ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίπι: "Καλύτερος του Γκουαρδιόλα ο Αντσελότι"

Λίπι: "Καλύτερος του Γκουαρδιόλα ο Αντσελότι"

Ο Μαρτσέλο Λίπι δήλωσε πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο πρώτος μετά τον Αρίγκο Σάκι που έφερε... επανάσταση στο ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά εξέφρασε την άποψη πως ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο είναι ο Κάρλο Αντσελότι.

"Οι προπονητές είναι το ίδιο σημαντικοί με τους σπουδαίους παίκτες. Η άποψη πως ο προπονητής μπορεί να επηρεάσει μόνο κατά 20% την εξέλιξη ενός αγώνα είναι ξεπερασμένη.

Αυτό δεν ίσχυε ποτέ για τους Ζοζέ Μουρίνιο, Φάμπιο Καπέλο, Λουίς Φαν Χάαλ, Μαρτσέλο Λίπι και άλλους. Οι μεγάλοι παίκτες θέλουν και μεγάλους ηγέτες. Δεν θέλουν έναν πατέρα, έναν αδερφό ή κάποιον που να συμπαθούν.

Αυτό που θέλουν είναι να νικούν και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Αυτό που χρειάζονται είναι έναν έμπειρο τεχνικό που να μπορεί να τους βγάζει τον καλύτερο εαυτό τους.

Υπάρχουν αμέτρητοι προπονητές με σπουδαίες μεθοδολογίες αλλά δυσκολεύονται να καταλάβουν τους παίκτες τους και να προσαρμοστούν στο στιλ παιχνιδιού τους", δήλωσε αρχικά ο Λίπι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Gazzetta dello Sport", για να αναφερθεί κατόπιν σε αρκετούς συναδέλφους του. Διαβάστε αναλυτικά:

Λέτε πως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σας θυμίζει πολύ τον εαυτό σας.

"Ναι, ξεκινώντας από το γεγονός ότι πήγε στη Γιουβέντους σε ηλικία 46 ετών. Καταλαβαίνει από τακτικές, ξέρει πώς να αλλάζει τα πράγματα κατά τη διάρκεια μίας σεζόν και ένα ματς, όπως έκανα και εγώ. Είναι επίσης πολύ θαρραλέος. Δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να αφήσει στον πάγκο τον Άλβαρο Μοράτα αναγνωρίζοντας πως ο Μάριο Μάντζουκιτς και η επιθετικότητά του ήταν αυτά που χρειαζόταν η Γιουβέντους για τo comeback, κάτι που κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να πετύχει. Ή την ιδέα να επαναφέρει το 3-5-2..."

Είναι ο Γκουαρδιόλα ο πρώτος προπονητής με επαναστατικές μεθόδους μετά τον Αρίγκο Σάκι;

"Σίγουρα. Έχει δημιουργήσει και έχει προπονήσει τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία. Η Μπάρτσα, πέρα από το γεγονός ότι κατέκτησε τα πάντα, προσέφερε στην εθνική Ισπανίας παίκτες που πήραν δύο Euros και ένα Μουντιάλ. Προσέθεσε πολλά στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο σήμερα, αν και κάποιος άλλος είναι καλύτερος".

Ποιος είναι αυτός;

"Ο Αντσελότι. Δεν υπάρχει κανείς όπως εκείνος. Έχει μεγάλη εμπειρία ως παίκτης και ως προπονητής όπως και ο Σάκι. Έχει κερδίσει τίτλο σε κάθε πρωτάθλημα και θα το κάνει και στη Γερμανία. Δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που να έχει πει κάτι αρνητικό για εκείνον".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ