ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κορυφαία ενδεκάδα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Η κορυφαία ενδεκάδα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δημιούργησε την ιδανική ενδεκάδα με Αργεντίνους παίκτες, χωρίς όμως να μπορεί να βγάλει άκρη με το επιθετικό δίδυμο, όπου οι Κανίγια, Μέσι, Κέμπες και Μπατιστούτα βάζουν δύσκολα στον Θεό του ποδοσφαίρου. Δείτε την11άδα του "Χρυσού Παιδιού" και το μήνυμά στα social media.

Η επιλογή της ιδανική ενδεκάδας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν συζητάμε για επιλογή από Αργεντίνους παίκτες, καθώς το ταλέντο ξεχειλίζει στην Λατινική Αμερική. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα επιχείρησε να φτιάξει την τέλεια ομάδα αλλά δεν τα κατάφερε στο 100% καθώς η 11άδα του, αποτελείται από τέσσερις επιθετικούς σε σύστημα 4-4-2!

Όχι, δεν έκανε λάθος το "Χρυσό παιδί" του ποδοσφαίρου, απλά δεν κατάφερε να αφήσει εκτός τον αγαπημένο του Κλαούντιο Κανίγια (σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού) και τον Μάριο Κέμπες που έφερε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 στην Αργεντινή. Δείτε τους 11+2 που επέλεξε και διαβάστε το μήνυμά που συνόδευσε την φωτογραφία και στη συνέχεια έγινε cover photo στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

" Αυτή είναι η ομάδα της Αργεντινής που έχτισα με βάση μία προεπιλεγμένη λίστα παικτών από κάποιους αθλητικούς δημοσιογράφους. Επέλεξα αυτούς, που κατά τη γνώμη μου, ήταν οι καλύτεροι. Αλλά δεν μπορούσα να αποφασίσω για δύο θέσεις. Σχετικά με τον δεύτερο επιθετικό: πιστεύω ότι ο Μέσι είναι ένα φαινόμενο, αλλά έχω τον Κανίγια στην καρδιά μου. Και για τον σέντερ φορ: επειδή ο Κέμπες μας χάρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978. Αλλά ο Μπατιστούτα ήταν εκπληκτικός, δεν έχω δει κανέναν άλλον να χτυπά την μπάλα με τόση δύναμη. Ελπίζω να σας αρέσει ."

Οι επιλογές του Ντιεγκίτο θα σηκώσουν αρκετή κουβέντα, ειδικά στην Αργεντινή, αλλά το σίγουρο είναι πως μία τέτοια ενδεκάδα θα έφερνε ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο, ακόμα και αν ο προπονητής της ομάδα ήταν ο ίδιος ο Μαραντόνα. Ήδη κάτω από το post υπάρχουν αρκετές διαφωνίες αλλά και troll, όπως αυτά που ψάχνουν τον επιθετικό της Γιουβέντους, πρώην της Νάπολι και νυν στράικερ της Εθνικής Αργεντινής.

Η ενδεκάδα του Μαραντόνα

Φιγιόλ

Κουσιούφο - Περφούμο - Πασαρέλα - Ταραντίνι

Γκαγιέγο

Αρντίλες Έκτορ Ενρίκε

Μαραντόνα

Κανίγια / Μέσι - Κέμπες / Μπατιστούτα

4-4-2: Ουμπάλντο Φιγιόλ, Χοσέ Λουίς Κουσιούφο, Ρομπέρτο Περφούμο, Ντανιέλ Πασαρέλα, Αλμπέρτο Ταραντίνι, Αμέρικο Γκαγιέγο, Οσβάλντο Αρντίλες, Έκτορ Ενρίκε, Ντιέγκο Μαραντόνα, Κλαούντιο Κανίγια / Λιονέλ Μέσι, Μάριο Κέμπες / Γκαμπριέλ Μπατιστούτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ