LA LIGA

Σεβίλλη: Ευρώπη, χωρίς εκτός έδρας νίκη!

Σεβίλλη: Ευρώπη, χωρίς εκτός έδρας νίκη!

Η Σεβίλλη διεκδικεί δύο τρόπαια την τρέχουσα σεζόν, το Copa del Rey και το Europa League. Ωστόσο θα είναι σίγουρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης. Και θα το έχει καταφέρει χωρίς καμία εκτός έδρας νίκη στη La Liga.

Ας είναι καλά το "Εστάδιο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν". Αυτό θα πρέπει να λέει η "ροχιμπλάνκο" πλευρά της Σεβίλλης. Το πρωτάθλημα τελείωσε το Σάββατο για τη Σεβίλλη, η οποία ηητήθηκε εκτός έδρας με 3-1 από την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά την τρέχουσα σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα που οι παίκτες του Ουνάι Έμερι δεν έχουν πάρει νίκη μακριά από την έδρα τους. Μάλλον, είναι συνήθεια. Για την ακρίβεια μία ολόκληρη σεζόν δεν έχουν πανηγυρίσει ποτέ τρίποντο εκτός "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν". Συνολικά εννιά βαθμούς εκτός έδρας, όλοι από ισάριθμες ισοπαλίες. Καμία νίκη και δέκα ήττες. Ουσιαστικά έχει τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση μετά τη σίγουρα υποβιβασμένη Λεβάντε, η οποία εκτός έδρας συγκέντρωσε μόλις επτά βαθμούς. Ακόμη και η προτελευταία Ράγιο μακριά από το "Βαγιέκας" έχει 10 βαθμούς (1 νίκη και 7 ισοπαλίες), ενώ η παραπροτελευταία Χιχόν 13 βαθμούς (5 ισοπαλίες και τρεις νίκες).

Ωστόσο, αυτό που έσωσε τους "ροχιμπλάνκος" είναι η δύναμη του "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν". Εκεί η Σεβίλλη μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Σύνολο 14 νικών, μίας ισοπαλίας και τεσσάρων νικών, η τέταρτη καλύτερη εντός έδρας επίδοση, πίσω από την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα και τις δύο ομάδες της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο.

Διεκδικούμενων δύο τροπαίων την τρέχουσα σεζόν, αυτού του Copa del Rey απέναντι στην Μπαρτσελόνα αλλά κι αυτού του Europa League απέναντι στη Λίβερπουλ, η Σεβίλλη έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν (τερμάτισε στην 7η θέση με 52 βαθμούς ωστόσο μετέχει στον τελικό του Copa del Rey - αν πάρει το τρόπαιο πηγαίνει στους ομίλους του Europa League, αν δεν το πάρει στα προκριματικά της διοργάνωσης - αλλά και στον τελικό του Europa League - αν το πάρει πηγαίνει στους ομίλους του Champions League). Κι όμως, το έχει καταφέρει χωρίς να πανηγυρίσει τρεις βαθμούς μακριά από το "σπίτι" της.

Κι αν αναρωτιέστε, εάν έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχει συμβεί. Τη σεζόν 1975-1976 με την Μπιλμπάο - χθεσινή αντίπαλο της Σεβίλλης - να τελειώνει το πρωτάθλημα στην 5η θέση της κατάταξης.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ