LA LIGA

Το Special Camp Mou!

Το Special Camp Mou!

Ο Μουρίνιο συμπληρώνει την Κυριακή μια «ενδεκάδα» επισκέψεων στο "Καμπ Νόου" και το Sport24.gr θυμάται τα κατορθώματα του Πορτογάλου στα δέκα παιχνίδια που οι ομάδες του έχουν αγωνιστεί με γηπεδούχο τη Μπαρτσελόνα. Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης, μαζί με την ιστορία, τους αριθμούς και τα στατιστικά των αναμετρήσεων (φωτογραφίες & videos)

Ο Μουρίνιο επισκέπτεται την Κυριακή για ενδέκατη φορά στην προπονητική του καριέρα το «Καμπ Νόου».

Το Sport24.gr παρουσιάζει την ανασκόπηση των δέκα προηγούμενων αναμετρήσεων του Special One και των ομάδων του με τους «μπλαουγκράνα» στη Βαρκελώνη.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επισκέπτεται αυτή την Κυριακή για ενδέκατη φορά το «Καμπ Νόου». Η συνάντηση είναι κρίσιμη, αφού σε περίπτωση ήττας των «μερένγκες» από τους «μπλαουγκράνα», η διαφορά τους θα φτάσει τους 11 βαθμούς, όμως έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό πως ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ είναι το δέκατο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο Special One πάντως έσπασε πέρυσι το αήττητο της Μπαρτσελόνα, παίρνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του μέσα στην Καταλονία.

Από τον Φεβρουάριο του 2005, όταν ο Mou βρέθηκε για πρώτη φορά με την Τσέλσι στο αφιλόξενο για αυτόν γήπεδο των «μπλαουγκράνα», οι ομάδες του έχουν αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νόου» δέκα φορές. Κατά σειρά, Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν βρεθεί στην πρωτεύουσα της Καταλονίας με τον Πορτογάλο στον πάγκο τους. Φυσικά η «βασίλισσα» έχει τη μερίδα του λέοντος με έξι συναντήσεις, ακολουθεί η Τσέλσι με τρεις και τη λίστα κλείνει η Ίντερ με μία, που όμως – αν και ήττα – είναι η πιο σημαντική στιγμή του Μουρίνιο σε αυτή τη σειρά των αγώνων, αφού απέκλεισε τους «μπλαουγκράνα» από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Ειρωνικό πανό στο Καμπ Νόου: "Μουρίνιο, σήμερα, αύριο και για πάντα, θα μεταφράζεις την Μπαρτσελόνα μέσα από την καρδιά σου".

Το Special Camp Mou!

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

Αν περιοριστούμε αυστηρά στα αποτελέσματα, βλέπουμε ότι η Μπαρτσελόνα έχει 5 νίκες, 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο Μουρίνιο έχει κερδίσει μια φορά (πέρυσι με τη Ρεάλ). Τα τέρματα είναι 21-13 υπέρ των «μπλαουγκράνα». Όμως αυτή σίγουρα δεν είναι η σωστή προσέγγιση, αφού υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα για τις ομάδες του Μουρίνιο που έχουν δώσει προκρίσεις στις ομάδες του (όπως το 1-0 με την Ίντερ), αλλά και το αντίθετο: θετικά αποτελέσματα στη λογική των αριθμών που όμως έχουν σημάνει αποκλεισμούς. Οπότε ας μείνουμε στην ουσία.

Α. ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ

Στα τρία ματς με την Τσέλσι, ο Μουρίνιο είχε μία ήττα και δυο ισοπαλίες στο «Καμπ Νόου». Και τα τρία ήταν παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ένα από αυτά ήταν ματς στον όμιλο, από τον οποίο προκρίθηκαν και οι δυο ομάδες. Η μοναδική νίκη της Μπαρτσελόνα συνοδεύτηκε από την πρόκριση της Τσέλσι. Και η άλλη ισοπαλία σήμανε τον αποκλεισμό των Λονδρέζων. Όπως βλέπετε, η ουσία ανατρέπει τελείως τη λογική των αριθμών σε ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αποτελέσματα.

Β. ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ

Και εδώ έχουμε ανατροπή της έννοιας «νίκη», αφού η Μπαρτσελόνα ναι μεν κέρδισε 1-0 μέσα στο «Καμπ Νόου», όμως σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα στο Μιλάνο, ήταν η Ίντερ αυτή που πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Μαδρίτης.

Γ. ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν αναμετρηθεί 6 φορές μέσα στο «Καμπ Νόου» με τον Μουρίνιο προπονητή των «μερένγκες», σε 4 διαφορετικές διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα έχουμε ισορροπία, αφού στο εντυπωσιακό 5-0 του 2010, απάντησε η Ρεάλ με το καθοριστικό περσινό 1-2, που στην ουσία «κλείδωσε» τον τίτλο. Στο Κύπελλο, ναι μεν η Ρεάλ απέσπασε πέρυσι 2-2 πραγματοποιώντας κατά γενική ομολογία την καλύτερη εμφάνισή της επί εποχής Μουρίνιο στη Βαρκελώνη, όμως αυτό έμεινε χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, αφού η πρόκριση πήγε στους «μπλαουγκράνα». Στο Τσάμπιονς Λιγκ – πρόπερσι – ακόμα μια ισοπαλία για τη Ρεάλ σήμανε έναν ακόμα αποκλεισμό. Τέλος, στο Σούπερ Καπ έχουμε δυο νίκες της Μπαρτσελόνα με το ίδιο σκορ (3-2), με την ουσία όμως να είναι μοιρασμένη. Πέρυσι το τρόπαιο έμεινε στους «μπλαουγκράνα», ενώ φέτος κατέληξε στη Μαδρίτη.

Το Special Camp Mou!

Κούκλες από τις Fallas (τοπική γιορτή στη Βαλένθια), που αναπαριστούν το επεισόδιο του Μουρίνιο με τον Βιλανόβα στο περσινό Σούπερ Καπ.

Ανακεφαλαιώνοντας, στις συναντήσεις που κρινόταν πρόκριση ή τίτλος, η Μπαρτσελόνα έχει οριακό προβάδισμα με 4 -3. Στο ισπανικό πρωτάθλημα όπως είδαμε, το «σκορ» είναι 1-1 και μένει το μοναδικό ματς στο οποίο δεν κρίθηκε τίποτα (με την Τσέλσι στους ομίλους). Συμπέρασμα; Αν και μάλλον επικρατεί μια διαφορετική αίσθηση, ο Μουρίνιο δεν τα έχει πάει καθόλου άσχημα στις αναμετρήσεις του με τη Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νόου». Ίσως τα περισσότερα προβλήματα ο Πορτογάλος τα έχει (τουλάχιστον σε ότι αφορά την παρουσία του στη Ρεάλ) όταν αντιμετωπίζει τους «μπλαουγκράνα» στο δικό του σπίτι, το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

CAMP NOU VS MOURINHO

Ας περάσουμε τώρα να δούμε αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια του Special One στη Βαρκελώνη, ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο και μετρώντας χρονολογικά αντίστροφα μέχρι το πρώτο.

10. FC BARCELONA – REAL MADRID 3-2

Ισπανικό Σούπερ Καπ 2012-13 (23/8/2012)

Σκόρερ: Pedro (57’), Messi (π. 70’), Xavi (77’) / C. Ronaldo (55’), Di María (85’)

Το Special Camp Mou!

Μουρίνιο και Βιλανόβα πριν το φετινό Σούπερ Καπ.

Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δυο ομάδων – για το ισπανικό Σούπερ Καπ – συνοδεύτηκε από ήττα της Ρεάλ, η οποία όμως στον επαναληπτικό της Μαδρίτης κέρδισε το τρόπαιο. Ήταν το πρώτο clásico στην μετά Γουαρδιόλα εποχή με τον Τίτο Βιλανόβα να παίρνει το βάπτισμα του πυρός, βλέποντας τους «μπλαουγκράνα» να μετατρέπουν το αρχικό 0-1 σε 3-1 παίζοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο. Όμως ένα τραγικό λάθος του Βαλντές έδωσε την ευκαιρία στους «μερένγκες» να μειώσουν σε 3-2 και να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα με ένα σκορ το οποίο στη συνέχεια αποδείχτηκε αναστρέψιμο.

FC Barcelona (Vilanova): Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano, Xavi (82’ Cesc), Busquets, Iniesta, Alexis (71’ Tello), Messi, Pedro (86’ Alba).

Real Madrid (Mourinho): Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Coentrao, Callejón (64’ Di María), X. Alonso, Khedira, Ozil (81’ Marcelo), C. Ronaldo, Benzema (60’ Higuaín).

Βίντεο: FC Barcelona – Real Madrid 3-2 (23-8-2012)

9. FC BARCELONA – REAL MADRID 1-2

Ισπανικό πρωτάθλημα 2011-12 (21/4/2012)

Σκόρερ: Alexis (70’) / Khedira (17’), C. Ronaldo (73’)

Το Special Camp Mou!

Η τελευταία χειραψία μεταξύ Μουρίνιο και Γουαρδιόλα.

Το τελευταίο clásico του Πεπ Γουαρδιόλα, συνδυάστηκε με την μοναδική του ήττα μέσα στο «Καμπ Νόου» από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν η τελευταία ευκαιρία των «μπλαουγκράνα» για την περίφημη remontada (ανατροπή) και την κατάκτηση ενός τέταρτου σερί πρωταθλήματος, όμως οι «μερένγκες» έπαιξαν καλύτερα, βρήκαν δυο φορές στόχο απέναντι σε μια χαλαρή και κουρασμένη Μπαρτσελόνα και έφυγαν με το τρίποντο που τους εξασφάλισε τον τίτλο της Πριμέρα Ντιβισιόν, δίνοντας παράλληλα την πρώτη – και μοναδική μέχρι σήμερα – εκτός έδρας νίκη στον Μουρίνιο στις δέκα επισκέψεις του στην καταλανική πρωτεύουσα.

FC Barcelona (Guardiola): Valdés, Puyol, Mascherano, Adriano (74’ Pedro), Xavi (69’ Alexis), Busquets, Thiago, Iniesta, Alves, Messi, Tello (80’ Cesc).

Real Madrid (Mourinho): Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, X. Alonso, Khedira, Di María (74’ Granero), Ozil (89’ Callejón), C. Ronaldo, Benzema (93’ Higuaín).

Βίντεο: FC Barcelona – Real Madrid 1-2 (21-4-2012)

8. FC BARCELONA – REAL MADRID 2-2

Ισπανικό Κύπελλο 2011-12 (25/1/2012)

Σκόρερ: Pedro (44’), Dani Alves (45’) / C. Ronaldo (68’), Benzema (72’)

Το Special Camp Mou!

Ο Μουρίνιο συνομιλεί με τον Σέρχιο Ράμος.

Ακόμα ένα clásico της περσινής περιόδου, αυτή τη φορά στα προημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου. Η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε τη Ρεάλ, έχοντας κερδίσει 1-2 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και προηγήθηκε 2-0 με δυο τέρματα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η πρόκριση φαινόταν δεδομένη, όμως για πρώτη φορά επί εποχής Μουρίνιο, οι «μερένγκες» είχαν έρθει αποφασισμένοι να παίξουν ποδόσφαιρο. Μέσα σε ένα τετράλεπτο ισοφάρισαν 2-2, πίεσαν ασφυκτικά τους «μπλαουγκράνα» στο τελευταίο τέταρτο, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ της νίκης που θα τους έφερνε στα ημιτελικά. Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που συνέχισε στη διοργάνωση, κερδίζοντας τελικά το τρόπαιο.

FC Barcelona (Guardiola): Pinto, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta (29’ Pedro), Messi, Cesc (70’ Thiago), Alexis (78’ Mascherano).

Real Madrid (Mourinho): Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, X. Alonso, Lass (51’ Granero), Kaká (61’ Callejón), Ozil, C. Ronaldo, Higuaín (61’ Benzema).

Βίντεο: FC Barcelona – Real Madrid 2-2 (25-1-2012)

7. FC BARCELONA – REAL MADRID 3-2

Ισπανικό Σούπερ Καπ 2011-12 (17/8/2011)

Σκόρερ: Iniesta (15’), Messi (45’ & 88’) / Ronaldo (20’), Benzema (82’)

Το Special Camp Mou!

Η κλωτσοπατινάδα μεταξύ των παικτών μέσα στο "Καμπ Νόου".

Ο επαναληπτικός αγώνας του περσινού Σούπερ Καπ τα είχε όλα! Οι «μπλαουγκράνα» είχαν αποσπάσει 2-2 στη Μαδρίτη, προηγήθηκαν δυο φορές μέσα στο «Καμπ Νόου», όμως η Ρεάλ απάντησε και στα δυο τέρματα. Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση, ένα εντυπωσιακό γκολ του Μέσι στο 88’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας το τρόπαιο στη Μπαρτσελόνα. Τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους στις καθυστερήσεις και η αποβολή του Μαρσέλο έβαλε φωτιά στο ματς. Κλωτσοπατινάδα μπροστά στους πάγκους με τον Μουρίνιο να βάζει το δάχτυλό του στο μάτι του Βιλανόβα και τους Οζίλ και Βίγια να αντικρίζουν απευθείας κόκκινες κάρτες!

FC Barcelona (Guardiola): Valdés, Alves, Mascherano, Piqué, Abidal, Busquets (85’ Keita), Xavi, Iniesta, Pedro (83’ Cesc), Messi, Villa (73’ Adriano).

Real Madrid (Mourinho): Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Coentrao, Khedira (46’ Marcelo), X. Alonso, Di María (64’ Higuaín), Ozil (78’ Kaká), C. Ronaldo, Benzema.

Βίντεο: FC Barcelona – Real Madrid 3-2 (17-8-2011)

6. FC BARCELONA – REAL MADRID 1-1

Τσάμπιονς Λιγκ 2010-11 (3/5/2011)

Σκόρερ: Pedro (54’) / Marcelo (64’)

Το Special Camp Mou!

Ο τιμωρημένος Μουρίνιο βγαίνει από το ξενοδοχείο της αποστολής της Ρεάλ στη Βαρκελώνη.

Ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2010-11. Η Μπαρτσελόνα που είχε κερδίσει 0-2 το πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη με ισάριθμα γκολ του Μέσι, υποδέχτηκε τη Ρεάλ κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέρμα του Πέδρο, όμως νωρίτερα ο διαιτητής είχε ακυρώσει κανονικό γκολ των «μερένγκες». Ο Μαρσέλο διαμόρφωσε το τελικό 1-1, αλλά η στιγμή που σημάδεψε το ματς ήταν η είσοδος του Αμπιντάλ στο γήπεδο, για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί τρεις μήνες νωρίτερα. Όλο το «Καμπ Νόου» αποθέωσε τον Γάλλο, ενώ μετά τη λήξη, οι συμπαίκτες του τον πέταξαν στον αέρα, πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση και την επιστροφή του Άμπι. Σε αυτό το παιχνίδι, ήταν ο Καράνκα που κάθισε στον πάγκο της Ρεάλ, αφού ο τιμωρημένος Μουρίνιο προτίμησε να δει τον αγώνα από το ξενοδοχείο.

FC Barcelona (Guardiola): Valdés, Alves, Mascherano, Piqué, Puyol (90’ Abidal), Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro (92’ Afellay), Messi, Villa (73’ Keita).

Real Madrid (Karanka): Casillas, Arbeloa, Albiol, Carvalho, Marcelo, X. Alonso, Lass, Di Maria, Kaká (60’ Ozil), C. Ronaldo, Higuaín (55’ Adebayor).

Βίντεο: FC Barcelona – Real Madrid 1-1 (3-5-2011)

5. FC BARCELONA – REAL MADRID 5-0

Ισπανικό πρωτάθλημα 2010-11 (29/11/2010)

Σκόρερ: Xavi (10’), Pedro (18’), Villa (55’ & 58’), Jeffrén (90’)

Το Special Camp Mou!

Ο Μουρίνιο, σκυθρωπός, αποχωρεί από το "Καμπ Νόου" μετά το 5-0.

Η πρώτη επίσκεψη του Μουρίνιο στη Βαρκελώνη ως προπονητή της Ρεάλ, συνοδεύτηκε από τη μεγαλύτερη ήττα του στην προπονητική του καριέρα. Μια ισοπεδωτική Μπαρτσελόνα, σε μια από τις κορυφαίες «παραστάσεις» της ιστορίας της, εξαφάνισε τους «μερένγκες» με το εξωπραγματικό 5-0! Η ισπανική «Marca» επέλεξε την επόμενη μέρα στην ιστοσελίδα της ως κορυφαίο τίτλο για το παιχνίδι το εκπληκτικό «Special One, 2, 3, 4, 5» του δικού μας Ηλία Ευταξία στην ανασκόπηση του αγώνα στο Sport24.gr!

FC Barcelona (Guardiola): Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi (86’ Keita), Iniesta, Pedro (86’ Jeffrén), Messi, Villa (75’ Bojan).

Real Madrid (Mourinho): Casillas, Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo (60’ Arbeloa), X. Alonso, Khedira, Di María, Ozil (45’ Lass), C. Ronaldo, Benzema.

Βίντεο: FC Barcelona – Real Madrid 5-0 (29-11-2010)

4. FC BARCELONA – INTER MILAN 1-0

Τσάμπιονς Λιγκ 2009-10 (28/4/2010)

Σκόρερ: Piqué (84’)

Το Special Camp Mou!

Ο Μουρίνιο πανηγυρίζει την πρόκριση της Ίντερ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη στιγμή του Ζοζέ Μουρίνιο μέσα στο «Καμπ Νόου». Όχι μόνο απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της, αφήνοντάς τη εκτός τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εκείνο το βράδυ «υπέγραψε» στην ουσία το νέο του συμβόλαιο με τη Ρεάλ, αφού μαζί με τους «μπλαουγκράνα» απέκλεισε και το ενδεχόμενο να σηκώσει η Μπάρσα το τρόπαιο μέσα στο «Μπερναμπέου». Το 3-1 του Μιλάνου δεν ανατράπηκε, αφού το γκολ του Πικέ δεν ήταν αρκετό. Η Μπαρτσελόνα είχε παράπονα από τη διαιτησία και στα δυο παιχνίδια, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους ανθρώπους του συλλόγου που έχασαν την ψυχραιμία τους και το μέτρο, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Μουρίνιο να πανηγυρίσει την πρόκριση της ομάδας του, ανοίγοντας τα ποτιστικά στον αγωνιστικό χώρο!

FC Barcelona (Guardiola): Valdés, Alves, Piqué, Touré, G. Milito (46’ Maxwell), Busquets (63’ Jeffrén), Xavi, Keita, Pedro, Ibrahimovic (63’ Bojan), Messi.

Inter Milan (Mourinho): Julio César, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Motta, Eto’o (86’ Mariga), Sneijder (66’ Muntari), Chivu, D. Milito (81’ Córdoba).

Βίντεο: FC Barcelona – Inter Milan 1-0 (28-4-2010)

3. FC BARCELONA – CHELSEA 2-2

Τσάμπιονς Λιγκ 2006-07 (31/10/2006)

Σκόρερ: Deco (3’), Gudjohnsen (58’) / Lampard (52’), Drogba (93’)

Το Special Camp Mou!

Ο Μουρίνιο κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης.

Η αναμέτρηση έγινε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2006-07, οι Καταλανοί προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντέκο (3’), ισοφάρισε ο Λάμπαρντ στο 52’, ο Γκούντιονσεν έδωσε και πάλι προβάδισμα (58’) στους «μπλαουγκράνα», για να κλείσει το σκορ στις καθυστερήσεις ο Ντρογκμπά, με τον Μουρίνιο να πανηγυρίζει εκστασιασμένος, απολαμβάνοντας τις δεκάδες χιλιάδες κατάρες που του αφιέρωσε η κερκίδα!

FC Barcelona (Rijkaard): Valdés, Zambrotta, Márquez, Puyol, Gio, Motta (57’ Edmilson), Xavi (83’ Iniesta), Deco, Messi, Gudjohnsen (77’ Giuly), Ronaldinho.

Chelsea (Mourinho): Hilário, Boulahrouz (75’ J. Cole), Carvalho, Terry, A. Cole, Makelele, Essien, Lampard, Ballack (95’ Ferreira), Robben (72’ Kalou), Drogba.

Βίντεο: FC Barcelona – Chelsea 2-2 (31-10-2006)

2. FC BARCELONA – CHELSEA 1-1

Τσάμπιονς Λιγκ 2005-06 (7/3/2006)

Σκόρερ: Ronadinho (78’) / Lampard (π. 90’)

FC BARCELONA CHELSEA COPA DE EUROPA FOTO MANEL MONTILLA
FC BARCELONA CHELSEA COPA DE EUROPA FOTO MANEL MONTILLA FC BARCELONA CHELSEA COPA DE EUROPA FOTO MANEL MONTILLA

Οι παίκτες της Τσέλσι και της Μπαρτσελόνα πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η ρεβάνς της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει 1-2 το πρώτο παιχνίδι στο «Stamford Bridge», με τον Μουρίνιο να ξεσπάει στον Νορβηγό διαιτητή Χάουγκε για τη αποβολή του Ντελ Όρνο μετά από φάουλ στον Μέσι. Ο Special One είχε μιλήσει για θεατρινισμούς του Αργεντίνου στη φάση της αποβολής, κάνοντας αναφορά και στην θεατρική παράδοση της Βαρκελώνης! Στον επαναληπτικό του «Καμπ Νόου», με 98.000 Καταλανούς να κράζουν άγρια τον Πορτογάλο προπονητή, ο Ροναλντίνιο έδωσε προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα στο 78’ και ο Λάμπαρντ ισοφάρισε στο 90’ με πέναλτι. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν την πρόκριση και δυο μήνες αργότερα κατέκτησαν το τρόπαιο.

FC Barcelona (Rijkaard):Valdés, Oleguer, Márquez, Puyol, Gio, Edmilson, Deco, Motta, Messi (25’ Larsson), Eto’o, Ronaldinho.

Chelsea (Mourinho): Cech, Ferreira, Carvalho, Terry, Gallas, J. Cole (83’ Huth), Makelele, Lampard, Duff (58’ Gudjohnsen), Robben, Drogba (58’ Crespo).

Το Special Camp Mou!

Ράικαρντ και Μουρίνιο δίνουν τα χέρια μετά το ματς.

1. FC BARCELONA – CHELSEA 2-1

Τσάμπιονς Λιγκ 2004-05 (23/2/2005)

Σκόρερ: M. Lopez (67’), Eto’o (73’) / Belletti (33’ α.γ.)

Το Special Camp Mou!

Ο Μουρίνιο στην πρώτη του επίσκεψη στο Καμπ Νόου.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Μουρίνιο «επισκεπτόταν» το «Καμπ Νόου» ως αντίπαλος (φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ). Σε εκείνο το ματς η Μπαρτσελόνα τα έκανε όλα. Έδωσε προβάδισμα στην Τσέλσι με το αυτογκόλ του Μπελέτι στο 33’ και στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε την ανατροπή με τέρματα των Μάξι Λόπες και Ετό. Εκεί ξεκίνησε και το ιστορικό της διαιτητικής γκρίνιας. Ο Φρισκ απέβαλλε τον Ντρογκμπά, ο Μουρίνιο μίλησε για συνεχή πίεση του Ράικαρντ στον Σουηδό διαιτητή, ο οποίος μετά τις απειλές που δέχτηκε – ακόμα και για τη ζωή του – «κρέμασε» οριστικά τη σφυρίχτρα του! Για την ιστορία, στον επαναληπτικό, η Τσέλσι κέρδισε 4-2 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

FC Barcelona (Rijkaard): Valdés, Belletti (84’ Gerard), Márquez, Puyol, Gio, Albertini (56’ Iniesta), Xavi, Deco, Giuly (64’ M. Lopez), Eto’o, Ronaldinho.

Chelsea (Mourinho): Cech, Ferreira, Terry, Carvalho,Gallas, Makelele, Tiago (92’ Smertin), Lampard, J. Cole (70’ Johnson), Duff (76’ Gudjohnsen), Drogba.

Βίντεο: FC Barcelona – Chelsea 2-1 (23-2-2005)

Πηγές: Mundo Deportivo, Marca

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ