ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-2

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi  (R) vies with Real Madrid's German midfielder Mesut Ozil (L) during the second leg of the Spanish Cup quarter-final "El clasico" football match Barcelona vs Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 25, 2012.  AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE (Photo credit should read PEDRO ARMESTRE/AFP/Getty Images)
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) vies with Real Madrid's German midfielder Mesut Ozil (L) during the second leg of the Spanish Cup quarter-final "El clasico" football match Barcelona vs Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 25, 2012. AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE (Photo credit should read PEDRO ARMESTRE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa del Rey μετά το 2-2 με την Ρεάλ στο "Καμπ Νόου". Η "βασίλισσα" κατάφερε να ισοφαρίσει αν και έχανε με 0-2 και πίεσε για το 3ο γκολ που θα έδινε την πρόκριση (videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να προβληματίσει την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου", αλλά όχι να την αποκλείσει στα προημιτελικά του Copa del Rey.

Οι "μπλαουγκράνα" κατόρθωσαν να προηγηθούν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, οι "μερένχες" ισοφάρισαν σε 2-2, αλλά δεν πέτυχαν και το 3ο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση.

Το τελικό 2-2 έφτανε στην "Μπάρτσα", η οποία είχε νικήσει με 2-1 μέσα στην Μαδρίτη, ενώ οι "μερένχες" έχουν παράπονα για την αποβολή του Σέρχιο Ράμος στο 88' (πίεζαν για το γκολ της πρόκρισης).

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε πολύ καλά το ματς με 5 ευκαιρίες μέχρι το 27', αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και το πλήρωσε.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα είχε 3 τελικές προσπάθειες, οι οποίες ήταν είναι τα γκολ των Πέδρο (43') και Ντάνι Άλβες (45'+3) και ένα σουτ του Μέσι στο 15'.

Η εξέλιξη του ματς

Μετά από μόλις 9 δευτερόλεπτα η Ρεάλ έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Πίντο, έπειτα από το γύρισμα του Ντάνι Άλβες και τον λάθος του Πικέ, που άφησε την μπάλα για τον τερματοφύλακά του.

Στο 3' ήρθε η δεύτερη κλασική ευκαιρία για την "βασίλισσα" με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να πλασάρει από κοντά και τον Πίντο να αποκρούει, ενώ εν συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Αργεντινού και πέρασε άουτ.

Το σουτ του Ρονάλντο πέρασε άουτ στο 7', ενώ ένα ακόμη στο 11' το απέκρουσε ο Πίντο, για να έρθει στο 15' η πρώτη καλή φάση για την Μπαρτσελόνα με το άστοχο σουτ του Μέσι.

Η 3η πολύ μεγάλη φάση για την Ρεάλ ήρθε στο 25' με το μακρινό σουτ του Μεσούτ Εζίλ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Πίντο, ο οποίος στο 27' απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Ιγκουαΐν.

Ο Λιονέλ Μέσι στο 43' έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, μάζεψε πάνω του όλη την άμυνα της Ρεάλ και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Πέδρο, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Κασίγιας, κάνοντας το 1-0 για την "Μπάρτσα".

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντάνι Άλβες έκανε το 2-0 για τους Καταλανούς με ασύλληπτο διαγώνιο σουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 54' ο Σέρχιο Ράμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίντο με κοντινή κεφαλιά, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς πρώτα είχε κάνει φάουλ στον Ντάνι Άλβες.

Από πάσα του Μεσούτ Εζίλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή από δεξιά και αφού απέφυγε τον Πίντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 1-2 στο 68'.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το ματς... πήρε φωτιά, καθώς ο Καρίμ Μπενζεμά ισοφάρισε σε 2-2, αφού από κεφαλιά-πάσα του Χοσέ Καγεχόν απέφυγε εξαιρετικά τον Πουγιόλ, περνώντας την μπάλα από πάνω του και με σουτ νίκησε τον Πίντο.

Λίγο άουτ πέρασε το σουτ του Λιονέλ Μέσι στο 84', ενώ στο 88' η Ρεάλ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Σέρχιο Ράμος δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ σε διεκδίκηση κεφαλιά με τον Μπουσκέτς (υπερβολική απόφαση).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (30' Πέδρο), Φάμπρεγκας (70' Τιάγκο Αλκάνταρα), Μέσι, Αλέξις Σάντσες (78' Μαστσεράνο).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Λασανά Ντιαρά (52' Γκρανέρο), Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ, Κακά (61' Καγεχόν), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (61' Μπενζεμά).

Με δεύτερη νίκη η Μπιλμπάο

Η Μπιλμπάο νίκησε την Μαγιόρκα και στο νησί με 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Ράμις (λάθος του τερματοφύλακα, Καλαταγιούδ) και έτσι θα είναι η αντίπαλος της Μιραντές στα ημιτελικά.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Καλαταγιούδ, Θεντρός (68' Γκονσάλο Κάστρο), Τσίκο, Ράμις, Μπίγκας, Ζοάο Βίκτορ (79' Χοσέ Μαρτί), Τισόνε, Περεϊρά, Αλφάρο (57' Βίκτορ Κασαδεσούς), Άλβαρο Χιμένεθ, Χεμέντ.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιτουράσπε, Αντέρ Ερέρα (63' Ίνιγκο Πέρεθ), Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Μουνιαΐν (39' Τοκέρο), Φερνάντο Γιορέντε (85' Σαν Χοσέ).

*κόκκινη 90' Τσίκο

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ρεβάνς των "8":

Τρίτη

Μιραντές - Εσπανιόλ 2-1 (58' Πάμπλο, 92' Θέσαρ Κανέδα / 47' Ρουΐ Φόντε) [2-3]

Τετάρτη

Μαγιόρκα - Μπιλμπάο 0-1 (76' αυτ. Ράμις) [0-2]

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-2 (43' Πέδρο, 45'+3 Ντάνι Άλβες / 68' Ρονάλντο, 72' Μπενζεμά) [2-1]

Πέμπτη

Λεβάντε - Βαλένθια (22:30) [1-4]

*σε αγκύλη το σκορ του πρώτου ματς

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-2

Μαγιόρκα - Μπιλμπάο 0-1

Μιραντές - Εσπανιόλ 2-1

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ