ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστυνομία στα γραφεία της UEFA για το "Panama Papers"

Αστυνομία στα γραφεία της UEFA για το "Panama Papers"

Η ελβετική αστυνομία βρέθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της UEFA, στη Νιόν, μετά την καταγγελία για εμπλοκή του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, στο σκάνδαλο "Panama Papers".

Στη Νιόν, στα γραφεία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, βρέθηκαν την Τετάρτη οι ελβετικές αστυνομικές Αρχές μετά τις αποκαλύψεις του "Guardian", οι οποίες ενέπλεξαν το νέο πρόεδρο της FIFA και πρώην Γενικό Γραμματέα και Διευθυντή των Νομικών Θεμάτων της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, στο περιβόητο σκάνδαλο "Panama Papers".

Σύμφωνα με τον 'Guardian", ο 46χρονος Ιταλο-Ελβετός παράγοντας υπέγραψε την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με εταιρίες, οι οποίες σχετίζονται με το σκάνδαλο "Panama Papers". Όταν ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή των Νομικών Θεμάτων της UEFA, διαπραγματεύτηκε συμβόλαια - από το 2003 έως το 2006 - με την εταιρία Cross Trading, θυγατρική της Full Play.

Αυτή ιδρύθηκε το 1998 σε ένα νησί του Ειρηνικού και μετακόμισε το 2006 στη Νεβάδα των ΗΠΑ, κάτω από την ίδια ονομασία και μετετράπη σε ΕΠΕ. Σύμφωνα με τον "Guardian" η Cross Trading κατέβαλε 111.000 δολάρια στην UEFA για τα δικαιώματα μετάδοσης του Champions League στο Εκουαδόρ, από το 2006 έως το 2009 και μετά πώλησε αυτά στην εταιρία Teleamazonas έναντι 311.000 δολαρίων.

Επίσης αγόρασε από την UEFA τα δικαιώματα μετάδοσης του Euro έναντι 28.000 δολαρίων και τα πώλησε πάλι στην Teleamazonas έναντι 126.000 δολαρίων.

Η UEFA επιβεβαίωσε μέσω γραπτής της δήλωσης, την παρουσία των ελβετικών αστυνομικών Αρχών στα γραφεία της, στη Νιόν: " Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι σήμερα δεχθήκαμε επίσκεψη από την ελβετική Αστυνομία, μετά από ένταλμα ζητώντας να δουν τις συμβάσεις μεταξύ της UEFA και των Cross Trading και Teleamazonas. Φυσικά και η UEFA παρέχει στην Αστυνομία όλα τα σχετικά έγγραφα, που έχουμε στην κατοχή μας και θα συνεργαστούμε πλήρως", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη το βράδυ, μέσω γραπτής του δήλωσης στην επίσης ιστοσελίδα της FIFA, ο Τζάνι Ινφαντίνο είχε αρνηθεί κάθε ενασχόλησή του με την εταιρία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ