ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund

Ανήμερα της ρεβάνς με τη Γιουβέντους, η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων της Μπορούσια Ντορτμουντ συστήνεται στο ελληνικό κοινό. H ανταπόκριση και το κοινωνικό έργο της Λέσχης.

H Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund ιδρύθηκε στις 31/12/2013 μετά από προσπάθειες των Δημήτρη Πεπές και Κώστα Παπαβασιλείου οι οποίοι ανέλαβαν το δύσκολο έργο να συγκεντρώσουν έναν πυρήνα ατόμων με επίκεντρο το καμάρι της Βεστφαλίας.

H ανταπόκριση ήταν άμεση και 28 επιπλέον άτομα από όλη την Ελλάδα, στήριξαν αυτή την προσπάθεια προκείμενου ένας από τους πιο πετυχημένους άλλα και πιο ιστορικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ευρώπης να αποκτήσει τη δική του Λέσχη στην Ελλάδα.

Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο άλλα μέσα σε διάστημα 3 μηνών και με τη βοήθεια καλών φίλων και γνωστών, η παρέα αυτή έλαβε την αναγνώριση τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την Επίσημη Borussia Dortmund.

Απαλλαγμένη από μίζερα ελληνικά οπαδικά πρότυπα

O στόχος ήταν ξεκάθαρος: Η δημιουργία μίας "’Ευρωπαϊκού Προτύπου" Λέσχης αφιερωμένη στη μία και μοναδική αγάπη μας που ακούει στο όνομα Borussia Dortmund, απαλλαγμένη από κάθε είδους ελληνικής λογικής και προσέγγισης.

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund

Ως αξιοσημείωτα της Λέσχης καταγράφονται η συμμετοχή των μελών της Θεσσαλονίκης σε τουρνουά Fan Club ξένων ομάδων που εδρεύουν στη συμπρωτεύουσα. Η Λέσχη βρίσκεται στην 1 θέση της σχετικής Βαθμολογίας. Οι φίλοι που συμμετέχουν μοιράζονται την κοινή αγάπη τους για την Borussia, βιώνουν πως είναι το να παίζεις ποδόσφαιρο φορώντας την φανέλα της κατά τους ίδιους μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο, ακολουθούν το αγαπημένο τους σπορ και παράλληλα αθλούνται! Το πιο σημαντικό; Κάνουν πολλοίς νέους φίλους.

Κοινωνικό έργο της Λέσχης

Στους άμεσους στόχους της Λέσχης συγκαταλέγονται οι δωρεές σε άτομα με ειδικές ανάγκες, η εθελοντική αιμοδοσία των Μελών της Λέσχης και η πραγματοποίηση εκδρομών στο Westfalenstadion, στην έδρα της λατρεμένης Borussia.

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund

" H Λέσχη είναι μια οικογένεια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είμαστε πλέον μια καλή παρέα φίλων που ανταμώνουν όχι μόνο για να δούνε την Borussia αλλά και για να μιλήσουν για άπλα καθημερινά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν. Ασφαλώς και για να παίξουμε ποδόσφαιρο", αναφέρει ο πρόεδρος της Λέσχης Δημήτρης Πεπές και συμπληρώνει:

Δικαιοσύνη και αγάπη για το υγιές ποδόσφαιρο

" Όταν ξεκινήσαμε παρέα με τον Κώστα αυτή την προσπάθεια για τη δημιουργία της Λέσχης δεν περίμενα ότι θα είχαμε αυτή την ανταπόκριση αλλά και την επιτυχία, διότι για εμάς επιτυχία δεν είναι οι πολλές συνδρομές οί πωλήσεις υλικού της Λέσχης αλλά και η δημιουργία μιας παρέας ατόμων που εκτός από την Borussia Dortmund αγαπούν και το δίκαιο θεαματικό και υγιές ποδόσφαιρο. Είναι τιμή μου ως πρόεδρος που αποτελώ μέρος και ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Οικογένειας της Borussia Dortmund".

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund

Τα πρώτα γενέθλια

Πρόσφατα η Λέσχη γιόρτασε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και την Τρίτη 24/2/2015 τα μέλη της Θεσσαλονίκης μαζεύτηκαν σε πολυχώρο της πόλης όπου και έκοψαν την καθιερωμένη Βασιλόπιτα. Παράλληλα τα μέλη παρακολούθησαν τον πρώτο αγώνα της Borussia Dortmund για τη φάση των "16" Champions League κόντρα στην Juventus.

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund συνεχίζει κανονικά την καθημερινή δράση της και για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερη Borussia μπορούν να βρουν τους Έλληνες Borrusen στη σελίδα τους στο facebook με το όνομα Borussia Dortmund – Hellenic Supporters Club.

Εννοείται ότι απόψε θα παρακολουθήσουν όλη μαζί τη ρεβάνς απέναντι στη Γιουβέντους προσδοκώντας σε πρόκριση της αγαπημένης ομάδας τους στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund
Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund
Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund
Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund

Διαβάστε ακόμη: Ντόρτμουντ, ομάδα μοντέλο, την κάνατε... Όχι σε αυτό το γήπεδο!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ