ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επετειακή εμφάνιση της Ναγκασάκι

Η επετειακή εμφάνιση της Ναγκασάκι

Πέρασαν 70 χρόνια από τη ρίψη ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι. Η τοπική ομάδα τίμησε τη θλιβερή επέτειο και τη μνήμη των θυμάτων, με μία επετειακή φανέλα. (φωτογραφία)

Τον Αύγουστο του 1945, η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, έμελλε να ταράξει συθέμελα τον κόσμο. Ο αριθμός των θυμάτων που πέθαναν ακαριαία από τη ρίψη των βομβών υπολογίζεται σε περίπου 70.000 στη Χιροσίμα και 40.000 στο Ναγκασάκι. Όμως οι ολέθριες συνέπειες της πυρηνικής ακτινοβολίας τους επόμενους τέσσερις μήνες αύξησαν τον αριθμό των νεκρών σε 90.000 - 166.000 στη Χιροσίμα και 80.000 στο Ναγκασάκι, αντίστοιχα.

Η τοπική ομάδα του Ναγκασάκι, V-Varen Nagasaki , αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Ιαπωνίας. Και στις 9 Αυγούστου του 2015, ανήμερα της 70ής θλιβερής επετείου από τη ρίψη της ατομικής βόμβας, αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων.

"Προσευχηθείτε για την ειρήνη", ήταν το μήνυμα που αναγραφόταν στην ιαπωνική γλώσσα. Αυτό συνόδευε το άγαλμα που δεσπόζει στο Πάρκο της Ειρήνης στο Ναγκασάκι, σχεδιασμένο από το γλύπτη, Σέιμπο Κιταμούρα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ