ΙΣΠΑΝΙΑ

Αγκάνθο στο Sport24.gr: "Είναι δύσκολα για τον Ζοζούλια, αλλά πρέπει να αποφασίσει"

Αγκάνθο στο Sport24.gr: "Είναι δύσκολα για τον Ζοζούλια, αλλά πρέπει να αποφασίσει"

Ο πρώην επιθετικός του Άρη και γραμματέας του συνδικαλιστικού οργάνου των Ισπανών ποδοσφαιριστών, Νταβίντ Αγκάνθο, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Ρόμαν Ζοζούλια και μιλά στο Sport24.gr για το σάλο που έχει ξεσπάσει με τον Ουκρανό φορ.

Η εξωγηπεδική ποδοσφαιρική επικαιρότητα της Ισπανίας συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς του Ρόμαν Ζοζούλια. Το deadline προκειμένου ο Ουκρανός να αποφασίσει εάν θα πάει τελικά στη Ράγιο Βαγιεκάνο ή θα επιστρέψει στην Μπέτις (σ.σ δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τους "βερδιμπλάνκος" ακόμη κι αν υπολογιζόταν από τον Βίκτορ Σάντσεθ) λήγει τη Δευτέρα.

Την Πέμπτη το βράδυ, οι Ράγιο Βαγιεκάνο, Ρόμαν Ζοζούλια, La Liga και AFE κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και πλέον είναι στο χέρι του Ουκρανού εάν επιθυμεί να αγωνιστεί στους "φρανχιρόχος", λίγες ώρες μετά την ακύρωση του δανεισμού του για πολιτικούς λόγους.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Ζοζούλια θεωρείται εκπρόσωπος του εθνικιστικού κινήματος της Ουκρανίας, ενώ αντίθετα η ισπανική ομάδα έχει αριστερές καταβολές και οι φίλαθλοί της αντέδρασαν έντονα στην πραγματοποίηση της μεταγραφής.

Το πρωί της Τετάρτης ανέρτησαν ένα πανό στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στο οποίο αναφερόταν η εξής φράση: "Το Βαγιέκας δεν είναι μέρος για ναζί".

Κατά την άφιξη του Ουκρανού στα γραφεία της ομάδας τον αποδοκίμασαν, με την επέμβαση των αστυνομικών Αρχών να κρίνεται καταλυτική για την αποτροπή πιο ακραίων αντιδράσεων.

Από την AFE (Ένωση Ισπανών ποδοσφαιριστών), στη συνάντηση βρέθηκε κι ένας γνωστός μας. Ο πρώην επιθετικός του Άρη, Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος τώρα εκτελεί χρέη γραμματέα του συνδικαλιστικού οργάνου των Ισπανών ποδοσφαιριστών. Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Ίβηρα, ο οποίος εξ' αντικειμένου γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση, αλλά και τη Ράγιο Βαγιεκάνο, καθώς επί σειρά ετών διετέλεσε ποδοσφαιριστής των "φρανχιρόχος".

Πόσο άνετα μπορεί να αισθάνεται ο Ρόμαν Ζοζούλια; Πόσο εύκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να πάει σε μία ομάδα, της οποίας οι φίλαθλοι έχουν προβάλλει αντίσταση για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του;

"Η θέση του Συνδικάτου είναι με την απόφαση του παίκτη. Ο Ρόμαν θα πρέπει να σκεφτεί το μέλλον του. Εμείς στη σύσκεψη που είχαμε με τη La Liga, τον ποδοσφαιριστή, τη Ράγιο και την Μπέτις αποφασίσαμε να του παρέχουμε πλήρη ασφάλεια. Τόσο μέσα, όσο κι έξω από το γήπεδο.

Δεν είναι εύκολο για τον ποδοσφαιριστή, όταν πάει σε μια ομάδα και οι οπαδοί αυτών δεν τον θέλουν. Είναι πολύ δύσκολο. Έχω παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, το Ισραήλ, χώρες που ζουν το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο από την Ισπανία, αλλά όπου η πίεση υπάρχει και είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, μπορεί οι αντίπαλοι οπαδοί να σε προκαλέσουν κι εσύ να πρέπει να μείνεις προσηλωμένος στο ματς. Είναι, βέβαια, εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες τώρα".

Αγκάνθο στο Sport24.gr: "Είναι δύσκολα για τον Ζοζούλια, αλλά πρέπει να αποφασίσει"

Ο Νταβίντ Αγκάνθο μαζί με τους Χεσούς Ντίαθ Περάμος και Πάκο Παβόν

Όπως εξηγεί ο Νταβίντ Αγκάνθο στο Sport24.gr είναι η πρώτη φορά που η ισπανική ποδοσφαιρική κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη με ένα τέτοιο περιστατικό. Ο Ισπανός υποστήριξε ότι πρώτο μέλημα του συνδικαλιστικού οργάνου των Ισπανών ποδοσφαιριστών είναι να κάνει ο Ρόμαν Ζοζούλια τη δουλειά του, ανεξάρτητα από το τι έκανε στο παρελθόν.

"Είναι η πρώτη φορά, από όσο θυμάμαι, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέτοιο περιστατικό. Εγώ θέλω ο ποδοσφαιριστής να κάνει τη δουλειά του και οι οπαδοί της Βαγιεκάνο - τη φανέλα της οποίας έχω φορέσει - να υποστηρίξουν την ομάδα τους, μέλος της οποίας είναι ο Ρόμαν.

Έχω μιλήσει με πολλά παιδιά από την Μπέτις και μου είπαν ότι το παιδί είναι τόσο ντροπαλό, που δεν μιλά στα αποδυτήρια καθόλου. Η Ράγιο, ως οργανισμός, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ποδοσφαιριστή. Ίσα-ίσα αυτή τον επέλεξε. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εγγυήθηκαν την ασφάλεια του Ουκρανού. Εμείς, από την πλευρά μας, θα είμαστε κοντά του σε ο,τι χρειαστεί γιατί είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

Δεν ξέρω εάν έκανε λάθος. Ο καθένας έχει τη ζωή του και κάνει ο,τι θέλει. Εμένα με ενδιαφέρει από ποδοσφαιρική καθαρά σκοπιά, ο παίκτης να είναι ασφαλής και να κάνει τη δουλειά του χωρίς προβλήματα".

Αγκάνθο στο Sport24.gr: "Είναι δύσκολα για τον Ζοζούλια, αλλά πρέπει να αποφασίσει"

Οι παίκτες της Μπέτις σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το σύνθημα "Todos somos Zozulya" (όλοι είμαστε Ζοζούλια)

Αποτελεί αυτό το περιστατικό αρνητική διαφήμιση για το ισπανικό ποδόσφαιρο, το οποίο θεωρείται κατά πολλούς ως το κορυφαίο στον κόσμο; Τι θα έκανε ο ίδιος ο Αγκάνθο ως Νταβίντ; Ποια είναι η συμβουλή του προς τον Ουκρανό όσον αφορά στη λήψη της απόφασής του;

"Όχι, δεν το βλέπω ως αρνητική διαφήμιση. Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλο για να το βλάψει αρνητικά με τέτοια υπόθεση.

Εγώ, ξέρω τι θα έκανα στην περίπτωσή του, αλλά δεν θέλω να το πω γιατί η θέση μου είναι τέτοια που δεν μου το επιτρέπει. Ως εκπρόσωπος του Συνδικάτου ζητώ από τους οπαδούς να σεβαστούν την απόφασή του και ο παίκτης να επιλέξει αυτό με το οποίο θα αισθάνεται άνετα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ακυρώθηκε ο δανεισμός του Ζοζούλια λόγω εθνικισμού
Στο χέρι του Ζοζούλια εάν θα πάει στη Ράγιο
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ