ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα συναντηθούν το βράδυ της Τετάρτης στο "Καμπ Νόου" για τον επαναληπτικό προημιτελικό του ισπανικού Κυπέλλου και το Sport24.gr σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στα δυο στρατόπεδα. Όλα όσα συνέβησαν μετά το 1-2 της περασμένης εβδομάδας (φωτογραφίες & video)

Το πέμπτο clásico της φετινής περιόδου διεξάγεται απόψε στο "Καμπ Νόου" της Βαρκελώνης.

Μπάρτσελόνα και Ρεάλ θα παίξουν τον δεύτερο προημιτελικό της φάσης των "8" του ισπανικού Κυπέλλου.

Η ανακωχή ήταν σύντομη, κράτησε μόλις μια εβδομάδα και στη διάρκειά της οι δυο μονομάχοι φιλοδώρησαν με εντυπωσιακές «τεσσάρες» Ανδαλουσιάνους (Μάλαγα) και Βάσκους (Αθλέτικ). Χρόνος για χαλάρωση όμως δεν υπάρχει, αφού απόψε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ διασταυρώνουν για μια ακόμα φορά τα ξίφη τους. Στις 11 το βράδυ οι «αιώνιοι» του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν ραντεβού στο «Καμπ Νόου» για να μας χαρίσουν ένα ακόμα clásico.

Η ρεβάνς για τον προημιτελικό του ισπανικού Κυπέλλου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα της Ρεάλ στο πρώτο ματς και πολύ περισσότερο με όσα συνέβησαν – κυρίως – στο στρατόπεδο των «μερένγκες» τις μέρες που ακολούθησαν. Το Sport24.gr στο σημερινό του pregame έχει απ’ όλα!

Την πρώτη δημόσια αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Μουρίνιο από την κερκίδα του «Μπερναμπέου», τις φήμες για αποχώρηση του Special One από τη Μαδρίτη στο τέλος της σεζόν, τον έντονο διάλογο μεταξύ Ράμος και Μόου, τις εξηγήσεις που ζήτησε ο Πέρεθ από τον Ράμος για τη «διαρροή» στον Τύπο, το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια των «μερένγκες», την σπρωξιά του Τσάμπι Αλόνσο στον Ρονάλντο στη διάρκεια του ματς με την Μπιλμπάο, τον «πάγο» που μπήκε στον Πέπε και την πιθανή σύνθεση με την οποία θα παραταχθεί απόψε η Ρεάλ.

Επίσης την 31η συμμετοχή του Τσάβι σε clásico (επίδοση που είναι ρεκόρ για παίκτη της Μπάρτσα) και μάλιστα ανήμερα των 32ων γενεθλίων του, τις αντιδράσεις των «μπλαουγκράνα» για το πάτημα του Πέπε στον Μέσι, τα σχόλια των παικτών για την αμυντικογενή τακτική της Ρεάλ, την ενδεκάδα που θα κατεβάσει στο γήπεδο ο Γουαρδιόλα, την αλλαγή στις συνήθειες των δυο προπονητών και τις πιθανότητες που έχουν οι δυο αντίπαλοι για να πάρουν την πρόκριση. Ξεκινάμε!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Ο Μουρίνιο δίνει οδηγίες στον Πέπε. Οι δυο τους βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες μέρες.

Αν κάτι προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση μετά την εντός έδρας ήττα της Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα, αυτό ήταν με διαφορά οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν την περασμένη Κυριακή για πρώτη φορά από την κερκίδα του «Μπερναμπέου» κατά του Μουρίνιο. Στο 84’ του αγώνα των «μερένγκες» με την Αθλέτικ, οι Ultras άρχισαν να τραγουδάνε το όνομα του Πορτογάλου τεχνικού, αποθεώνοντάς τον. Η αντίδραση όμως από το υπόλοιπο γήπεδο σήμανε ένα πριν και ένα μετά για τη σχέση του Special One με τον κόσμο της «βασίλισσας».

Οι φίλαθλοι της Ρεάλ άρχισαν να αποδοκιμάζουν έντονα το σύνθημα των Ultras με σφυρίγματα και αρκετό «κράξιμο», κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στον ενάμιση χρόνο της παρουσίας του Μουρίνιο στη Μαδρίτη. Δεν ήταν τόσο η ήττα που ενόχλησε, όσο η – για πολλοστή φορά – ανικανότητα του Πορτογάλου να παρουσιάσει σε clásico μια εικόνα ομάδας που παλεύει για τη νίκη και δεν παραδίνεται αγωνιστικά και ψυχολογικά, πολύ περισσότερο όταν είναι αυτή που έχει προηγηθεί στο σκορ. Στο ερώτημα της Marca (23-1), αν οι αποδοκιμασίες στον Special ήταν δίκαιες, το 65% των αναγνωστών απάντησε ναι και το 35% όχι.

"ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΝ"

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Ο Μουρίνιο προσέρχεται στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (24-1-2012). Η έκφρασή του τα λέει όλα...

Όπως ήταν φυσικό, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Μπιλμπάο, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Μουρίνιο να σχολιάσει το γεγονός. «Οι ίδιοι φίλαθλοι έχουν αποδοκιμάσει τον Ζιντάν, αλλά και τον Ρονάλντο και τον Κριστιάνο, που όλοι τους έχουν πάρει τη Χρυσή Μπάλα. Οπότε γιατί να μην αποδοκιμάσουν κι εμένα; Ο Ζιντάν, αλλά και οι άλλοι που ανέφερα, έδωσαν την απάντησή τους με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν. Ίσως να έρθει κάποια στιγμή και η σειρά μου να απαντήσω και τότε θα λυπηθούν αυτοί που φώναζαν σήμερα», ήταν η απάντηση του Μόου.

Ο οποίος φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν γεννήθηκε μαδριδίστα», συμπληρώνοντας: «Είμαι ένας επαγγελματίας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του συλλόγου και δεν με επηρεάζουν οι αντιδράσεις του κόσμου. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Τσέλσι, όπου κανείς ποτέ δεν αποδοκιμάζει κανένα, ούτε καν τον αντίπαλο, τότε ναι, θα με ενοχλούσε. Όμως σε αυτό το γήπεδο που σφυρίζουν τους κορυφαίους του κόσμου, δεν τρέχει τίποτα».

"ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ"

Δεν εμφανίζεται όμως μόνο στην κερκίδα η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Μουρίνιο. Αρκετοί από τους παίκτες της ομάδας, ανάμεσά τους και οι Ισπανοί, προβληματίζονται με την τακτική που – επιμένει να – ακολουθεί ο Πορτογάλος στα ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά και την επιλεκτική του συμπεριφορά την ώρα του καταλογισμού ευθυνών στους ποδοσφαιριστές του μετά από αρνητικά αποτελέσματα.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Μουρίνιο, Ράμος και Κασίγιας, οι τρεις πρωταγωνιστές της λεκτικής αντιπαράθεσης στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ (21-1-2012)

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα στον Μουρίνιο και τον Σέρχιο Ράμος που δεν δίστασε να «σηκώσει το γάντι» που του πέταξε ο προπονητής του και να του πει μερικές «χοντρές» ατάκες πριν επέμβουν οι συμπαίκτες του για να τον συγκρατήσουν, αφού το πράγμα έδειχνε να ξεφεύγει. Κορυφαία όλων; «Δεν έχετε φορέσει ποτέ κοντά παντελονάκια μίστερ, οπότε είναι φυσικό να μην ξέρετε τί παίζεται μέσα στο γήπεδο»...

ΤΟ "ΟΠΛΟ" ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Και μέσα σε όλα αυτά, προέκυψε και θέμα αποχώρησης του Μουρίνιο από τη Ρεάλ στο τέλος της φετινής σεζόν. Το «αποκάλυψε» ο Σίρο Λόπεθ, ένας από τους παρουσιαστές της ισπανικής τηλεοπτικής εκπομπής «Punto Pelota». Στη διάρκεια της εκπομπής της Κυριακής (22-1), υποτίθεται πως κάποιος από τον στενό κύκλο του Πορτογάλου τεχνικού πήρε τηλέφωνο τον Λόπεθ και του έδωσε την πληροφορία. Ο Μουρίνιο, σύμφωνα με την ανώνυμη «πηγή», είναι δυσαρεστημένος από μερίδα παικτών και η διαρροή του διαλόγου με τον Ράμος στον Τύπο ξεχείλισε το ποτήρι.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

"Χαιρετάει" το καλοκαίρι ο Μουρίνιο;

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη εκπομπή διαθέτει καλές πηγές μέσα στη Ρεάλ, όμως, από την άλλη, φημίζεται και για τον οπαδικό – έως και «κίτρινο» μερικές φορές – χαρακτήρα της. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο διαρρέει από το περιβάλλον του Μουρίνιο. Κάτι ανάλογο – για παράδειγμα – είχε συμβεί και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Μόου άφηνε να αιωρείται η πιθανότητα αποχώρησής του από τη Μαδρίτη, επειδή ο Βαλντάνο δεν του αγόραζε τον επιθετικό που ήθελε.

Πολλά πάντως, σε σχέση με την παραμονή ή όχι του Πορτογάλου στη Μαδρίτη, θα εξαρτηθούν από το ποια θα είναι η φετινή «συγκομιδή» σε τίτλους. Και αν πέρυσι το Κύπελλο ήταν αρκετό για να παρηγορήσει τον κόσμο της Ρεάλ, φέτος οι «μερένγκες» δεν θα ικανοποιηθούν με τίποτα λιγότερο από το Πρωτάθλημα. Το όνειρο βέβαια του Μουρίνιο δεν είναι τόσο η Λίγκα, όσο η «décima», το δέκατο δηλαδή Πρωταθλητριών της Ρεάλ. Αυτό είναι το τρόπαιο που θα μείνει για πάντα στην ιστορία και το μόνο που θα ικανοποιήσει απόλυτα τον εγωισμό του τεχνικού των «μερένγκες». Μεγάλο ρόλο φυσικά, θα παίξει και το αν θα συνεχίσει ο Φέργκιουσον στην Μαν. Γιουνάιτεντ την επόμενη σεζόν...

ΟΜΟΝΟΙΑ VS ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ

Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί τον Τύπο – κυρίως – της Μαδρίτης, είναι αυτό του κλίματος που επικρατεί στα αποδυτήρια της Ρεάλ μεταξύ των παικτών. Είναι χαρακτηριστικό το συμβάν της Κυριακής, στη διάρκεια του αγώνα με την Μπιλμπάο. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ρονάλντο και όταν εκείνος άρχισε να διαμαρτύρεται, δέχτηκε μια πολύ δυνατή σπρωξιά από τον Τσάμπι Αλόνσο. Στην τηλεοπτική εικόνα φάνηκε ξεκάθαρα η αρχική έκπληξη του CR7, αλλά και η «δολοφονική» ματιά που έριξε αμέσως μετά στον Ισπανό διεθνή.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Ο Ρονάλντο μόλις έχει ανοίξει το σκορ στο "Μπερναμπέου", αφού πρώτα προσποιήθηκε μαγικά στον Πικέ. Δεν αποδείχτηκε όμως αρκετό...

Πάντως ο ίδιος ο Ράμος, ο πρωταγωνιστής της λεκτικής κόντρας με τον Μουρίνιο, έγραψε τη Δευτέρα στο twitter του τα εξής: «Όποιος υποστηρίζει ότι η ομάδα είναι χωρισμένη στα δυο ή ότι υπάρχουν παρεξηγήσεις, λέει ψέματα. Έχουμε ένα καταπληκτικό γκρουπ, το οποίο είναι ενωμένο». Και ο διεθνής αμυντικός κατέληξε: «Με τη συνεχή δουλειά θα έρθουν και οι επιτυχίες. Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Αθλέτικ, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε και πάλι το Κύπελλο. Vamos Madrid!».

ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ανήσυχος με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα του άσχημου κλίματος στα αποδυτήρια της ομάδας του και πολύ περισσότερο με τις συνεχόμενες διαρροές στον Τύπο, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε με τον Μουρίνιο για να ανανεώσει – ακόμα μια φορά – την απόλυτη στήριξη της διοίκησης στο πρόσωπό του και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους δυο «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου στο Βαλντεμπέμπας, Ράμος και Κασίγιας, ζητώντας εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Κόπηκαν τα χαμόγελα στη συνάντηση του Πέρεθ με τους Ράμος και Κασίγιας (23-1-2012)

Οι δυο διεθνείς ενημέρωσαν τον Πέρεθ ότι δεν είχαν καμία σχέση με τη διαρροή στον Τύπο και τον βεβαίωσαν ότι συζητήσεις σαν αυτή που δημοσίευσε η Marca γίνονται συχνά σε όλες τις ομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα. «Δεν θα έπρεπε να βγει προς τα έξω», υποστήριξαν οι αρχηγοί της Ρεάλ, «όμως έγινε και πλέον δεν αλλάζει. Εμείς το έχουμε αφήσει πίσω και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, μαζί με όλους τους υπόλοιπους παίκτες και το τεχνικό τιμ». Κασίγιας και Ράμος έστειλαν το μήνυμα στους φίλους της Ρεάλ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Θα αφήσουμε τη ζωή μας στο γήπεδο για να πάρουμε την πρόκριση»!!

"ΓΡΙΦΟΣ" Ο ΠΕΠΕ, ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΟΙ "11"

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Μουρίνιο για τη ρεβάνς του «Καμπ Νόου». Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απουσιάσουν και πάλι οι τραυματίες Κεντίρα και Ντι Μαρία, ενώ η περίπτωση του Πέπε συνεχίζει να είναι το μεγάλο «αίνιγμα». Η πειθαρχική επιτροπή της ισπανικής Λίγκας δεν ανακοίνωσε τελικά κάποια τιμωρία για το πάτημα στον Μέσι, άρα ο παίκτης είναι διαθέσιμος και θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον Μουρίνιο αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Special One δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ότι αν ο Πέπε είναι έτοιμος, θα ταξιδέψει με την αποστολή και θα αγωνιστεί. Την Κυριακή ο Πορτογάλος παίκτης δεν έπαιξε με τη Μπιλμπάο λόγω της σιωπηρής απόφασης της Ρεάλ να τον κρατήσει για λίγες μέρες εκτός δράσης, αλλά και γιατί είχε κάποιες μυϊκές ενοχλήσεις. Πάντως το κλίμα για τον Πέπε είναι βαρύ τόσο στη Μαδρίτη (αρκετοί τον θεωρούν «τελειωμένο» για τη Ρεάλ) όσο και στη Βαρκελώνη, όπου τον περιμένουν με εξόχως εχθρικές διαθέσεις. Η ηλεκτρονική σελίδα της Marca ζήτησε τη γνώμη των αναγνωστών της για το αν πρέπει να αγωνιστεί ο παίκτης στο «Καμπ Νόου». Το 66% απάντησε «όχι» και μόνο το 34% «ναι».

Από εκεί και πέρα, επιστρέφει ο Αρμπελόα που ήταν τιμωρημένος και αναμένεται να έχει μια θέση στην ενδεκάδα, ενώ οι Λας και Γκρανέρο έχουν ενοχλήσεις, αλλά λογικά θα είναι στη διάθεση του Μουρίνιο. Σίγουροι είναι οι Κασίγιας, Μαρτσέλο (πίσω αριστερά), Ράμος (στο κέντρο της άμυνας), Ντιαρά και Τσάμπι Αλόνσο (στα χαφ), Οζίλ (μπροστά τους), Ρονάλντο και Μπενζεμά (στην επίθεση). Ο Αρμπελόα μάλλον θα παίξει πίσω δεξιά, ενώ αποτελεί «γρίφο» ποιος θα αγωνιστεί δίπλα στον Ράμος (ίσως ο Βαράν). Τέλος, ο Ιγκουαΐν είναι πιθανό να παίξει σαν τρίτος επιθετικός. Θέση πάντως, διεκδικεί με αξιώσεις και ο Κακά.

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ...

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Ο Αντρές Ινιέστα στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (23-1-2012)

Στο αντίπαλο στρατόπεδο τώρα, κύριο θέμα στις συζητήσεις των παικτών της Μπάρτσα, παραμένει το επεισόδιο Πέπε – Μέσι. Παρά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δε ζήτησε επίσημα από τη Λίγκα την τιμωρία του Πορτογάλου παίκτη, είναι φανερή η δυσαρέσκεια για το ότι η πειθαρχική επιτροπή δεν ενήργησε από μόνη της βάσει του βίντεο του αγώνα. Ο Ινιέστα στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «του είναι δύσκολο να κατανοήσει ότι το συμβάν θα περάσει ατιμώρητο». «Υπάρχουν αρμόδιοι που θα έπρεπε να επιληφθούν του θέματος από μόνοι τους. Μακάρι να μην γίνονταν τέτοια πράγματα», κατέληξε ο μέσος των «μπλαουγκράνα».

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ"

Πέρα από το θέμα του Πέπε, υπάρχει κάτι ακόμα που οι παίκτες της Μπαρτσελόνα – σύμφωνα με τις δηλώσεις τους – αδυνατούν να κατανοήσουν. Σε συζητήσεις που είχαν μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα στο «Μπερναμπέου», αλλά και τις επόμενες μέρες στη Βαρκελώνη, οι ποδοσφαιριστές του Γουαρδιόλα σχολίαζαν την τακτική της Ρεάλ. «Μοιάζει απίστευτο, αλλά από το πρώτο λεπτό έδειξαν ότι σκόπευαν να μας περιμένουν πίσω. Δεν ήθελαν τη μπάλα και αυτό μας έδωσε ηρεμία, αφού εμείς νιώθουμε άνετα όταν έχουμε τη μπάλα στην κατοχή μας. Δεν είναι πάντως φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Διασκεδάζουμε παίζοντας μέσα σε ένα γήπεδο όπως το Μπερναμπέου», ήταν τα λεγόμενα του Τσάβι.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Πανηγυρίζει ο Μουρίνιο το 1-0 του Ρονάλντο, όμως ήταν ο Γουαρδιόλα αυτός που έφυγε θριαμβευτής από το Μπερναμπέου (18-1-2012)

Την ίδια έκπληξη εξέφρασε και ο Γουαρδιόλα, δηλώνοντας ότι «δεν είναι ιδιαίτερα νορμάλ να ερχόμαστε σε μία τόσο απαιτητική έδρα και να φεύγουμε πάντοτε αεράτοι από εδώ! Ποτέ μου δεν θα πίστευα όταν ανέλαβα προπονητής στη Μπαρτσελόνα, ότι μετά από εφτά επισκέψεις στη Μαδρίτη, δεν θα είχαμε γνωρίσει ούτε μια ήττα». Πάντως ο Γουαρδιόλα, παρά το ευνοϊκό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση ότι η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη. «Δεν περνάει καν από το μυαλό μου ότι έχουμε περάσει. Απέναντί μας έχουμε μια μεγάλη ομάδα και η ρεβάνς απαιτεί όλη μας τη συγκέντρωση, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας».

81 ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΤΟΥΡΤΕΣ

Ο Πεπ Γουαρδιόλα είχε γενέθλια ανήμερα του πρώτου αγώνα, όμως οι τούρτες θα συνεχίσουν να συνοδεύουν το clásico! Και τι γενέθλια... Σήμερα κλείνει τα 32 του χρόνια ο Τσάβι (διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα στο Sport24.gr), ενώ αύριο (26-1) είναι η σειρά του Μουρίνιο να σβήσει 49 κεράκια. Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν ξεκινήσει ο αποψινός αγώνας (11 ώρα Ελλάδας), εορτάζων θα είναι ο Τσάβι, ενώ όταν λήξει, θα έχει πάρει τη σκυτάλη ο Special One. Απομένει να δούμε ποιος θα κεράσει ποιον...!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Τα 32 κλείνει ο Τσάβι που θα φτάσει τα 31 clasicos (ρεκόρ για παίκτη της Μπάρτσα). Εδώ με τον Ραούλ από ντέρμπι του 2003.

Και αφού αναφερθήκαμε στον Τσάβι, να προσθέσουμε ότι η σημερινή θα είναι η 31η του συμμετοχή σε clásico, αριθμός που είναι ρεκόρ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ο χαρισματικός χαφ ισοφάρισε την προηγούμενη εβδομάδα την επίδοση των Μιγκέλι και Σεγάρα (από 30 έκαστος) και απόψε θα τους ξεπεράσει. Ο Τσάβι έχει αντιμετωπίσει τη Ρεάλ 23 φορές στο Πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο, 3 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 2 στο ισπανικό Σούπερ Καπ, μετρώντας συνολικά 13 νίκες.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ

Το σημερινό παιχνίδι έφερε και μια αλλαγή στις συνήθειες των δυο προπονητών. Ο Μουρίνιο, από τη μία, αποφάσισε ότι η αποστολή θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη τη μέρα του αγώνα. Έτσι λοιπόν, η αποστολή των «μερένγκες» πετάει σήμερα το πρωί (11:30) από τη Μαδρίτη για να φτάσει στην Καταλονία στις 12:40. Από την άλλη μεριά, ο Γουαρδιόλα μάζεψε από την Τρίτη το απόγευμα τους δικούς του στο ξενοδοχείο «W» (Μπαρσελονέτα), όπου και διανυκτέρευσαν.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Ο Πουγιόλ πανηγυρίζει το γκολ της ισοφάρισης την περασμένη Τετάρτη στο "Μπερναμπέου".

Ο Πεπ ακολουθεί αυτή την πρακτική μόνο πριν από εκτός έδρας αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ (όπου η διανυκτέρευση της φιλοξενούμενης ομάδας στην πόλη της γηπεδούχου την παραμονή του ματς είναι υποχρεωτική), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις – πριν ελάχιστων εξαιρέσεων – οι παίκτες μένουν στα σπίτια τους. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο σοβαρά έχει πάρει τη ρεβάνς ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα», θεωρώντας ότι το 1-2 του «Μπερναμπέου» είναι ανατρέψιμο. Πάντως ο Γουαρδιόλα φρόντισε να στείλει και το μήνυμά του προς την κερκίδα του «Καμπ Νόου», ζητώντας να μην ασχοληθεί ο κόσμος με τον Πέπε, στην περίπτωση που ο Πορτογάλος αγωνιστεί. «Αν επαναληφθούν όσα συνέβησαν με τον Φίγκο, θα σημαίνει ότι δεν βάλαμε μυαλό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Καταλανός τεχνικός.

ΠΛΗΡΗΣ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

The same Pantelaki mou, the same Panteli mou... (για να κάνουμε και λίγη πλάκα!)

Οι «μπλαουγκράνα» αναμένεται να παραταχθούν στο «Καπ Νόου» με την «καλή» τους ενδεκάδα. Στο παιχνίδι με τη Μάλαγα, ο Γουαρδιόλα ξεκούρασε τους Τσάβι, Φάμπρεγας και Πουγιόλ, ενώ Ινιέστα και Αλέξις έγιναν νωρίς αλλαγές, ώστε να πάρουν και αυτοί ανάσες. Η Pep Team θα είναι – λογικά – η ίδια με αυτή του «Μπερναμπέου»: Ο Πίντο στο τέρμα, Άλβες και Αμπιντάλ στα άκρα, Πικέ και Πουγιόλ στο κέντρο της άμυνας, Μπουσκέτς, Τσάβι και Ινιέστα στον χώρο του κέντρου και προωθημένοι οι Μέσι, Σεσκ και Αλέξις.

PODE(MOU)S Η ΟΧΙ;

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Το κασκόλ του φίλου της Ρεάλ υποστηρίζει ότι η Ρεάλ μπορεί. Μένει να αποδειχτεί και μέσα στο γήπεδο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι φυσικά αν η Ρεάλ μπορεί να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή στο «Καμπ Νόου» και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντήσει κανείς, όμως πολλά θα εξαρτηθούν από το τί ψάχνει ο Μουρίνιο, όπως και από το πώς θα «απαντήσει» η Μπαρτσελόνα στη στρατηγική του Πορτογάλου. Κάποιοι θεωρούν ότι στόχος του Special One θα είναι – ξανά – η αποφυγή μιας μεγάλης σε έκταση ήττας και πως ανάλογο θα είναι και το στήσιμο της ομάδας του στο «Καμπ Νόου».

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αυτό το σενάριο δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερα πιστευτό. Ο Μουρίνιο – λογικά – θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και θα διαφοροποιήσει την τακτική του αν τελικά τα πράγματα δεν εξελιχθούν ευνοϊκά για τη Ρεάλ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «μερένγκες» είναι ότι θέλουν δυο γκολ, κάτι που μέχρι σήμερα – επί Μόου – το έχουν καταφέρει μόνο μια φορά, στη ρεβάνς του ισπανικού Σούπερ Καπ τον περασμένο Αύγουστο, όπου όμως δέχτηκαν τρία τέρματα.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Γελοιογραφία από τη χθεσινή Marca. Παίκτες και διοίκηση της Ρεάλ στέκονται μπροστά στο μνήμα του Σαντιάγο Μπερναμπέου με τον Πέρεθ να ρωτάει: Δάσκαλε εσύ πιστεύεις ότι θα μπορέσουμε κάποια μέρα να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα; (!!!)

Το να δεχτούν ένα γκολ δεν θα αλλάξει σε κάτι τον στόχο τους, αφού έτσι κι αλλιώς με δυο δικά τους τέρματα θα ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, το ερώτημα όμως σε αυτή την περίπτωση θα είναι πόσο θα τους επηρεάσει ψυχολογικά. Επίσης μένει να δούμε τί προτίθενται να κάνουν οι «μερένγκες» με την κατοχή της μπάλας. Θα την αφήσουν ξανά στη Μπαρτσελόνα θέλοντας να παίξουν με αντεπιθέσεις ή θα επιδιώξουν να πάρουν την πρωτοβουλία και όπου τους βγάλει;

Ερωτήματα που θα έχουν τις απαντήσεις τους σε λίγες ώρες. Καλό clásico λοιπόν και μην ξεχάσετε να μπείτε στο live του Sport24.gr για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εξέλιξη του αγώνα. Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ ή αν προτιμάτε, Κρεκούκιας vs Φιλέρη! Visca Barca & Hala Madrid!!!

Πηγές: Marca, As, Sport & Mundo Deportivo

Βίντεο: Highlights από τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα (18-1-2012)

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ