ΙΣΠΑΝΙΑ

Βαλβέρδε: "Οι οπαδοί της Μπιλμπάο το αξίζουν"

Βαλβέρδε: "Οι οπαδοί της Μπιλμπάο το αξίζουν"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε οδήγησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον πρώτο της τίτλο μετά το 1984 και αφιέρωσε το ισπανικό Σούπερ Καπ στους οπαδούς της ομάδας και στους παίκτες όλων των γενιών που προσπάθησαν σκληρά για την κατάκτησή του.

Μετά από 31 ολόκληρα χρόνια η Αθλέτικ Μπιλμπάο πρόσθεσε έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη της και μάλιστα απέναντι στη Μπαρτσελόνα η οποία μετρούσε ήδη τέσσερις μέσα στο 2015 (πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας, Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης) και το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να στείλει στον έβδομο ουρανό τόσο τους παίκτες των Βάσκων όσο και τον πρωτομάστορα της επιτυχίας, Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Δεν είναι Κύπελλο ούτε πρωτάθλημα όμως έχει τεράστια αξία. Κυνηγούσαμε εδώ και πολύ καιρό έναν τίτλο ενώ εγώ δεν είχα καταφέρει ως ποδοσφαιριστής να πανηγυρίσω κάποιον τίτλο.

Βαλβέρδε: "Οι οπαδοί της Μπιλμπάο το αξίζουν"

Δεν έχουμε την ποιότητα άλλων ομάδων αλλά έχουμε άλλα πράγματα και η ενότητα είναι αυτή που μας κάνει να συνεχίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτός ο τίτλος είναι τα πάντα για μένα", δήλωσε αρχικά ο Βαλβέρδε, ο οποίος τόνισε με νόημα πως "απόψε το Μπιλμπάο είναι το καλύτερο μέρος για κάποιον που θέλει να γιορτάσει".

Κληθείς να καταθέσει την άποψή του για το αγωνιστικό κομμάτι του δεύτερου τελικού του ισπανικού Σούπερ Καπ που βρήκε Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο ισόπαλες με 1-1 (η ρεβάνς του 4-0 υπέρ της ομάδας του την περασμένη Παρασκευή), ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού σημείωσε:

Βαλβέρδε: "Οι οπαδοί της Μπιλμπάο το αξίζουν"

"Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο επειδή είναι πολύ καλοί και μας πίεσαν πολύ. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλοί και πετύχαμε το στόχο μας. Κάποιος που βλέπει το ματς απ'έξω ίσως νομίσει ότι δεν αισθανθήκαμε άσχημα αλλά ναι, όταν σκόραραν, ταρακουνηθήκαμε.

Στο φινάλε πάντως κατακτήσαμε το τρόπαιο που αξίζει ο κόσμος της ομάδας".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ