ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απέλυσαν τον Αγκίρε λόγω... στημένου ματς

Απέλυσαν τον Αγκίρε λόγω... στημένου ματς

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ιαπωνίας αποτελεί ο Χαβιέρ Αγκίρε πληρώνοντας το μάρμαρο για ένα "αμαρτωλό" ματς της La Liga πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Όσο και αν ακούγεται αλλόκοτο ένα ματς ισπανικού πρωταθλήματος που συνέβη τον Μάιο του 2011 είναι η αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας του Χαβιέρ Αγκίρε με την εθνική Ιαπωνίας!

Ο λόγος για την αναμέτρηση Λεβάντε-Σαραγόσα για το οποίο υπάρχουν ομολογίες για παίκτες που είχαν μειωμένη απόδοση προκειμένου να πάρει τη νίκη η Σαραγόσα (προπονητής της τότε ο Αγκίρε), με τους ανθρώπους των "σαμουράι" να κρίνουν πως το γεγονός αυτό είναι αρκετό για να λυθεί το συμβόλαιο με τον Μεξικανό τεχνικό.

"Αυτό που έπρεπε να σκεφτούμε πρώτιστα ήταν ο αντίκτυπος που θα υπήρχε στην ομάδα της Ιαπωνίας. Με μία μήνυση εις βάρος του θα έπρεπε να υποβληθεί σε έρευνα και θα υπήρχαν πιθανότητες να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ακολούθως θα έπρεπε πάει στο δικαστήριο και εμείς θέλαμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο για να μην επηρεαστεί η ομάδα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για όλα αυτά, καταλήξαμε στην απόφαση να ακυρώσουμε το συμβόλαιο με τον Αγκίρε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ιαπωνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κουνίγια Νταΐνι.

Από την πλευρά του ο 56χρονος τεχνικός, ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Αλμπέρτο Τζακερόνι στον πάγκο μετά το τέλος του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αρκέστηκε να πει:

"Ήμουν πολύ χαρούμενος που δούλεψα στην Ιαπωνία. Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα και στους οπαδούς της τα καλύτερα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ