ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόντε: "Δεν θα παραιτηθώ από την Ιταλία"

Κόντε: "Δεν θα παραιτηθώ από την Ιταλία"

Ο Αντόνιο Κόντε τόνισε πως η εθνική Ιταλίας ήταν το όνειρο των παιδικών του χρόνων και πως δεν αφήνει τη τη θέση του ομοσπονδιακού. Φιλικό με Πορτογαλία στο Κατάρ για "σκουάντρα ατζούρα".

Ο Αντόνιο Κόντε πανηγύρισε την κατάκτηση τριών σερί πρωταθλημάτων με τη Γιουβέντους (2001-2014) και πλέον θέλει να συνεχίσει στο ίδιο επιτυχημένο μονοπάτι ως τεχνικός της εθνικής Ιταλίας.

Τα τελευταία σενάρια έκαναν λόγο πως ενδεχομένως να σκέφτεται ακόμα και το "αντίο" στην εθνική ομάδα λόγω κάποιων διαφωνιών του με την ομοσπονδία (π.χ όσον αφορά στο χρόνο που θα έχει μαζί με τους διεθνείς), ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ως καλεσμένος στο μουσικό φεστιβάλ του Σανρέμο πως συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της "σκουάντρα ατζούρα".

"Δεν αφήνω την εθνική ομάδα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ και δεν θα το κάνω ποτέ. Ποιο είναι το μότο μου; Μπορείς να δώσεις πάντα περισσότερα, ακόμα και όταν έχεις πετύχει τους στόχους σου.

Κόντε: "Δεν θα παραιτηθώ από την Ιταλία"

Υπάρχει περιθώριο για βελτίωση, για να κάνεις κάτι καλύτερα που δεν το περιμένει κανείς. Ελπίζω αυτό να συμβεί με την εθνική. Προσπαθώ να μην ξεχνάω ποτέ την οικογένειά μου και την κόρη μου και αυτό είναι επίσης το μυστικό για την επιτυχία.

Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην εθνική, όπως επίσης ήταν παιδικό μου όνειρο να παίξω για αυτή την ομάδα και που το κατάφερα. Όταν έγινα προπονητής, το όνειρό μου ήταν να καθοδηγήσω την εθνική. Τώρα το όνειρό μου είναι να νικώ με αυτή την ομάδα".

Οριστικοποιήθηκε φιλικό κόντρα στους Πορτογάλους

Σημειώνεται πως Πορτογαλία και Ιταλία συμφώνησαν να παίξουν σε φιλικό αγώνα στο Κατάρ στις 16 Ιουνίου, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο "Jassim Bin Hamad Stadium" της Ντόχα, εκεί που έγινε και ο τελικός του ιταλικού Σούπερ Καπ τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ της Νάπολι και της Γιουβέντους.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων μετά από επτά χρόνια, με την πιο πρόσφατη να είναι ένα φιλικό στη Ζυρίχη στις 6 Φεβρουαρίου 2008 στο οποίο οι "ατζούρι" επικράτησαν με 3-1 των Ιβήρων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ