ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δίδαξαν ήθος...

Δίδαξαν ήθος...

Μαθήματα ποδοσφαιρικής συμπεριφοράς σε παιχνίδι Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού. Χωρίς νεκρές ζώνες, χωρίς πετροπόλεμο, χωρίς βρισιές και χωρίς απειλές το ντέρμπι ολοκληρώθηκε δίνοντας ένα μεγάλο μάθημα σε ΟΛΟΥΣ. Διαβάστε αναλυτικά... (VIDEOS)

Τα τμήματα παίδων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κονταροχτυπήθηκαν το Σάββατο το βράδυ για τον τίτλο του πρωταθλητή στο Θουκυδίδειο τουρνουά μπροστά σε 250 φίλους και των δυο ομάδων, οι οποίοι παρακολούθησαν όλοι μαζί το ματς χωρίς να συμβεί το παραμικρό, και έστειλαν ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι "ερυθρόλευκοι" στάθηκαν πιο τυχεροί στην διαδικασία των πέναλτι και κέρδισαν με 5-4

Στην χώρα που ζούμε έχουμε μάθει να θεωρούμε τα αυτονόητα πρωτοφανή ακόμα και σε ότι αφορά τον αθλητισμό, ακόμη και σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο.

Για αυτό και τα όσα αυτονόητα συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ στο γήπεδο των Τράχωνων είναι άξια σχολιασμού και όσοι βρέθηκαν εκεί αξίζουν συγχαρητήρια.

Οι ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού Under 15 διεκδικούσαν τον τίτλο του Θουκυδίδειου πρωταθλήματος σε ένα ματς που όποιος κέρδιζε έπαιρνε τον τίτλο.

Το παρών στις κερκίδες του γηπέδου έδωσαν περισσότεροι από 250 συγγενείς, γνωστοί, φίλοι αλλά και φίλαθλοι των δυο ομάδων με σκοπό να παρακολουθήσουν την εν λόγω αναμέτρηση. Αρκετοί εξ αυτών με τα κασκόλ τους, τις σημαίες τους αλλά και τις μπλούζες των ομάδων τους.

Οι φίλοι των δυο συλλόγων κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλο, φώναξε ο καθένας για την ομάδα του, πανηγύρισε ή στεναχωρήθηκε με το τελικό αποτέλεσμα αλλά στο τέλος όσοι ήταν εκεί ήταν κερδισμένοι, όχι μόνο για το γεμάτο αγωνία παιχνίδι που είδαν αλλά γιατί όσοι ήταν εκεί δίδαξαν ήθος.

Και αυτό γιατί οι φίλοι των δυο ομάδων ήταν όλοι μαζί, δεν υπήρχαν νεκρές ζώνες, δεν υπήρχε καν ούτε ένας αστυνομικός, δεν υπήρχαν βρισιές, δεν υπήρχε πετροπόλεμος, δεν υπήρχαν ούτε καν λίστες για το ποιος θα μπει μέσα όπως ισχύει για παράδειγμα στα αντίστοιχα παιχνίδια των δυο ομάδων στους Νέους.

Θα πει κάποιος αυτά δεν γίνονται σε αγώνες παιδιών 15 χρονών. Εδώ γίνονται σε αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ γυναικών, γίνονται σε αγώνες πόλο, γίνονται σε αγώνες που οι δυο ομάδες πρεσβεύουν την χώρα μας στο εξωτερικό θα απαντήσω εγώ.

Όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στους Τράχωνες έδωσαν ένα μάθημα σε ΟΛΟΥΣ και ένα αισιόδοξο μήνυμα για τα επόμενα χρόνια ότι κάποια στιγμή τα επεισόδια θα εκλείψουν και από τα ελληνικά γήπεδα.

Το ματς

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα 70 λεπτά (δυο 35λεπτα ημίχρονα) του αγώνα ακολουθώντας πιστά το στυλ των ακαδημιών του Τριφυλλιού και παίζοντας χωρίς σκοπιμότητες γνώρισε την ήττα στα πέναλτι με 5-4. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού είχε βρει τις δυο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ταχύτατες αντεπιθέσεις του και χτύπησε στα κενά που υπήρχαν στην άμυνα των πράσινων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 8' όταν ο Παπανικολάου από τα αριστερά πέρασε πάνω στην γραμμή δυο αντιπάλους, μπήκε μέσα στην περιοχή την γύρισε προς τον επερχόμενο Γιώργο Αγγελόπουλο ο οποίος πλάσαρε εύκολα και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός μάλιστα είχε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2 όταν ο Λάμπρου από τα αριστερά έκανε ωραία την ενέργεια, βρήκε τον Βασίλη Αγγελόπουλο μέσα στην περιοχή τετ α τετ με τον Κατσιμήτρο αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των "ερυθρόλευκων".

Ο Ολυμπιακός στην διάρκεια του πρώτου μέρους δεν απείλησε σε καμία στιγμή τους πράσινους καθώς οι αμυντικοί του Τριφυλλιού έκοβαν κάθε φάση.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός και πάλι ήταν αυτός που είχε την υπεροχή του αγώνα και στο 47' ύστερα από σέντρα του Παπανικολάου από τα δεξιά ο Λάμπρου ανενόχλητος μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά με την μπάλα όμως να φεύγει έξω.

Οι πράσινοι στο 62' είχαν ακόμα μια καλή στιγμή με τον Αγγελόπουλο Β.' να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά αλλά αυτός προτίμησε να γυρίσει παράλληλα την μπάλα και να μην την βγάλει στο πέναλτι όπου υπήρχε αμαρκάριστος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Αράπη να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να σκοράρει σε κενή εστία κάνοντας το 1-1 στο 63' και οδηγώντας τις δυο ομάδες στην παράταση καθώς μέχρι τη λήξη του ματς οι δυο ομάδες έκαναν από μια φάση την οποία απέκρουσαν οι δυο γκολκίπερ.

Ολυμπιακός: Κατσιμήτρος (63' Σαϊτης), Ντάσης, Γκίκας (60' Μπέτσας), Μακροστέργιος, Τόλι, Νένδος (43' Σβώλης), Μανθάτης (57' Κιρτσαλίδης), Ανδρούτσος (37' Σταυρόπουλος), Αράπης, Παπανικολάου, Βαγενάς (39' Τσόνεβ).

Παναθηναϊκός: Βασίλας, Στρατήγης, Ξηρός, Τριανταφυλόπουλος (15' Χρυσικός), Σερβιλάκης (58' Σίμος), Μπαλατσούρας, Αγγελόπουλος Β.', Αγγελόπουλος Γ.', Λάμπρου, Τουρούκης (45' Σιλβεστρίδης), Παπανικολάου (55' Ρούντος).

Η διαδικασία των πέναλτι

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι με τον Ολυμπιακό να εκτελεί πρώτος και να είναι εύστοχος και στα πέντε ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε το τελευταίο με την μπάλα στο πέναλτι που χτύπησε ο Βασίλης Αγγελόπουλος να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 1-0 από τον Μακροστέργιο

Το 1-1 από τον Αγγελόπουλο Γ.

Το 2-1 από τον Παπανικολάου

Το 2-2 από τον Λάμπρου

Το 3-2 από τον Μπέτσα

Το 3-3 από τον Ξηρό

Το 4-3 από τον Κιρτσαλίδη

Το 4-4 από τον Χρυσικό

Το 5-4 από τον Ντάση

Το χαμένο πέναλτι του Αγγελόπουλου Β.

Κερδισμένοι και οι δυο

Με τη λήξη της διαδικασίας οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έξαλα την κατάκτηση του τίτλου με τους παρευρισκόμενους φιλάθλους να χειροκροτούν και τις δυο ομάδες.

Την ίδια ώρα οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αισθάνονταν και αυτοί κερδισμένοι καθώς δεν παρέκκλιναν λεπτό από το παιχνίδι τους και δεν μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν καθυστερήσεις σε κανένα σημείο του αγώνα και έφυγαν από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ