ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επαναλαμβάνονται τα τελευταία δευτερόλεπτα, λόγω διαιτητικού λάθους!

Επαναλαμβάνονται τα τελευταία δευτερόλεπτα, λόγω διαιτητικού λάθους!

Η UEFA διέταξε την επανάληψη των τελευταίων 18 δευτερολέπτων του ματς Αγγλία - Νορβηγία για τα προκριματικά του Euro K19 γυναικών, λόγω διαιτητικού λάθους. (VIDEO)

Η απόφαση της Γερμανής διαιτήτριας, Μαρίγια Κούρτες, να συνεχίσει το ματς, αντί να διατάξει την επανάληψη της εκτέλεσης του πέναλτι σε αγώνα για τα προκριματικά του Euro K19 γυναικών, έφερε για πρώτη φορά την απόφαση για επανάληψη των τελευταίων δευτερολέπτων αυτής, από την UEFA.

Στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου μεταξύ των γυναικείων εθνικών ομάδων της Αγγλίας και της Νορβηγίας, η δεύτερη νίκησε με 2-1 με τη διαιτήτρια να ακυρώνει το εύστοχο πέναλτι της ποδοσφαιρίστριας της πρώτης, Λία Γουίλιαμσον, στις καθυστερήσεις του ματς με την αιτιολογία ότι η συμπαίκτριά της, Ροσέλα Αγιάν, είχε μπει στην περιοχή.

Ο κανονισμός επέβαλε την επανάληψη της εκτέλεσης, αλλά η διαιτήτρια, Μαρίγια Κούρτες, ακύρωσε το γκολ και διέταξε τη συνέχεια της αναμέτρησης (με φάουλ υπέρ της Νορβηγίας) που έληξε με νίκη για την εθνική Νορβηγίας.

"Αρχικά γράψαμε ότι η εθνική Νορβηγίας προκρίθηκε αλλά στις 8 Απριλίου η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε ότι το ματς της Νορβηγίας με την Αγγλία στις 4 Απριλίου θα επαναληφθεί από το λεπτό στο οποίο υπεδείχθη πέναλτι υπέρ της Αγγλίας, που έχανε με 2-1 σε εκείνο το χρονικό σημείο", αναφέρει η δήλωση της UEFA.

Σημειώνεται ότι είναι πρώτη φορά που η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία λαμβάνει μία τέτοια απόφαση, ενώ έστειλε σπίτι της, τη Γερμανίδα διαιτήτρια.

Επαναλαμβάνονται τα τελευταία δευτερόλεπτα, λόγω διαιτητικού λάθους!

Νορβηγία και Αγγλία θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν το ματς την Πέμπτη στο Μπέλφαστ, από το 96ο λεπτό, με τις ίδιες συνθέσεις με τις οποίες αγωνιζόταν μέχρι εκείνο το σημείο. Μπορεί όμως διαφορετική παίκτρια, εκτός της Λία Γουίλιαμσον, να εκτελέσει το πέναλτι. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης θα διευθύνει συνάδελφος και συμπατριώτισσα της Μαρίγια Κούρτες.

Αγγλία, Νορβηγία και Ελβετία έχουν από τρεις βαθμούς, με το ματς των πρώτων δύο να εκρεμμεί και το αποτέλεσμά του να περιπλέκει την υπόθεση - πρόκριση.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ