ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η οδύσσεια του Κόπα Άφρικα

Η οδύσσεια του Κόπα Άφρικα

Η Ισημερινή Γουινέα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Κόπα Άφρικα σε λίγες ημέρες, αλλά μία θλιβερή ιστορία με πρωταγωνίστρια την Ζενοβέβα Ανιόμνα, στοιχειώνει ακόμη το ποδόσφαιρο της χώρας. (VIDEO)

Η Ζενοβέβα Ανιόμνα, διεθνής ποδοσφαιρίστρια της Ισημερινής Γουινέας - χώρα που θα διοργανώσει σε λίγες ημέρες το Κόπα Άφρικα του 2015 - αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο BBC, μία απίστευτη ιστορία ρατσισμού στη διοργάνωση του 2008.

Η Ανιόμνα κατηγορήθηκε από πολλές αντίπαλες της Ισημερινής Γουινέας ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, ότι ήταν άνδρας και όχι γυναίκα και υποχρεώθηκε να αποδείξει την αλήθεια, με ένα τρόπο οδυνηρό.

"Μου είπαν να βγάλω όλα μου τα ρούχα, μπροστά στην ομάδα μου και όλους τους εργαζομένους της αφρικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας", είπε η Ζενοβέβα Ανιόμνα μετά από έξι χρόνια σιωπής.

"Όταν ήμουν πέντε χρονών, τα κορίτσια στο χωριό δεν με αποδεχόταν γιατί έπαιζα με τα αγόρια. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να έχω καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Η μητέρα μου ήθελε να σπουδάσω και να γίνω δασκάλα. Μου είπε, ότι δεν θα ερχόταν ποτέ να με δει. Μεγάλωσα με το θείο μου, που με πήγε στην αμέσως μεγαλύτερη κοντινή πόλη, προκειμένου να συνεχίσω να σπουδάζω, ταυτόχρονα με το να παίζω ποδόσφαιρο.", είπε η Ζενοβέβα Ανιόμνα

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ