ΙΣΠΑΝΙΑ

Κυνηγάει το ρεκόρ ο Πέδρο

Κυνηγάει το ρεκόρ ο Πέδρο

Ο Πέδρο με το γκολ του ενάντια στη Γαλλία, έφτασε τα 10 τέρματα με την εθνική σ' ένα χρόνο. Κυνηγάει τα 14 γκολ σε μια χρονιά, ρεκόρ των Κλάιφερτ, Ρονάντο και Μίλερ!

Περίοδο μεγάλης φόρμας διανύει ο Πέδρο, με την εθνική ομάδα, κάτι το οποίο έδειξε και στο Σεν Ντένις, ενάντια στη Γαλλία. Η εθνική Ισπανίας με δικό του γκολ πήρε και τη νίκη με 1-0, με το γκολ αυτό να είναι το δέκατο για τον Πέδρο, με το εθνόσημο μέσα στη χρονιά.

Έτσι, ο 25χρονος εξτρέμ, είναι μόλις 4 γκολ μακριά από το να σπάσει το ρεκόρ που κατέχουν οι Ρονάλντο, Κλάιφερτ και Μίλερ με 14 τέρματα σε μια χρονιά με τις εθνικές τους.

Ο Γκερτ Μίλερ, με το προσωνύμιο "Torpedo" (τορπίλη), έφτασε στο ρεκόρ τη χρονιά 1971-72, παίρνοντας από το χέρι την Γερμανία και την οδήγησε στην κατάκτηση του Euro 1972, με τα γκολ του.

Ο Ρονάλντο, το ρεκόρ των 14 τερμάτων σε μια σεζόν με το εθνόσημο, το πέτυχε τη χρονιά 1996-97. Αυτή ήταν και μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές του "φαινόμενο", όπου και με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, σκόραρε πάνω από 30 φορές.

Ο Πάτρικ Κλάιφερτ, έφτασε σ΄αυτό το επίτευγμα, στη σεζόν 1999-2000, βοηθώντας παράλληλα με τα γκολ του την Ολλανδία, να φτάσει στα ημιτελικά του Euro 2000.

Ένας άλλος Ισπανός τώρα, λίγο έλειψε να φτάσει κι αυτός το ρεκόρ των 14 τερμάτων σε μια σεζόν με την εθνική ομάδα. Αυτός ήταν ο Νταβίδ Βίγια, ο οποίος τη σεζόν 2008-09 σκόραρε 13 φορές με τους "φούριας ρόχας".

Όσο αφορά τον Πέδρο τώρα, ο Ισπανός θα έχει την ευκαιρία να το πιάσει το ρεκόρ και γιατί όχι να το ξεπεράσει. Με την εθνική ομάδα θα έχει ακόμα από πέντε ως επτά αγώνες ώστε να σκοράρει άλλα 4 τέρματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ισπανία, θα αγωνιστεί και στο Confederations Cup, το καλοκαίρι στη Βραζιλία, όπου ο Πέδρο θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στο ρεκόρ.

Μετά τον λοιπόν τον "Torpedo" (Μίλερ) εθνικής Γερμανίας, τώρα και η Ισπανία έχει τον "Tor...Pedro" της!

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ