ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφεντικό στις ΗΠΑ ο Μαλντίνι

Αφεντικό στις ΗΠΑ ο Μαλντίνι

Η Μίλαν μπορεί να περιμένει. Ο Πάολο Μαλντίνι βρήκε τον ηγετικό ρόλο που αναζητούσε εκτός γηπέδων καθώς είναι ο ένας από τρεις ιδιοκτήτες της Maiami Fc που θα εμφανιστεί στις ΗΠΑ το 2016. Μάθετε περισσότερα.

Η επιστροφή του ως πρωταγωνιστής στη Μίλαν είναι ακόμα στο... βάθος οπότε ο Πάολο Μαλντίνι αποφάσισε να εμπλακεί στα διοικητικά μίας ομάδας που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι.

Ο λόγος για την Maiami Football Club η οποία ιδρύθηκε από τον θρύλο της Μίλαν και η οποία από το 2016 θα μπει στις ζωές των Αμερικανών φίλων της "στρογγυλής θεάς" παίρνοντας μέρος στη Nasl, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αμερικανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Όπως έγινε γνωστό, συνέταιρος του πρώην καπιτάνο των "ροσονέρι" θα είναι ένας ακόμα Ιταλός που περνάει σημαντικό μέρος της χρονιάς στο Μαϊάμι: ο Ρικάρντο Σίλβα, πρόεδρος της "Mp Silva" η οποία εκμεταλλεύεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A (αλλά και άλλων μεγάλων διοργανώσεων) στο εξωτερικό.

Τη λίστα των ιδιοκτητών της Maiami FC συμπληρώνει ένας ξένος επιχειρηματίας: ο Αντόνιο Μπαρέτα ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των μίντια έχοντας μετοχές στα τηλεοπτικά δίκτυα Telefonica, Rede Globo και Espn.

Αφεντικό στις ΗΠΑ ο Μαλντίνι

"Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το σχέδιο, πιστεύω ακράδαντα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτή είναι μία τέλεια ευκαιριά για να αναπτύξουμε μία ομάδα υψηλού επιπέδου σε μία από τις σημαντικότερες πόλεις στον κόσμο.

Είμαστε ευτυχισμένοι όχι μόνο επειδή δίνουμε στο Μαϊάμι το προνόμιο να διαθέτει επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα αλλά επειδή θα μπορούμε να βοηθήσουμε και τις πιο φτωχές κοινότητες με δραστηριότητες που θα αναπτύξουμε για αυτούς", δήλωσε ο Πάολο Μαλντίνι και κατέληξε:

"Το Μαϊάμι ήταν το δεύτερο σπίτι μου για 15 χρόνια, ανυπομονώ να ξοδέψω ολοένα και περισσότερο χρόνο για αυτή την πόλη ως ιδιοκτήτης της Maiami Fc και να φέρω τον ενθουσιασμό μου για να συνεισφέρω στην επιτυχία της".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ