ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Τσέλσι κατέκτησε το Youth League

Η Τσέλσι κατέκτησε το Youth League

Η Τσέλσι επικράτησε με 3-2 της Σαχτάρ στον τελικό του Youth League κατακτώντας το τρόπαιο με τους "μπλε" να πανηγυρίζουν σαν τρελοί την κατάκτηση του τροπαίου. (VIDEOS)

H Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού του Youth League επικρατώντας της Σαχτάρ, που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, με 3-2 και κατακτώντας το τρόπαιο. Οι "μπλε" ήταν κυρίαρχοι του αγώνα και έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό τους Αϊζάια Μπράουν που πέτυχε δυο γκολ πήραν μια τεράστια νίκη.

Ο 18χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός αρχικά άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα του Σολάνκε πλάσαρε μέσα από την περιοχή και άνοιξε το σκορ.

Η Σαχτάρ στο 37' έφερε το ματς στα ίσια όταν οι Ουκρανοί βγήκαν στην κόντρα, ο Αρεντάρουκ σέντραρε από τα δεξιά και ο Αντρέας Κρίστιανσεν έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Οι "μπλε" πήραν ξανά το προβάδισμα με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 47' με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης τον Ντομινίκ Σολάνκε ο οποίος πέτυχε το 12ο φετινό του τέρμα. Συγκεκριμένα ο Μπογκά έκανε τη σέντρα και ο 17χρονος στράικερ έγραψε το 2-1 με κεφαλιά.

Η Τσέλσι κατέκτησε το Youth League

Η Τσέλσι πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων στο 55' και πάλι με τον Μπράουν ο οποίος μετά την πάσα του Μπογκά με υπέροχο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-2. Ο Κοβαλένκο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον Κόλινς με έξυπνο πλασέ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ(Βαλερί Κρυβέντσοφ): Κούντρικ, Κυριουκάντσεφ, Σαχούκτιν, Ματβιγένκο, Βαχιμπεράτζε, Πικαλόνοκ, Σχτάντερ (71’ Κοβαλένκο), Χλαντσένκο, Αρεντάρουκ (78’ Μερκούσοφ), Μπόριατσουκ, Ζουμπκόφ,

Τσέλσι(Άντι Βίβις): Κόλινς, Αΐνα, Κρίστενσεν Κλαρκ-Σόλτερ, Ντασίλβα, Κόλκετ, Μουσόντα (85’ Άμπραχαμ), Μπογκά (71’ Πάλμερ), Μπράουν, Λόφτους-Τσικ, Σολάνκε

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ