ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακαινίζεται το Σαντιάγο Μπερναμπέου

Ανακαινίζεται το Σαντιάγο Μπερναμπέου

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για την ανάπλαση του ιστορικού γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης. Το κόστος υπολογίζεται κοντά στα 400.000.000 ευρώ.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε ξεκαθαρίσει από το Σεπτέμβριο ότι προτίθεται να αναμορφώσει την ιστορική έδρα των "μερένγκες".

Το σχέδιό του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της πρόσοψης και την κατασκευή πτυσσόμενης οροφής, ενώ θα κατασκευασθεί ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο πλησίον γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου.

Η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου έχει λάβει τέλος, με μια γερμανική, αλλά και μια καταλανική εταιρεία να έχουν επικρατήσει των ετέρων μνηστήρων.

Σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, με το συνολικό κόστος να εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια ευρώ, παρά το υπάρχον χρέος των 541 εκατομμυρίων των Μαδριλένων. Σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν θα επιτραπεί επέκταση της χωρητικότητας, με μια μείωση της τάξης των 6.000 θέσεων να είναι πιθανή.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ειδησιογραφικά μέσα, το οικονομικό σχέδιο για την πραγμάτωση του έργου είναι αφ' ενός η χρηματοδότηση του ενός μισού από την νέα ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει τη λέξη "Σαντιάγο" και αφ' έτέρου η έκδοση ομολόγων από τα μέλη του συλλόγου τα οποία θα αποπληρώνονται σε ετήσια βάση.

Βάσει εκτιμήσεων της " El Pais", με την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, η Ρεάλ θα έχει κέρδη πάνω από 50 εκατομμύρια το χρόνο.

Δείτε σε βίντεο ορισμένες από τις νέες προσόψεις που έχουν προταθεί:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ