ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δηλώσεων συνέχεια για τη Χρυσή Μπάλα

Δηλώσεων συνέχεια για τη Χρυσή Μπάλα

Η πιο πολυσυζητημένη χρυσή μπάλα των τελευταίων ετών ψάχνει κάτοχο, με παράγοντες, φιλάθλους και υποψηφίους να προβαίνουν διαρκώς σε δηλώσεις για το ποιος "αντικειμενικά" πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο. Τελευταίοι στη λίστα οι Φραντς Μπεκενμπάουερ και Ντιντιέ Ντεσάμπς, ενώ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο.

Αυτήν τη χρυσή μπάλα ποιος θα την πάρει; Φρανκ Ριμπερί, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είναι οι βασικοί μνηστήρες για φέτος, σε μια από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις στην ιστορία του θεσμού. Οι απόψεις φαίνεται ότι διίστανται με κάθε πλευρά να δίνει την δική της εκδοχή.

Ο Σάντρο Ροσέλ θεωρεί ότι ο Αργεντίνος σούπερ σταρ θα είναι ο νικητής για τέταρτη σερί χρονιά αν δεν εμπλακεί η πολιτική, ενώ οι φίλαθλοι της Ρεάλ στο χθεσινό παιχνίδι με τη Γαλατασαράι διατράνωσαν με εμφατικό τρόπο την δική τους επιθυμία προσπαθώντας να στηρίξουν τον Κριστιάνο.

Στη μάχη των μίντια φρόντισε να αναμειχθεί πριν λίγο καιρό και ο ίδιος ο Ριμπερί, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι αυτός θα βρεθεί στην πρώτη θέση, αφού " η περσινή χρονιά ήταν ιστορική και χωρίς αποτυχίες".

Τον Γάλλο εξτρέμ έσπευσαν να στηρίξουν και ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Φράντς Μπεκενμπάουερ, αλλά και ο προπονητής του στην εθνική Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπς.

" Τίποτα δεν είναι φυσιολογικό στη διαδικασία επιλογής της Χρυσής Μπάλας. Κανονικά θα έπρεπε να κερδίσει ο Ριμπερί, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτές τις εκλογές. Τα έδωσε όλα για να την κερδίσει, με όλη τη φιλοδοξία που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα νικητή της Χρυσής Μπάλας. Αν και ήταν ο καλύτερος όλη τη χρονιά, δεν θα με εξέπληττε αν κέρδιζε ο Ρονάλντο", δήλωσε ο δύο φορές κάτοχος του τροπαίου (1972.1976), αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη διαφάνεια της ψηφοφορίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκλέκτορας των "τρικολόρ" λέγοντας:" Υπάρχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές σίγουρα. Το 2013, όμως, ο Ριμπερί ήταν ο καλύτερος. Είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που πληροί όλα τα κριτήρια. Η συμβολή του είναι αποφασιστική σε Μπάγερν και εθνική ομάδα. Η επιρροή του στο παιχνίδι καθίσταται προφανής αν δει κανείς τον αριθμό των γκολ και των ασίστ του. Κέρδισε τέσσερα τρόπαια με την ομάδα του, αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της Μπουντεσλίγκα και καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης".

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παράταση που δόθηκε στην ψηφοφορία μετά από την εκπληκτική εμφάνιση του Ρονάλντο στη Σουήδια για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το χατ-τρικ που είχε πετύχει:" Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι πολύ παράξενη. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βαριές κουβέντες, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να αλλάξει ο κανονισμός κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας."

Μετά τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι που θα τον κρατήσει εκτός μέχρι το πέρας του 2013, οι Ριμπερί και Ρονάλντο φαίνεται να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Η ψηφοφορία, μετά την παράταση που δόθηκε εκπνέει αύριο (29/11), ενώ το γκαλά για την απονομή του βραβείου θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου του 2014 στη Ζυρίχη.

Τα όσα γίνονται δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μετά το παιχνίδι της Παρί με τον Ολυμπιακό δήλωσε για την Χρυσή Μπάλα:" Για μερικούς είναι σημαντικό, εμένα δεν μου κάνει αίσθηση. Δεν χρειάζομαι αυτό το βραβείο για να ξέρω ότι είμαι ο καλύτερος."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ