ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Λίβερπουλ τα έχανε, η Ντόρτμουντ τα έβαζε στο 3-1 των Γερμανών επί των "κόκκινων"

Η Λίβερπουλ τα έχανε, η Ντόρτμουντ τα έβαζε στο 3-1 των Γερμανών επί των "κόκκινων"

Το σπουδαίο φιλικό στην Αμερική ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ντόρτμουντ έληξε με νικήτρια τη γερμανική ομάδα που είχε το απόλυτο με τρία σουτ στην εστία, τρία γκολ, την ώρα που οι "κόκκινοι" έχαναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Ένα πολύ όμορφο και σπουδαίο φιλικό παιχνίδι έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αμερική ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ντόρτμουντ. Μπορεί και από τις δυο ομάδες να απουσίαζαν οι διεθνείς που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και πάλι η αναμέτρηση ήταν εξαιρετική.

Η Ντόρτμουντ επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ καθώς είχε τρία γκολ με τρία σουτ στον στόχο ενώ από την άλλη πλευρά οι "κόκκινοι" παρά το γεγονός ότι έφτιαξαν πέντε κλασικές ευκαιρίες κατάφεραν να πετύχουν ένα μόλις τέρμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με λάθος του Κάριους στο 4' που δεν έδιωξε σωστά με το πόδι τη μπάλα και ο Φίλιπ από μακριά προσπάθησε να πλασάρει αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Στο 25' η Λίβερπουλ που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων σκόρερ. Σε κόρνερ από τα αριστερά οι "κόκκινοι" το εκτέλεσαν με πάσα προς τον Ρόμπερτσον ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Φαν Ντάικ ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι δυο προπονητές έκαναν από το ξεκίνημα πολλές αλλαγές αφήνοντας μόλις δυο ή τρεις παίκτες στην ενδεκάδα.

Η Λίβερπουλ απείλησε πρώτη όταν στο 49' ο Στάριτζ έκανε πανέμορφη ενέργεια από τα αριστερά και γύρισμα αλλά έκοψε η άμυνα της Ντόρτμουντ πριν γίνει επικίνδυνος ο Ότζο. Στο 56' ο Μίλνερ έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από τη περιοχή, έκανε και ένα όμορφο σουτ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 61' ο Μίλνερ εκτέλεσε με πάσα ένα κόρνερ, πήρε πάλι τη μπάλα στην κατοχή του και έκανε τη σέντρα με τον Σονλάνκε να πιάνει την κεφαλιά που πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι.

Στο 64' η Λίβερπουλ είχε δοκάρι. Ωραία επίθεση από τους "κόκκινους" με τη μπάλα να φτάνει στον Ότζο, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Χιτζ έκανε το πλασέ αλλά ο Ελβετός βρήκε τη μπάλα με το πόδι, της άλλαξε πορεία και αυτή πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό η Ντόρτμουντ κέρδισε πέναλτι με τον Πούλισιτς μετά από ωραία ενέργεια. Ο Αμερικανός ανέλαβε την εκτέλεση του και στο 66' νίκησε τον Κάριους κάνοντας το 1-1.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να απειλεί και στο 75' ο Μίλνερ έκοψε τη μπάλα, αυτή πήγε στον Γούντμπερν που σούταρε απευθείας αλλά ο Χιτς μπλόκαρε.

Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 89' η Ντόρτμουντ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σμέλτσερ να κόβει παράλληλα προς τον Πούλισιτς ο οποίος έκανε ένα πανέμορφο πλασέ και νίκησε τον Κάριους για το 2-1.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ντόρτμουντ πέτυχε και τρίτο γκολ όταν και πάλι από τα δεξιά έκανε την ενέργεια και το πλασέ με τον Κάριους να μη διώχνει σωστά και ο Λάρσεν από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Γκολ: 25' Φαν Ντάικ/66'-89' Πούλισιτς, 90+ Λάρσεν.

Λίβερπουλ (α' μέρος): Κάριους, Κλάιν, Μάτιπ (22' Γκόμεζ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Λάλανα, Μάρκοβιτς, Καμάτσο, Τζόουνς, Οριγκί.

Λίβερπουλ (β' μέρος): Κάριους, Κλάιν (62' Φίλιπς), Γκόμεζ, Γούντμπερ, Μορένο, Ότζο, Κλάβαν, Μίλνερ, Κεϊτά, Σολάνκε, Στάριτζ.

Ντόρτμουντ (α' μέρος): Χίτζ, Τολζάν, Ντιαλό, Ζαγκαντού, Σαχίν, Νταχούντ, Ντοαμπού, Σάντσο, Φίλιπ, Γουλφ, Ντίκμαν.

Ντόρτμουντ (β' μέρος): Χιτζ, Ζαγκαντού, Γκέτσε, Σέρχιο Γκόμεθ, Πούλισιτς, Ίζακ, Λάρσεν, Σμέλτσερ, Φίλιπ, Κίπερ, Πίπερ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ