ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ισπανία - Ουρουγουάη 2-1

Ισπανία - Ουρουγουάη 2-1

Η Ισπανία νίκησε 2-1 την Ουρουγουάη στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του 2013 FIFA Confederations Cup. Πέδρο και Σολδάδο τα γκολ για την "Furia Roja", μείωσε ο Λουίς Σουάρες με φάουλ, φτάνοντας τον Φορλάν! Περισσότερα από 1000 λεπτά στο τέρμα ο Κασίγιας έχοντας δεχτεί μόνο ένα γκολ (video)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, Ισπανία, ξεκίνησε με νίκη το 2013 FIFA Confederations Cup, επικρατώντας με 2-1 της Ουρουγουάης.

Πέδρο και Ρομπέρτο Σολδάδο πέτυχαν τα γκολ των Ισπανών στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μείωσε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ο Λουίς Σουάρες στο 88'.

Με αυτό το τέρμα άσος της Λίβερπουλ έφτασε τα 33 γκολ με την εθνική, όσα έχει και ο Ντιέγκο Φορλάν στην κορυφή της σχετικής λίστας (ο Φορλάν έπαιξε ως αλλαγή φτάνοντας τις 99 συμμετοχές).

Στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ίκερ Κασίγιας συμπλήρωσε 1000 σερί λεπτά στο τέρμα της "Furia Roja" σε Μουντιάλ 2010, EURO 2012 και Confederations 2013, στα οποία δέχτηκε μόνο ένα γκολ, αυτό από την Ιταλία στην πρεμιέρα του EURO 2012.

Τα 1000 λεπτά ξεκίνησαν να μετράνε από το γκολ που δέχτηκε από την Χιλή την 3η αγωνιστική στον όμιλο του Μουντιάλ 2010, ενώ στα 1040 δέχτηκε και δεύτερο από τον Λουίς Σουάρες.

Ισπανία - Ουρουγουάη 2-1

Σκόρερς: 20' Πέδρο, 32' Σολδάδο / 88' Λουίς Σουάρες

Γήπεδο: " Arena Pernambuco", Ρεσίφε

Διαιτητής: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Η Ισπανία ξεκίνησε δυνατά το ματς "Arena Pernambuco" του Ρεσίφε, αλλά άνοιξε το σκορ με ένα τυχερό γκολ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι και απομάκρυνση, ο Πέδρο έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Ντιέγκο Λουγκάνο και κατέληξε στα δίχτυα του Φερνάντο Μουσλέρα για το 1-0 στο 20'.

Νταβίντ Βίγια και Φερνάντο Τόρες έμειναν στον πάγκο και ο Ρομπέρτο Σολδάδο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης έκανε το 2-0 στο 32'.

Ο στράικερ της Βαλένθια σκόραρε έπειτα από ασίστ του Σεσκ Φάμπρεγκας, σε φάση που ξεκίνησε από μπαλιά του Ινιέστα δεξιά στον Πέδρο.

Η Ισπανία είχε την συντριπτική κατοχή, ο Κασίγιας απειλήθηκε ελάχιστα, αλλά τελικά η Ουρουγουάη κατάφερε να μειώσει στο 88' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λουίς Σουάρες.

Αυτή ήταν η πρεμιέρα του 2ο ομίλου, με το άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής να είναι το Ταϊτή - Νιγηρία την Δευτέρα στις 22:00.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (77' Χάβι Μαρτίνεθ), Ινιέστα, Πέδρο (81' Μάτα), Φάμπρεγκας (65' Καθόρλα), Σολδάδο.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Μαρτίν Κάσερες, Γκαργκάνο (63' Λοδέιρο), Ντιέγκο Πέρες (69' Φορλάν), Γκαστόν Ραμίρες (46' Άλβαρο Γκονσάλες), Κριστιάν Ροντρίγκες, Λουίς Σουάρες, Καβάνι.

Ισπανία - Ουρουγουάη 2-1 (goals)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ