ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λακαζέτ, ο επόμενος κορυφαίος

Λακαζέτ, ο επόμενος κορυφαίος

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι αυτός που θα σπάσει το σερί των Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι στις Χρυσές Μπάλες; Ο Λακαζέτ είναι ένας υποψήφιος με πολλές πιθανότητες και ήδη ο No1 μεταγραφικός στόχος

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είναι οι δύο καλύτεροι παίκτες στον πλανήτη, χωρίς αμφιβολία και δικαίως αυτοί έχουν κατακτήσει τις Χρυσές Μπάλες τα τελευταία 7 χρόνια.

Ή μάλλον, για να μην ξεχνιόμαστε, το 2010 δεν έπρεπε να έχει πάρει το βραβείο ο Αργεντινός, αλλά ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ (τρομερός σε Champions League με Ίντερ και Μουντιάλ με Ολλανδία).

Λακαζέτ, ο επόμενος κορυφαίος

Επιστρέφοντας όμως στο δίδυμο που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων ανά τον πλανήτη, ήρθε η στιγμή να αναρωτηθούμε ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός που θα σπάσει το σερί τους, ποιος δηλαδή θα μπορούσε να κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα και γενικά να θεωρηθεί ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη, χωρίς να λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι.

Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ και Γκάρεθ Μπέιλ είναι παίκτες... φτασμένοι, παίζουν όλοι σε Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης, στις οποίες πήραν μεταγραφές ιστορικές, τις ακριβότερες για την ακρίβεια μαζί αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ναι, είναι παίκτες που ίσως στο μέλλον να κατακτήσουν Χρυσή Μπάλα, ποιος είναι όμως αυτός που έρχεται από πίσω τους για να πάρει μεγάλη μεταγραφή και να μπει στο club των κορυφαίων;

Απάντηση στην ερώτηση

Το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι ο Αλεξάντρ Λακαζέτ. Πρόκειται για ένα δημιούργημα των ακαδημιών της Λιόν και τον κορυφαίο παίκτη στον πρώτο γύρο του γαλλικού πρωταθλήματος.

Μετά από 20 αγωνιστικές είναι λοιπόν πρώτος σκόρερ στην Ligue 1 με 19 γκολ (!), όταν δεύτερος είναι ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ της Μαρσέιγ με 12 και στην τρίτη θέση ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και άλλοι δύο με 8 γκολ.

Μικρός δεν είναι, καθώς τον Μάιο θα κλείσει τα 24 χρόνια του, όμως είναι ταλαντούχος, πραγματικά έξυπνος στο παιχνίδι του, δουλεύει πολύ και σωστά, με την εξέλιξή του τα τελευταία δύο χρόνια να είναι εντυπωσιακή.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως αποτελεί τον Νο1 μεταγραφικό στόχο της Παρί Σεν-Ζερμέν ο διεθνής Γάλλος επιθετικός. Άλλωστε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι 33 στα 34, ενώ ο Έντινσον Καβάνι έχει απογοητεύσει τους πρωτευουσιάνους.

Λακαζέτ, ο επόμενος κορυφαίος

Δεν είναι ο παίκτης που χαρακτηρίζεται striker, αλλά forward, μπορεί δηλαδή να παίξει στην κορυφή της επίθεσης μόνος του, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός, ακόμη και ως επιτελικός μέσος (φοράει το Νο10 άλλωστε).

"Καλύτερος του Μπέιλ"

Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολάς, τρίβει τα χέρια του, καθώς ξέρει πως θα τον πουλήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Έχει μάλιστα μεγάλες βλέψεις, ακόμη και για ρεκόρ, καθώς τον θεωρεί καλύτερο του Γκάρεθ Μπέιλ που πήγε από την Τότεναμ στην Ρεάλ με 100.000.000 ευρώ.

"Δεν μπορείς να βάλεις τιμή στον Λακαζέτ", τόνισε ο Ζαν-Μισέλ Ολάς στην "Parisien" και φυσικά συνέχισε: "Πως τον λένε αυτόν τον Ουαλό που παίζει στην Ρεάλ; Νομίζω πως ο Αλεξάντρ είναι πολύ καλύτερος. Δεν έχει όμως τιμή ο Λακαζέτ, δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι την τιμή".

"Είναι ένα πανέξυπνο αγόρι, ξέρει την ομάδα και ο προπονητής του επιτρέπει να εκφράζεται στο γήπεδο και να γίνει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη".

"Δεν νομίζω πως θα φύγει από τη Λιόν πριν από το EURO 2016. Το ερώτημα για εμάς είναι αν θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε συμμετοχή στο Champions League, έτσι ώστε να κρατήσουμε τους καλύτερους παίκτες μας".

Ήταν 35.000.000€ του Μπενζεμά

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Γαλλίας, ίσως ο καλύτερος κλασικός επιθετικός στον πλανήτη (όχι εξτρέμ δηλαδή), είναι ο Καρίμ Μπενζεμά, επίσης δημιούργημα των ακαδημιών της Λιόν.

Λακαζέτ, ο επόμενος κορυφαίος

Ο Ζαν-Μισέλ Ολάς το 2009 πούλησε τον Μπενζεμά στην "βασίλισσα" έναντι 35.000.000 ευρώ και θεωρείται απίθανο να δεχτεί να παραχωρήσει τον Λακαζέτ με μικρότερο ποσό.

Ο Λακαζέτ πέρσι πέτυχε 15 γκολ στο πρωτάθλημα και όπως προαναφέραμε φέτος έχει ήδη 19 σε 20 αγωνιστικές. Στις 5 Οκτωβρίου 2014 πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στο 3-0 επί της Λιλ, ενώ τον Σεπτέμβρη είχε υπογράψει επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2018.

Δεν είναι μόνο η Παρί Σεν-Ζερμέν πλέον, ο 23άχρονος επιθετικός θεωρείται ο Νο1 μεταγραφικός στόχος παγκοσμίως για τους μεγάλους συλλόγους, αυτούς τους λίγους που μπορούν να δώσουν τα χρήματα που θα ζητήσει ο Ολάς.

Το χατ-τρικ του Λακαζέτ με την Λιλ...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ