ΙΣΠΑΝΙΑ

Μουσείο Λουίς Ενρίκε

Μουσείο Λουίς Ενρίκε

Ο προπονητής που ανέδειξε τον προπονητή της Μπαρτσελόνα έχει δημιουργήσει ένα χώρο που γιορτάζει την καριέρα του στο Χιχόν. Έχει μέχρι και τη ματωμένη φανέλα του 1994 (video).

Ο Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε από το Χιχόν για να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Μπαρτσελόνα και να προπονήσει τη Ρόμα και τώρα το σύλλογο της Βαρκελώνης.

Μια μεγάλη καριέρα, αναμνηστικά της οποίας θα είχαν χαθεί, αν δεν υπήρχε ο Ισμαέλ Φερνάντεθ. Ο πρώτος προπονητής του Λουίς Ενρίκε και μέντορας του, έχει δημιουργήσει ένα μουσείο το οποίο γιορτάζει την καριέρα του παλαίμαχου Ισπανού επιθετικού.

Ο 44χρονος τεχνικός της Μπαρτσελόνα του έχει εμπιστευθεί όλες τις φανέλες που έχει φορέσει σε σημαντικούς αγώνες στην καριέρα του: Από τη φανέλα της Μπαρτσελόνα που φόρεσε στον τελικό του Super Cup με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Αύγουστο του 1996, τη φανέλα του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης όπου η Ισπανία αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης και βέβαια τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1994 με αντίπαλο την Ιταλία.

Σε εκείνο το παιχνίδι η λευκή φανέλα του Λουίς Ενρίκε γέμισε με αίματα, όταν του έσπασε τη μύτη ο αμυντικός της Μίλαν, Μάουρο Τασότι. Ο τελευταίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων αγώνων από τη FIFA. Έκτοτε άνοιξε βεντέτα ανάμεσα στους δύο νυν προπονητές όταν διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους σε αναμέτρηση της Μίλαν (σ.σ. βοηθός ο Τασότι) με τη Ρόμα.

"Η πρώην γυναίκα μου έπλυνε τη φανέλα και έχουν εξαφανιστεί τα αίματα. Τώρα που το σκέφτομαι ίσως θα έπρεπε να την αφήσουμε έτσι όπως ήταν. Μου είχαν προσφέρει μισό εκατομμύριο πεσέτες, ωστόσο δεν θα την πουλούσα ποτέ", δήλωσε ο Φερνάντεθ στην εφημερίδα "Sport".

Ο Φερνάντεθ έχει κρατήσει τα πάντα, από τα πρώτα αεροπορικά εισιτήρια του Λουίς Ενρίκε μετά τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα, ακόμα και την πρόσκληση και το μενού στο γάμο του 44χρονου τεχνικού στις 27 Δεκεμβρίου του 1997 σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ