύλα.

Οι τραυματισμοί τον τσάκισαν, αν και τα τελευταία δυο χρόνια αρχίζει να συνέρχεται. Πλέον αγωνίζεται στην Κόνιασπορ.

Λομανά Λούα Λούα (34 ετών)

Μα καλά, εσείς παίζετε ακόμα;
Λουά Λουά INTIME SPORTS

Ήρθε στην Ελλάδα και έγινε τραγούδι. Τίποτε άλλο. Τέλος.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ