ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Γιουβέντους νίκησε τον Ντελ Πιέρο!

Η Γιουβέντους νίκησε τον Ντελ Πιέρο!

Σε ένα ιστορικό παιχνίδι που έφερε αντίπαλους για πρώτη φορά Γιουβέντους και Ντελ Πιέρο, η ομάδα του Αλέγκρι έκανε ανατροπή στο φινάλε και νίκησε 3-2 ομάδα επιλέκτων της A-League (VIDEO).

Μπροστά σε 60.000 οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του "ANZ Stadium" του Σίντνεϊ, η τρις πρωταθλήτρια Γιουβέντους αντιμετώπισε ομάδα επιλέκτων του αυστραλιανού πρωταθλήματος, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Η Γιουβέντους νίκησε τον Ντελ Πιέρο!

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια καριέρας του "Αλέ" στους Τορινέζους (κατέκτησε 16 τρόπαια από το 1993 μέχρι το 2012) που βρέθηκε αντίπαλος στο γήπεδο με την ομάδα της καρδιάς του και όπως ήταν λογικό το ματς είχε ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση για τον ίδιο.

Alessandro Del Piero e Gianluigi Buffon
(AP Photo/Rick Rycroft)
Alessandro Del Piero e Gianluigi Buffon (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Ο "Μεγαλέξανδρος" παρατάχτηκε με την ομάδα επιλέκτων από το πρώτο λεπτό και έμεινε μέχρι το 63' όταν αρκετά δραστήριος, ενώ τη στιγμή της αλλαγής του γνώρισε την αποθέωση από όλους τους θεατές που του χάρισαν ένα εντυπωσιακό standing ovation.

Η Γιουβέντους νίκησε τον Ντελ Πιέρο!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Γιουβέντους ήταν η νικήτρια του φιλικού έστω και αν χρειάστηκε να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα.

La Juventus festeggia il terzo gol della partita
(AP Photo/Rick Rycroft)
La Juventus festeggia il terzo gol della partita (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Στο πρώτο ημίχρονο οι All Stars μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν μόλις στο 9' με τον Καρούσκα ενώ είχαν και 2-3 ακόμα καλές ευκαιρίες, με τη Γιουβέντους να έχει τη μοναδική καλή στιγμή της στο 42' με το σουτ του Τέβες που σταμάτησε στη ρίζα της δοκού.

Alessandro Del Piero prima di essere sostituito
(AP Photo/Rick Rycroft)
Alessandro Del Piero prima di essere sostituito (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Οι "μπιανκονέρι" μπήκαν πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Γιορέντε (μετά από σέντρα του Εβρά) στο 58', όμως βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ στο 78' με σουτ του Τζούριτς που νίκησε τον Στοράρι.

Fernando Llorente festeggia il gol
(Joosep Martinson/Getty Images)
Fernando Llorente festeggia il gol (Joosep Martinson/Getty Images) GETTY IMAGES

Η "βέκια σινιόρα" δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη: στο 88' ο Πογκμπά ισοφάρισε 2-2 με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τη φιλική νίκη με σουτ ακριβείας του Πέπε που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Η Γιουβέντους νίκησε τον Ντελ Πιέρο!

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

A-League All stars: Γκαλέκοβιτς, Σμιθ, Ρόουζ, Μουσκάτ, Μπερίσα, Ιμπίνι, Καρούσκα, Ριέρα, Νορθ, Μπρόιχ, Ντελ Πιέρο

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Λίχτσταϊνερ, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Εβρά, Τέβες, Γιορέντε

Ο Μάσιμο Αλέγκρι προχώρησε σε 5 αλλαγές στο δεύτερο μέρος: Στοράρι αντί Μπουφόν (72'), Ασαμόα αντί Εβρά (72'), Πέε αντί Τέβες (80'), Κόμαν αντί Λίχτσταϊνερ (80') και Τζοβίνκο αντί Γιορέντε (86').

All Stars A-League - Γιουβέντους 2-3 (Goals):

Ο Ντελ Πιέρο μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ