ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Έτσι βλέπουμε το Κόπα Άφρικα"

"Έτσι βλέπουμε το Κόπα Άφρικα"

Τρεις Αφρικανοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα καταθέτουν στο Sport24.gr, τις δικές τους εκτιμήσεις για το Κόπα Άφρικα, που ξεκινά το Σάββατο στην Ισημερινή Γουινέα.

Ο Ντάνιελ Αντέτζο (Νιγηρία) από την Καλλονή, ο Καλιφά Σανκαρέ (Σενεγάλη) από τον Αστέρα Τρίπολης και ο Κλαρόνς Μπιτάνγκ (Καμερούν) του Ολυμπιακού Βόλου, δίνουν στο Sport24.gr τις εκτιμήσεις τους για τα φαβορί του Κόπα Άφρικα που κάνει σέντρα σήμερα Σάββατο, του αστέρες που αναμένονται να λάμψουν σε αυτό, αλλά και τις ενδεχόμενες εκπλήξεις που ενδεχομένως μπορούν να γίνουν.

-Ποιο είναι το φαβορί;

Μπιτάνγκ: "Είμαι από το Καμερούν, οπότε πιστεύω ότι η χώρα μου είναι φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Πέρα από το συναισθηματικό και το υποκειμενικό, το Καμερούν έχει πολύ καλή ομάδα και νομίζω ότι από όποια σκοπιά και να το δει κανείς, είναι από τα φαβορί."

"Έτσι βλέπουμε το Κόπα Άφρικα"

Σανκαρέ: "Νομίζω ότι υπάρχουν δύο - τρεις ομάδες που είναι φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Αλγερία, η Σενεγάλη, η Γκάνα έχουν πολύ καλές ομάδες, αλλά δεν είναι μόνον αυτές. Είναι δύσκολο, να πεις ένα μόνο φαβορί. Η Σενεγάλη έχει μία πολύ καλή ομάδα, μία νεανική ομάδα, που είναι ίσως η πιο ταλαντούχα των τελευταίων χρόνων"

Αντέτζο: "Γκάνα και Σενεγάλη είναι τα φαβορί κατά τη γνώμη μου, είναι οι πιο δυνατές ομάδες αυτή τη στιγμή. Η χώρα μου, δυστυχώς, δεν προκρίθηκε"

- Ποιος μπορεί να κάνει την έκπληξη

Μπιτάνγκ: "Αν μία ομάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη, αυτή είναι η Ισημερινή Γουινέα. Διοργανώνει το Κόπα Άφρικα στη χώρα της, θα έχει την ώθηση από τον κόσμο της, και αυτό είναι ένα στοιχείο σημαντικό."

MAX ALAIN GRADEL (Cote d Ivoire) contre Fousseny Kamissoko (Guinee equatoriale)
MAX ALAIN GRADEL (Cote d Ivoire) contre Fousseny Kamissoko (Guinee equatoriale) ZM / PANORAMIC

Σανκαρέ: "Το Κόπα Άφρικα είναι μία διοργάνωση που έχει πάντα εκπλήξεις. Και στην προηγούμενη διοργάνωση του 2012 η Ζάμπια, ήρθε από το πουθενά. Οπότε, να είστε σίγουροι για εκπλήξεις"

Αντέτζο: "Δεν μπορώ να πω μία ομάδα, γιατί είναι μία διοργάνωση που τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μπορεί η Ισημερινή Γουινέα να προβάλλει σαν έκπληξη, αλλά δεν είναι μόνο αυτή."

- Ποιος αστέρας θα λάμψει;

Μπιτάνγκ: "Ο Γιαγιά Τουρέ σίγουρα είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει η Αφρική, αυτή τη στιγμή. Αλλά και ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι επίσης από αυτούς που ξεχωρίζουν με την απόδοσή τους."

"Έτσι βλέπουμε το Κόπα Άφρικα"

Σανκαρέ: "Πέρα από τον Τουρέ που είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος στην Αφρική, υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές από όλες τις εθνικές ομάδες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχουν εμπειρίες."

Αντέτζο: "Ο Τουρέ, χωρίς αμφιβολία. Είναι ο κορυφαίος. Είναι ένα επίπεδο, πιο πάνω από όλους τους άλλους."

- Σε τί κατάσταση είναι τα γήπεδα;

Μπιτάνγκ: "Από ο,τι διαβάζω και από τις εικόνες που βλέπω, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι όλα έτοιμα και όλη η διοργανώτρια χώρα, περιμένει την έναρξη της γιορτής."

Σανκαρέ: "Το πρόβλημα είναι ότι η Ισημερινή Γουινέα, είναι μία χώρα που δεν είναι ποδοσφαιρική. Αυτό με προβληματίζει και δεν ξέρω από αγωνιστικής άποψης πως θα είναι τα γήπεδα."

Αντέτζο: "Δεν είναι ακόμη έτοιμα και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει άπαντες και φυσικά τις χώρες που συμμετέχουν. Αλλά, έτσι γίνεται πάντα, δεν θα αλλάξει κάτι τώρα"

"Έτσι βλέπουμε το Κόπα Άφρικα"

- Υπάρχουν φόβοι για έκτροπα μεταξύ των φιλάθλων;

Μπιτάνγκ: "Δεν νομίζω, είναι μία γιορτή. Θα υπάρχουν φίλαθλοι από το Καμερούν, από το Κονγκό, από όλες τις χώρες της ηπείρου. Ο καθένας υποστηρίζει την ομάδα του και όλα θα είναι αρμονικά."

Σανκαρέ: "Προσωπικά, δεν φοβάμαι. Υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και δεν νομίζω να γίνει κάτι. Πάντως, το ενδεχόμενο πάντα θα υπάρχει, να μην κρυβόμαστε"

Αντέτζο: "Είναι Αφρική και όπως ξέρετε, πάντα μπορεί να γίνει κάτι και η κατάσταση να ξεφύγει. Ελπίζω ότι δεν θα γίνει τίποτα."

"Έτσι βλέπουμε το Κόπα Άφρικα"

- Υπάρχει φόβος για τον ιό Έμπολα;

Μπιτάνγκ: "Όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος φόβος. Έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα και έχουν έρθει γιατροί από την Ευρώπη και την Αμερική, όλα είναι υπό έλεγχο."

Σανκαρέ: "Είναι όλα καλά σχεδιασμένα για να μη γίνει τίποτα. Όλοι γνωρίζουν γι' αυτή την κατάσταση, γίνονται λεπτομερείς εξετάσεις και όλα βαίνουν καλώς"

Αντέτζο: "Όχι, πλέον ο κίνδυνος αυτής της αρρώστιας έχει εξαλειφθεί. Όλα ελέγχονται, γιατί υπήρξε συνεννόηση για το κοινό καλό όλων."

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ