ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και ο Ινφαντίνο στο σκάνδαλο "Panama Papers"

Και ο Ινφαντίνο στο σκάνδαλο "Panama Papers"

Αντιμέτωπος με καταγγελίες περί ανάμειξής του στο περιβόητο σκάνδαλο "Panama Papers" έρχεται ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο. Διάψευση από τον 46χρονο Ιταλο-Ελβετό.

Εάν κάποιος πίστευε ότι τα σκάνδαλα θα σταματούσαν να ταλανίζουν τις FIFA και UEFA με την τιμωρία των καθαιρεθέντων πρώην προέδρων τους, Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, μάλλον έπεσε έξω. Ο νέος πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, έρχεται αντιμέτωπος με την πρώτη οσμή σκανδάλου από την ημέρα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον 'Guardian", ο Ινφαντίνο υπέγραψε την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με εταιρίες, οι οποίες σχετίζονται με το σκάνδαλο "Panama Papers". Όταν ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή των Νομικών Θεμάτων της UEFA, διαπραγματεύτηκε συμβόλαια - από το 2003 έως το 2006 - με την εταιρία Cross Trading, θυγατρική της Full Play.

Αυτή ιδρύθηκε το 1998 σε ένα νησί του Ειρηνικού και μετακόμισε το 2006 στη Νεβάδα των ΗΠΑ, κάτω από την ίδια ονομασία και μετετράπη σε ΕΠΕ. Σύμφωνα με τον "Guardian" η Cross Trading κατέβαλε 111.000 δολάρια στην UEFA για τα δικαιώματα μετάδοσης του Champions League στο Εκουαδόρ, από το 2006 έως το 2009 και μετά πώλησε αυτά στην εταιρία Teleamazonas έναντι 311.000 δολαρίων.

Επίσης αγόρασε από την UEFA τα δικαιώματα μετάδοσης του Euro έναντι 28.000 δολαρίων και τα πώλησε πάλι στην Teleamazonas έναντι 126.000 δολαρίων.

Διαψεύδει ο Ινφαντίνο

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των εν λόγω πληροφοριών από τον "Guardian", ο Τζάνι Ιφαντίνο προέβη σε γραπτή του δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIFA, αρνούμενος την οποιαδήποτε ενασχόλησή του με την Cross Trading.

"Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ η ακεραιότητά μου να αμφισβητηθεί από ορισμένους τομείς των ΜΜΕ, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η UEFA έχει ήδη αποκαλύψει με λεπτομέρεια όλα τα γεγονότα σχετικά με τις συμβάσεις αυτές.

Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τις τελευταίες έρευνες των ΜΜΕ για το θέμα αυτό, εγώ ήρθα αμέσως σε επαφή με την UEFA, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Το έκανα αυτό γιατί πλέον δεν είμαι με την UEFA, και είναι αυτοί που κατέχουν αποκλειστικά όλες τις συμβολαιακές πληροφορίες σχετικά με αυτό το ερώτημα. Εν τω μεταξύ, η UEFA ανακοίνωσε ότι διεξάγει μια ανασκόπηση των πολυάριθμων εμπορικών συμβάσεων και έχει απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις των ΜΜΕ που σχετίζονται με αυτές τις συγκεκριμένες συμβάσεις.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ποτέ προσωπικά δεν ασχολήθηκα με την Cross Trading , ούτε τους ιδιοκτήτες της καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού διεξήχθη από την ομάδα Marketing για λογαριασμό της UEFA", αναφέρει η δήλωση του Τζάνι Ινφαντίνο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ