ΤΟΥΡΚΙΑ

H Φενέρ στο πλευρό των εξεγερμένων

H Φενέρ στο πλευρό των εξεγερμένων

Θέμα έχει γίνει στην Τουρκία, ο πανηγυρισμός που έκαναν οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε στο γκολ του Μπαρόνι ενάντια στη Σάλτσμπουργκ, την ώρα που στην Πλατεία Ταξίμ οι εξεγέρσεις συνεχίζονται. Πολιτικός ή όχι ο πανηγυρισμός των παικτών της τουρκικής ομάδας;

Δεν λένε να κοπάσουν οι εξεγέρσεις στη γείτονα χώρα, με τα δακρυγόνα να πέφτουν "βροχή" και τους διαπληκτισμούς μεταξύ εξεγερθέντων και αστυνομικών να συνεχίζονται σε αμείωτους ρυθμούς.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της χώρας δεν θα μπορούσαν να είναι αμέτοχοι σε όλα αυτά που συμβαίνουν και μάλιστα, στάθηκε αφορμή, οι οπαδοί τους να ενωθούν για τον κοινό τους στόχο.

Η Φενέρμπαχτσε με επίσημη ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της ομάδας έκανε γνωστό πως είναι αντίθετη με όλη αυτή τη βία που έχει ξεσπάσει στη χώρα: "Είναι πραγματικά θλιβερό όλο αυτό που συμβαίνει. Ο σύλλογος της Φενέρμπαχτσε είναι ενάντια σ' αυτή τη βία που προκαλείται από τους τρομοκράτες. Μοιραζόμαστε τη θλίψη των πολιτών και είμαστε μαζί τους".

Καθόλου τυχαίος δεν είναι και ο πανηγυρισμός των παικτών της ομάδας στο γκολ του Μπαρόνι ενάντια στη Σάλτσμπουρκ. Μετά την ισοφάριση της Φενέρ, οι παίκτες μαζεύτηκαν όλοι μαζί και σχημάτισαν το γράμμα "Τ", αλλά και έκαναν μια κίνηση με τα χέρια τους σαν να φορούν μάσκα.

H Φενέρ στο πλευρό των εξεγερμένων

Όπως ήταν φυσικό, η επίσημη θέση της ομάδας ήταν πως ο πανηγυρισμός δεν είχε σχέση με τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Τουρκία. Ωστόσο, ήδη στις συζητήσεις των φιλάθλων των ποδοσφαιρικών ομάδων της γειτονικής χώρας υπάρχει ο διαχωρισμός στο ερώτημα αν ήταν πολιτικός ο πανηγυρισμός και αν πρέπει να τιμωρηθούν οι παίκτες της ομάδας γι' αυτό.

Από την πλευρά της η τουρκική ομοσπονδία προς το παρόν δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν. Βέβαια, οι περισσότεροι οπαδοί, ακόμα κι αυτοί των Μπεσίκτας και Γαλατά ήταν υπέρ τους και στήριξαν την κίνησή τους.

Δείτε το γκολ του Μπαρόνι ενάντια στη Σάλτσμπουργκ και τον πανηγυρισμό των παικτών της Φενέρ:

πηγή: http://www.football-blabla.gr/2013/08/blog-post_13.html

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ