LA LIGA

Πέρασε με Μέσι και τριάρα η Μπαρτσελόνα

Πέρασε με Μέσι και τριάρα η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από την Παμπλόνα και το "Sadar" νικώντας την Οσασούνα με 3-0 χάρη στα γκολ των Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι (2). Δύο ασίστς από Τζόρντι Άλμπα. (videos)

Στο πρώτο ημίχρονο είχε δοκάρι, χαμένο τετ-α-τετ, χαμένες ευκαιρίες. Δεν είχε το γκολ. Στο δεύτερο το βρήκε κι αυτό. Τρεις φορές, μάλιστα.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-0 την Οσασούνα στο "El Sadar", συνεχίζει στο κυνήγι της πρωτοπόρου του ισπανικού πρωταθλήματος, Ρεάλ, κι άφησε τους "ροχίγιος" καθηλωμένους στο πάτο της κατάταξης.

Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ στο 59ο λεπτό για τους "μπλαουγκράνα". Ο Μέσι ελίχθηκε εκτός περιοχής, περίμενε την κατάλληλη στιγμή, έβγαλε στον Άλμπα που έκανε κίνηση από τα αριστερά και προς τα μέσα στην περιοχή, αυτός έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Σουάρες και ο Ουρουγουανός με κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες της Οσασούνα διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στο γκολ του Σουάρες, σε μια οριακή φάση, με το χέρι του Ουρουγουανού να μη καλύπτεται ελαφρώς.

Στο 72ο λεπτό, ο Λιονέλ Μέσι "κλείδωσε" τη νίκη της Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός έδωσε στον Σουάρεθ, αυτός έβγαλε στον Άλμπα - ο οποίος έκανε ξανά την κίνηση από τα αριστερά - έδωσε ξανά στον Μέσι κι αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2.

Το τρίτο γκολ της Μπαρτσελόνα, ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι από τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Οσασούνα, "ζάλισε" τους αμυντικούς και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Αρχικά, ο Σουάρες έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η μπάλα μετά την "λόμπα" του Σέρχιο Λεόν στο 50ό λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν. Τα φετινά ματς πρωταθλήματος της Μπαρτσελόνα έχουν 13 δοκάρια (10 για την Μπαρτσελόνα, 3 για τους αντιπάλους της).

Αυτό ήταν η πρώτη φορά που ο Τζόρντι Άλμπα κατορθώνει και μοιράζει δύο ασίστς σε ένα ματς πρωταθλήματος. Η Μπαρτσελόνα υπερέβη το 80% ποσοστού κατοχής της μπάλας στο "El Sadar". Κάτι παρόμοιο - σε επίπεδο πρωταθλήματος - έχει να συμβεί πέντε χρόνια, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ράθινγκ Σανταντέρ (15 Οκτώβρη 2011). Δεύτερο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος, στο οποίο βρήκε δίχτυα ο Λουίς Σουάρες. Είχε να πράξει κάτι ανάλογο από το Σεπτέμβρη.

Πέρασε με Μέσι και τριάρα η Μπαρτσελόνα

Ο Ντιέγκο Άλβες απέκρουσε πέναλτι του Κάρλος Βέλα, έτσι ο Βραζιλιάνος πορτιέρε έχει σταματήσει πλέον 20 εκτελέσεις από τις 43!

Ούτε βαθμό πάντως δεν πήρε η Βαλένθια στην Χώρα των Βάσκων, με την Σοθιεδάδ να επικρατεί 3-2 των "νυχτερίδων" και να ανεβαίνει στην 4η θέση.

Πέρασε με Μέσι και τριάρα η Μπαρτσελόνα

Οι συνθέσεις

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ναουθέτ Πέρεθ, Όιερ (63' Τάνιο), Μιγκέλ Φλάνιο (46' Ουνάι Γκαρθία), Ιβάν Μάρκεθ, Κάρλος Κλερκ, Τσάουσιτς, Ρομπέρτο Τόρες, Ντε λας Κουέβας, Μπερενγκέρ, Σέρχιο Λεόν, Οριόλ Ριέρα (70' Κόδρο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες (76' Ραφίνια), Ινιέστα, Μέσι, Αρντά Τουράν (59' Ντένις Σουάρεθ), Λουίς Σουάρες.

ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Ρούλι, Κάρλος Μαρτίνεθ, Ραούλ Νάβας, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Γιούρι, Ιγιαραμέντι, Τσάμπι Πριέτο, Θουρουτούθα, Βέλα, Οϊαρθάμπαλ, Ουίλιαν Ζοζέ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Ζοάο Κανσέλο, Αντερλάν Σάντος, Αμπντενούρ, Μοντόγια, Μάριο Σουάρεθ, Ντάνι Παρέχο, Μεδράν, Καρτάμπια, Ροντρίγκο, Ελ Χανταντί.

*χαμένο πέναλτι 60' Βέλα (απόκρουση Ντιέγκο Άλβες)

**κόκκινη 82' Ζοάο Κανσέλο

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ: Χάβι Βάρας, Μίτσελ, Νταβίντ Γκαρθία, Μπίγκας, Έλντερ Λόπες, Ρόκε Μέσα (85' Ασντρούμπαλ), Βιέρα, Βιθέντε Γκόμεθ, Τάνα, Μόμο (71' Μοντόρο), Λίβαγια (85' Ερνάν).

ΛΕΓΚΑΝΕΣ (5-4-1): Ερερίν, Μπουστίνθα (46' Γκερέρο), Μαντοβάνι, Πάμπλι Ίνσουα, Τιμόρ, Βίκτορ Ντίαθ, Ρουμπέν Πέρεθ, Αλμπέρτο, Ομάρ Ράμος, Ματσίς (81' Μετζανί), Γκαμπριέλ (69' Ουνάι Λόπεθ).

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Μάλαγα - Γρανάδα 1-1 (24' Καμάτσο / 81' Κράβετς)

Σάββατο

Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 0-3 (59' Λουίς Σουάρες, 72' και 92' Μέσι)

Σοθιεδάδ - Βαλένθια 3-2 (2' και 24' Ουίλιαν Ζοζέ, 91' Χουάνμι / 36' πέν. Ντάνι Παρέχο, 93' Μπακαλί)

Λας Πάλμας - Λεγκανές 1-1 (21' Λίβαγια / 76' Γκερέρο)

Ρεάλ - Ντεπορτίβο 3-2 (50' Μοράτα, 84' Μαριάνο Ντίαθ, 92' Σέρχιο Ράμος / 63' και 65' Χοσέλου)

Κυριακή

Έιμπαρ - Αλαβές (13:00)

Θέλτα - Σεβίλλη (17:15)

Εσπανιόλ - Χιχόν (19:30)

Μπέτις - Μπιλμπάο (21:45)

Δευτέρα

Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο (21:45)

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 37

2. Μπαρτσελόνα 31

3. Σεβίλλη 27

4. Σοθιεδάδ 26

5. Ατλέτικο 25

6. Βιγιαρεάλ 23

7. Μπιλμπάο 23

8. Έιμπαρ 21

9. Θέλτα 21

10. Μάλαγα 21

11. Λας Πάλμας 21

12. Εσπανιόλ 19

13. Αλαβές 17

14. Μπέτις 15

15. Λεγκανές 15

16. Βαλένθια 12

17. Σπόρτινγκ Χιχόν 12

18. Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 10

19. Γρανάδα 9

20. Οσασούνα 7

*οι 4 πρώτοι στο Champions League (ο 4ος στα προκριματικά)

**ο 5ος και ο 6ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Copa del Rey)

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

9 γκολ

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

Ουίλιαν Ζοζέ (Σοθιεδάδ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Κεβίν Γκαμεϊρό (Ατλέτικο)

Ζεράρ Μορένο (Εσπανιόλ)

Σάντρο Ραμίρεθ (Μάλαγα)

Ρουμπέν Κάστρο (Μπέτις)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο (Ατλέτικο)

Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 0-3

Σοθιεδάδ - Βαλένθια 3-2

Λας Πάλμας - Λεγκανές 1-1

Μάλαγα - Γρανάδα 1-1

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ