LA LIGA

Βαλβέρδε, ο... "κρυπτονίτης" της Μπαρτσελόνα!

Βαλβέρδε, ο... "κρυπτονίτης" της Μπαρτσελόνα!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξελίσσεται σε κακό δαίμονα της Μπαρτσελόνα καθώς έμεινε αήττητος για 7ο σερί ματς απέναντί της. Χαμηλούς τόνους από τον ίδιο μετά τη νίκη της Μπιλμπάο που την έφερε σε θέση... Champions League αλλά και αποθέωση για τον "Τσινγκούρι" μέσω των social media.

Ο Χεράλδο "Τάτα" Μαρτίνο τόνισε λίγο μετά το τέλος του αγώνα στο "Σαν Μαμές" πως η Μπαρτσελόνα δεν είναι ομάδα συνηθισμένη σε δύο σερί αποτυχίες (είχε προηγηθεί και η ήττα μεσοβδόμαδα από τον Άγιαξ για το Champions League, η οποία πάντως δεν κόστισε βαθμολογικά) ωστόσο αν έπρεπε να αναζητήσει κάπου τα αίτια για την ήττα από τη Μπιλμπάο αρκούσε να κοιτάξει δίπλα του...

Εκεί όπου καθόταν ο ομόλογός του της Αθλέτικ, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος κατάφερε για μία ακόμα φορά να "πληγώσει" μία από τις παλιές αγάπες του : την ομάδα της οποίας φόρεσε 55 φορές τη φανέλα από το 1988 μέχρι το 1990 σκοράροντας 22 φορές.

Εκείνη όμως η διετία ανήκει στο μακρινό παρελθόν και το παρόν "λέει" πως η Μπιλμπάο υποχρέωσε τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη φετινή της ήττα στην La Liga, αποτέλεσμα που επέτρεψε παράλληλα στους Βάσκους να σκαρφαλώσουν στην 4η θέση, πίσω μόνο από Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης, και να βρεθούν για τα καλά σε τροχιά Champions League.

Το γκολ του Μουνιαΐν ήταν μάλιστα δις ιστορικό καθώς, πέρα από 250ο της Μπιλμπάο στο πρωτάθλημα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, κατάφερε να δώσει στο "καμάρι των Βάσκων" την πρώτη τους νίκη επί των Καταλανών μετά από 14 ανεπιτυχείς προσπάθειες, με την αμέσως προηγούμενη επιτυχία να καταγράφεται στις 20 Μαΐου 2006.

Όσο για τον "αρχιτέκτονα" της φετινής Μπιλμπάο, Ερνέστο Βαλβέρδε (οι Καταλανοί ακόμα λένε για το ατελείωτο πρέσινγκ από το οποίο υπέφεραν κατά τη διάρκεια του αγώνα) αυτός συνέχισε την εκπληκτική παράδοση που έχει "χτίσει" με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα.

Είναι εντυπωσιακό πως ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού παραμένει αήττητος στα επτά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στους Καταλανούς (2 νίκες -5 ισοπαλίες) με τις Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ, Βαλένσια και Μπιλμπάο, ενώ στα 11 συνολικά ραντεβού με την παλιά του ομάδα έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι μόνο στις 2...

Βαλβέρδε, ο... "κρυπτονίτης" της Μπαρτσελόνα!

Ταυτόχρονα, ο Ισπανός μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1997 που η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να σκοράρει στο "Σαν Μαμές", δίνοντας έτσι τέλος σε ένα σερί 17 αγώνων όπου πετύχαινε τουλάχιστον ένα γκολ στην έδρα των Βάσκων.

"Το ότι είμαστε τέταρτοι στη βαθμολογία δεν είναι κάτι συμπτωματικό καθώς αντιπροσωπεύει τη δουλειά που κάνουμε, όμως πέρα από αυτό δεν σημαίνει κάτι παραπάνω.

Η αποψινή νίκη μας δίνει μία τρομερή αυτοπεποίθηση με τον τρόπο που ήρθε και τον αντίπαλο που είχαμε.

Βαλβέρδε, ο... "κρυπτονίτης" της Μπαρτσελόνα!

Θα την απολαύσουμε και θα δούμε αν μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε αυτή τη στιγμή", τόνισε ο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου επιδιώκοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, εκθειάζοντας παράλληλα τον σκόρερ Μουνιαΐν για τη συνολική παρουσία του στο παιχνίδι.

Την ώρα πάντως που ο Βαλβέρδε θέλησε να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του, ο ίδιος γνώρισε μία "επίθεση αγάπης" από τον κόσμο μέσω των social media, που του αναγνώρισαν τη σημαντική συμβολή σε αυτό το καλοκουρδισμένο και 100% μαχητικό σύνολο που είναι φέτος η Μπιλμπάο.

Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά σχόλια μέσω Twitter:

"Είναι προφανές πως είναι από τον πλανήτη Κρύπτον. Δεν έχει χάσει σε κανένα από τα 7 τελευταία ματς του απέναντι στη Μπαρτσελόνα".

"Χθες ήταν το πραγματικό τεστ για τη Μπαρτσελόνα. Δεν έχασαν λόγω τραυματισμών/διαιτητή/αγωνιστικού χώρους/λάθος παπουτσιών. Έχασαν επειδή η Αθλέτικ έπαιξε καλύτερα".

"Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι το είδωλό μου"

"Κάντε μία σύγκριση της ξεκάθαρης ταυτότητας της Μπιλμπάο υπό την καθοδήγηση του Βαλβέρδε με την προφανή έλλειψη προσανατολισμού της Μπαρτσελόνα με τον Μαρτίνο".

"Είναι ο κορυφαίος Ισπανός προπονητής των τελευταίων ετών... Ερνέστο Βαλβέρδε"

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ