ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Μπιλμπάο σήκωσε το Σούπερ Καπ στο "Καμπ Νόου"

Η Μπιλμπάο σήκωσε το Σούπερ Καπ στο "Καμπ Νόου"

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο άντεξε μέσα στο "Καμπ Νόου", υπερασπίστηκε το 4-0 του πρώτου αγώνα, πήρε 1-1 στη ρεβάνς και κατάφερε να κατακτήσει το Super Cup. Με δέκα παίκτες από το 57' οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Πικέ (VIDEOS).

Αυτό παραήταν δύσκολο ακόμα και για την Μπαρτσελόνα. Έχοντας στην πλάτη της ένα βαρύ και ασήκωτο 4-0 από τον πρώτο αγώνα στην Βασκωνία, έπρεπε να διαβεί ολόκληρο βουνό προκειμένου να κάνει τέτοια ανατροπή απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το λογικό σενάριο ήταν αυτό που τελικά υπερίσχυσε και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε δικαιότατα το Super Cup Ισπανίας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα

Το τελικό 1-1 στο "Καμπ Νόου" χάρισε το πρώτο εγχώριο τρόπαιο της σεζόν στους Βάσκους, που ξεκινούν με τον πλέον ονειρεμένο τρόπο την φετινή αγωνιστική περίοδο. Το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 44' δεν τους τρόμαξε, ούτε ξύπνησε... εφιάλτες. Ήρθε και η κόκκινη κάρτα στον Πικέ (57') για να κάνει ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα, μέχρι να "χτυπήσει" για τέταρτη φορά σε αυτά τα δυο ματς ο Αντούριθ, ισοφαρίζοντας στο 74ο λεπτό.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με... ορμή στο ματς, αφού δεν είχαν περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Μόλις στο έκτο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Πικέ και έδειξαν στους φιλοξενούμενους που δεν επρόκειτο να παραδοθούν στη μοίρα τους αμαχητί. Πάντως, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφεραν να απορροφήσουν τους "κραδασμούς" και να ισορροπήσουν το ματς, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να κάνουν το 1-0 με τον Εράσο (38'), ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ με τον Μπράβο. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 44' ο Ράκιτιτς έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Σουάρες έκανε κεφαλιά-πάσα στον Μέσι και εκείνος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Στο 57', η Μπαρτσελόνα έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Πικέ επειδή κάτι... χοντρό πρέπει να είπε στον βοηθό, για να ακολουθήσουν δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Ράκιτιτς και Πέδρο για το 2-0. Η Μπιλμπάο ισορρόπησε, είχε δυο καλές στιγμές στην συνέχεια, που αποτέλεσαν... καμπανάκι κινδύνου για τους Καταλανούς, με τον Ντε Μάρκο στο 74' να "σερβίρει" με το κεφάλι στον Αντούριθ και εκείνος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1. Στο 86', αποβλήθηκε και ο Κίκε Σόλα για την Μπιλμπάο (είχε μπει έξι λεπτά πριν στο ματς), αλλά πλέον τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει.

Έβρισε τη μάνα του βοηθού διαιτητή ο Πικέ

Βαλβέρδε: "Οι οπαδοί της Μπιλμπάο το αξίζουν"

Eνρίκε: "Συγχαρητήρια στην Μπιλμπάο"

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Ματιέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (68' Σάντρο), Ινιέστα, Πέδρο (68' Μουνίρ), Μέσι, Σουάρες.

Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα (68' Ελουστόντο), Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Γουρπέγκι, Μπόβεδα, Εράσο, Μπενιάτ (83' Μικέλ Ρίκο), Σουσαέτα, Αντούριθ (81' Κίκε Σόλα).

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο

Γκολ: 44' Μέσι / 74' Αντούριθ

Κόκκινες: 57' Πικέ / 86' Σόλα

Οι τροπαιούχοι του Super Cup:

15 φορές: Μπαρτσελόνα

9 φορές: Ρεάλ Μαδρίτης

4 φορές: Ατλέτικο Μαδρίτης

3 φορές: Λα Κορούνια, Αθλέτικ Μπιλμπάο

2 φορές: Βαλένθια

1 φορά: Ρεάλ Σοθιεδάδ, Μαγιόρκα, Σαραγόσα, Σεβίλλη

Τα γκολ του αγώνα:



TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ