ΙΣΠΑΝΙΑ

Η εξιλέωση του Μπέιλ

Η εξιλέωση του Μπέιλ
© AP

Ύμνοι του ισπανικού Τύπου για τον Γκάρεθ Μπέιλ, τον οποίο χαρακτηρίζουν "βασιλιά" και "Μπολτ" για την εκπληκτική κούρσα του στο 85' του "clasico". Διαβάστε για τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του Ουαλού άσου.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ με μια απίθανη κούρσα στο 85' και ενώ όχι μόνο έμεινε όρθιος από το "τζαρτζάρισμα" του Μπάρτρα αλλά κατάφερε με μία εκπληκτική κούρσα που θα ζήλευε ακόμα και ο Γιουσέιν Μπολτ να διαμορφώσει το τελικό 2-1 χαρίζοντας στην Ρεάλ Μαδρίτης το 19ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Τούτος ήταν ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του Ουαλού εξτρέμ καθώς η κατάκτηση της Premier Academy League την σεζόν 2005/06 με την φανέλα της Σαουθάμπτον δεν ήταν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο Μπέιλ παράλληλα, συμπλήρωσε τα 20 γκολ με τη φανέλα των "μερένγκες", ενώ έγινε ο πρώτος Ουαλός που σκοράρει σε "clasico".

Σημειώνεται, πως πριν από τον τελικό της Βαλένθια σε 151 λεπτά κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε κάνει μόλις ένα σουτ.

Χθες όμως ήταν βραδιά του, αναγκάζοντας τον διεθνή Τύπο να υποκλιθεί στην αξία του.

"Ήταν ένα φανταστικό γκολ από έναν απίθανο ποδοσφαιριστή. Είμαστε τυχεροί που παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν ένα καθοριστικό σημείο. Όταν ο Μπάρτρα σκόραρε τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν.

Έπαιξε καλά, όπως και όλη η ομάδα", ήταν το σχόλιο του Κάρλο Αντσελότι.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τραυματίας Ρονάλντο ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Μπέιλ για το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε.

Από την πλευρά του ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δήλωσε:

" Είναι ένα όνειρο που βγήκε πραγματικότητα, όχι μόνο επειδή σκόραρα, αλλά λόγω της δουλειάς όλης της ομάδας. Ήταν πραγματικά ξεχωριστό.

Έχουμε κατακτήσει τον πρώτο από τους τρεις διαθέσιμους τίτλους και πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα πάντα. Τώρα όμως έχουμε να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι και τίποτα άλλο".

Δείτε τα γκολ του χθεσινού τελικού ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ