LA LIGA

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν απόψε αντιμέτωπες στο clásico του ισπανικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο «Καμπ Νόου» και το Sport24.gr σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στα δυο στρατόπεδα. Τα στατιστικά, οι αριθμοί, η κρισιμότητα, η κατάσταση των δυο ομάδων, η στρατηγική των πάγκων και οι ειδήσεις της τελευταίας ώρας (φωτογραφίες & videos)

Το έκτο clásico της φετινής περιόδου διεξάγεται απόψε στις 9 στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα παίξουν τον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς σε ότι αφορά τις φιλοδοξίες τους για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Η καρδιά της Πριμέρα Ντιβισιόν χτυπάει απόψε στο «Καμπ Νόου». Σε ένα ματς που θα κρίνει σε τεράστιο βαθμό την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος, οι δυο «κολοσσοί» της ισπανικής Λίγκας καλούνται να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς ξεπερνώντας τα όχι και λίγα προβλήματά τους. Από τη μία η κούραση στο τελείωμα μιας ατελείωτης σεζόν και από την άλλη η ευρωπαϊκή προοπτική που χτύπησε κόκκινο συναγερμό πριν λίγα 24ωρα τόσο για τους «μπλαουγκράνα» όσο και για τους «μερένγκες».

Οι ήττες των αποψινών αντιπάλων από Μπάγερν και Τσέλσι στους πρώτους ημιτελικούς και οι επαναληπτικοί που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, τοποθετούν το ισπανικό ντέρμπι στο χειρότερο χρονικό σημείο. Και αυτό γιατί στο «Καμπ Νόου» καμία από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ δεν μπορεί να εμφανιστεί αδιάφορη. Οι 10 βαθμοί που πριν ενάμιση μήνα χώριζαν τις δυο ομάδες, μειώθηκαν στους 4, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Ενδεχόμενη ήττα των «μερένγκες» θα κατεβάσει το πλεονέκτημα στον ένα μόλις βαθμό με τον εφιάλτη του «Σαν Μαμές» να περιμένει μετά από λίγες μέρες στο παραδοσιακά antimadridista Μπιλμπάο. Από την άλλη μεριά, αν οι «μπλαουγκράνα» δεν κερδίσουν, τότε στην καλύτερη περίπτωση για αυτούς η διαφορά θα παραμείνει στους 4 βαθμούς και θα χαθεί κάθε πιθανότητα για τη διεκδίκηση του τίτλου μέσα από τη μεγαλύτερη ανατροπή των τελευταίων χρόνων.

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Τα κουκιά λοιπόν είναι μετρημένα. Και τα όποια λάθη θα πληρωθούν πολύ ακριβά. Η φιλοξενούμενη Ρεάλ έχει ως πλεονέκτημα το ότι βολεύεται με δυο αποτελέσματα. Μέχρι εκεί όμως. Η ομάδα του Μουρίνιο έχει χάσει τη φρεσκάδα των προηγούμενων μηνών και θα παίξει απέναντι στον κακό της δαίμονα ξέροντας ότι μπορεί να χάσει πάρα πολλά αν φύγει ηττημένη από τη Βαρκελώνη.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Γιατί μπορεί να διατηρήσει το προβάδισμα ακόμα και με ήττα, όμως σε μια τέτοια περίπτωση, οι υπόλοιπες 4 αγωνιστικές θα είναι μαρτυρικές για τους «μερένγκες» που θα πρέπει να ξεπεράσουν τα φαντάσματα της Τενερίφης, αλλά και να αντιμετωπίσουν «παράλληλες παρεμβάσεις» της Μπαρτσελόνα, η οποία θα φροντίσει να δώσει επιπλέον κίνητρα κυρίως στην Αθλέτικ. Οι «λέοντες» του Μπιλμπάο που ευχαρίστως θα θελήσουν να «κατασπαράξουν» τη Ρεάλ, θα το κάνουν με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό ξέροντας ότι τους περιμένει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πριμ...

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Από την άλλη μεριά, η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα ότι παίζει μπροστά στο κοινό της. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, το «Μπερναμπέου» ελάχιστα έχει βοηθήσει τη Ρεάλ στα clásicos των τελευταίων χρόνων. Όπως και να έχει πάντως, είναι άλλο πράγμα να αγωνίζεσαι στο δικό σου γήπεδο. Οι «μπλαουγκράνα» δε νιώθουν την πίεση των αντιπάλων τους, αφού δεν έχουν και πολλά να χάσουν, πέρα ίσως από το πρεστίζ. Το πρωτάθλημα αυτό θεωρείται χαμένο εδώ και πολύ καιρό, όχι μόνο από τους culés, αλλά από όλη την υφήλιο.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Όμως, επειδή οι 10 βαθμοί μπορούν να γίνουν ένας και πολύ περισσότερο επειδή απέναντί τους βρίσκεται η Ρεάλ, γνωρίζουν ότι αν τελικά επιτύχουν την ανατροπή, θα μνημονεύονται εις τους αιώνας των αιώνων αμήν! Και αυτό είναι από μόνο του τεράστιο κίνητρο. Η Μπάρτσα προέρχεται από την ήττα του «Stamford Bridge», αλλά οι παίκτες της – όπως ακριβώς και οι αντίστοιχοι της Ρεάλ – θα πρέπει να ξεχάσουν τη ρεβάνς και να τα δώσουν όλα, αφού μέσα σε ένα τετραήμερο θα κριθούν τα πάντα, τόσο στην προοπτική του πρωταθλήματος όσο και σε αυτή της Ευρώπης.

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

Όποια από τις δυο ομάδες καταφέρει να βρει ψυχολογική και αγωνιστική ισορροπία, καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και τις έξτρα δυνάμεις που απαιτεί το πιο δύσκολο σταυροδρόμι της φετινής περιόδου, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την επιτυχία. Η Μπαρτσελόνα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι καλύτερη ομάδα και εκτός αυτού, έχει πάρει και τον αέρα της αντιπάλου της. Όμως απέναντί της βρίσκεται η Ρεάλ, κανείς δεν επιτρέπεται να το ξεχνάει αυτό. Αν οι «μπλαουγκράνα» είναι η μισή μικτή κόσμου, οι «μερένγκες» είναι η άλλη μισή.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Οπότε όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Η διαχείριση του παιχνιδιού από τους πάγκους και η αγωνιστική υπακοή και συμπεριφορά των παικτών θα είναι καταλυτικοί παράγοντες στην εξέλιξη και τελική έκβαση του αγώνα. Και εδώ, θα το επαναλάβουμε, το σταυροδρόμι όχι μόνο είναι κρίσιμο, αλλά βρίσκεται ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Το πρώτο πέρασμα από την ευρωπαϊκή «στενωπό» σε Μόναχο και Λονδίνο άνοιξε πληγές. Το δεύτερο ακολουθεί μετά το clásico σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη και το αποτέλεσμα του ντέρμπι είναι ικανό να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στον ηττημένο, ενόψει επαναληπτικού.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ 2008-09;

Πριν τρία χρόνια, η Μπαρτσελόνα είχε περάσει ξανά από μια ανάλογη δύσκολη κατάσταση. Είχε προηγηθεί το 0-0 του «Καμπ Νόου» απέναντι στην Τσέλσι και στη συνέχεια οι «μπλαουγκράνα» είχαν ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα των 4 βαθμών που είχαν από τη δεύτερη Ρεάλ. Τα δεδομένα ήταν τελείως αντίθετα τότε. Η Μπάρτσα είχε το προβάδισμα υπέρ της, η Ρεάλ κυνηγούσε, το ματς ήταν στο «Μπερναμπέου» και όπως και φέτος, απέμεναν 5 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Πριμέρα!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Η Pep Team όχι μόνο διατήρησε τα κεκτημένα, αλλά διέλυσε τους «μερένγκες» μέσα στο σπίτι τους με το εκπληκτικό 2-6, αύξησε τη διαφορά στους 7 βαθμούς και «κλείδωσε» το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια οι «μπλαουγκράνα» ταξίδεψαν στο Λονδίνο, όπου στον δεύτερο – επεισοδιακό – ημιτελικό πήραν τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με το φοβερό γκολ του Ινιέστα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφεται η ιστορία των 6 τίτλων της Μπάρτσα και το σίγουρο είναι ότι όλοι στη Βαρκελώνη θέλουν να επαναληφθεί το ίδιο ακριβώς σενάριο και φέτος.

Ο ΓΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Ας περάσουμε τώρα στους δυο προπονητές. Από τη μεριά του, ο Γουαρδιόλα ακολουθεί εδώ και καιρό μια συγκεκριμένη τακτική, η οποία φαίνεται ότι έχει φέρει αποτελέσματα. Μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» (26 Φεβρουαρίου), ο Πεπ είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος, δεν θα το εγκαταλείψουμε, αλλά δεν πρόκειται να το κατακτήσουμε». Καθώς περνούσαν οι αγωνιστικές και η διαφορά μειωνόταν, το «τροπάριο» του Γουαρδιόλα δεν άλλαξε.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Στις 19 Μαρτίου, με τη διαφορά στους 8, η δήλωση ήταν πάνω κάτω η ίδια: «Θα μας άρεσε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, αλλά ξεχάστε το, δεν πρόκειται να το κερδίσουμε». Στις 9 Απριλίου και αφού η διαφορά είχε πέσει πλέον στους 4, ένα μικρό παραθυράκι ελπίδας άνοιξε: «Είναι σχεδόν αδύνατο. Κανείς δεν έχει καλύψει ποτέ δέκα πόντους από τη Ρεάλ». Και το περασμένο Σάββατο, μετά την δραματική νίκη επί της Λεβάντε, από το παραθυράκι μπήκε για πρώτη φορά λίγο φως: «Θέλετε τίτλο για τα πρωτοσέλιδα; Λοιπόν ναι, πλέον είναι λιγότερο αδύνατο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα!».

Ο Πεπ έχει καταφέρει να διατηρήσει την ομάδα του σε μια τροχιά συνεχών νικών στο πρωτάθλημα και με το περίφημο «γελάμε λιγότερο, τρέχουμε περισσότερο», χαλιναγώγησε την ευφορία των παικτών του από τη στιγμή που η διαφορά ξεκίνησε να μειώνεται. Η συγκέντρωση στον στόχο δείχνει να είναι πλήρης και ακόμα και αυτή η αναβολή στην ανακοίνωση για το αν θα συνεχίσει και του χρόνου στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ή όχι, έχει παίξει το ρόλο της. Οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να αποδείξουν στον προπονητή τους ότι είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στις επιταγές του και πως η χαλαρότητα και τα αρνητικά αποτελέσματα στη μέση της σεζόν, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Ο Πορτογάλος βρίσκεται ξανά, μετά από αρκετό καιρό, σε περίεργη φάση. Έχει κόψει κάθε επαφή με τον Τύπο, αφήνοντας τον Καράνκα να «καθαρίζει» στις συνεντεύξεις Τύπου, ενώ οι φήμες για κόντρες μεταξύ του ίδιου και του ισπανικού λόμπι έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους. Πριν λίγες μέρες, η «El País» έγραψε πως μετά το 0-0 με τη Βαλένθια, ο Μουρίνιο ζήτησε από τους παίκτες του να βγουν στη μικτή ζώνη και να διαμαρτυρηθούν για τη διαιτησία. Η απόφαση των ποδοσφαιριστών να μην ακολουθήσουν την προτροπή του, τον έκανε έξαλλο και τον οδήγησε στην απόφαση του εμπάργκο στους δημοσιογράφους.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Οι 10 βαθμοί που έγιναν 4 και κινδυνεύουν να γίνουν ένας, αλλά και η ήττα από την Μπάγερν που έβγαλε στην επιφάνεια την γενικότερη κούραση των «μερένγκες» στο τελείωμα της σεζόν, απασχολούν πολύ τον Special One, ο οποίος γνωρίζει πως αν χάσει αυτό το πρωτάθλημα ή αποκλειστεί την επόμενη Τετάρτη από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ – ή ακόμα χειρότερα, αν συμβούν και τα δυο μαζί – θα έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση στην προπονητική του καριέρα. Ο Τύπος, τόσο της Μαδρίτης όσο και της Βαρκελώνης, θεωρεί ότι ο Πορτογάλος θα κυνηγήσει πρωταρχικά το να μη χάσει στο «Καμπ Νόου».

Θα παρατάξει αμυντικά την ομάδα του και θα προσπαθήσει να πάει το πράγμα αλλού. Αν και τον απασχολούν ιδιαίτερα οι τελευταίες μέτριες εμφανίσεις της Ρεάλ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει την μεγάλη εμφάνιση των «μερένγκες» στο πιο πρόσφατο clásico, το 2-2 στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου μέσα στο «Καμπ Νόου», όταν η Ρεάλ έκανε τους culés στην κερκίδα να κοιτάζουν συνέχεια το ρολόι με αγωνία και ανησυχία. Το σίγουρο είναι ότι ο Μουρίνιο θα πρέπει να ξεπεράσει τα δικά του «φαντάσματα» πριν ξεκινήσει το τετραήμερο φωτιά που θα κρίνει σχεδόν τα πάντα σε Ισπανία και Ευρώπη.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ

Κάνοντας αναφορά στη λέξη ρεκόρ, αυτόματα μας έρχονται δυο ονόματα στο μυαλό: Μέσι και Ρονάλντο. Αμφότεροι έχουν ξεφύγει τελείως από κάθε ποδοσφαιρική λογική, ενώ οι αριθμοί τους είναι τουλάχιστον... αστρονομικοί! Όποιος από τους δυο σκοράρει, θα σπάσει το περσινό ρεκόρ του Ρονάλντο με τα 41 γκολ στο πρωτάθλημα! Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, η φοβερή μάχη τους για το φετινό Pichichi και το χρυσό παπούτσι βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού ισοβαθμούν στην πρώτη θέση των σκόρερ με 41 τέρματα έκαστος!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Αν πετύχει γκολ ο Μέσι, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν που το πετυχαίνει σε 11 συνεχόμενα παιχνίδια. Από την άλλη μεριά, η Ρεάλ, η οποία ισοφάρισε την προηγούμενη αγωνιστική την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Λίγκας φτάνοντας τα 107 τέρματα σε μια σεζόν, θέλει ένα γκολ για να δημιουργήσει νέο ρεκόρ. Αν το πετύχει, αλλά χάσει, θα είναι μεν ρεκόρ και μάλιστα τεράστιο, αλλά σίγουρα θα χάσει την αίγλη της στιγμής. Αντίθετα, αν η Ρεάλ σκοράρει και φύγει αήττητη από το «Καμπ Νόου», τότε η επίτευξη του ρεκόρ θα μνημονεύεται εις τους αιώνας των αιώνων αμήν!!!

Επίσης, ο Τσάβι, αν αγωνιστεί απόψε, θα γίνει ο παίκτης της Μπαρτσελόνα που έχει αγωνιστεί στα περισσότερα clásicos, με 32 συμμετοχές, ξεπερνώντας τον θρυλικό Τζουάν Σεγάρα (δεκαετίες ’50 & ’60). Ο Τσάβι έκανε το ντεμπούτο του σε ισπανικό ντέρμπι πριν 12 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2000, με συμπαίκτες τους Πουγιόλ και Γουαρδιόλα. Τέλος, υπάρχουν 4 παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε όλα τα λεπτά (930) των 10 clásicos επί εποχής Μουρίνιο. Πρόκειται για τους Κασίγιας και Κριστιάνο από τη Ρεάλ και Άλβες και Μέσι από τη Μπαρτσελόνα.

ΔΥΟ "ΚΑΜΠ ΝΟΟΥ"!

Περνάμε στην τρέλα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως μετά τις ισοπαλίες της Ρεάλ που κατέβασαν τη διαφορά στους 4 βαθμούς, από όσους θέλουν να βρεθούν στις κερκίδες του «Καμπ Νόου» για να παρακολουθήσουν ζωντανά το μεγάλο ματς. Οι αιτήσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία της Μπαρτσελόνα από μέλη που δεν έχουν διαρκείας, αλλά και από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι τόσες, που όπως λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι του καταλανικού συλλόγου, θα μπορούσαν εύκολα να γεμίσουν δύο «Καμπ Νόου»!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Στην περίπτωση μάλιστα που η διαφορά βρισκόταν στους 3 και όχι στους 4, τότε σίγουρα θα χρειαζόταν και ένα τρίτο γήπεδο για να ικανοποιήσει την τεράστια ζήτηση. Εκεί που πραγματικά γίνεται χαμός, είναι με τους VIPs. Πρίγκηπες, υπουργοί, διάσημοι ηθοποιοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, μεγιστάνες του πλούτου από κάθε μέρος της γης, έχουν βάλει λυτούς και δεμένους, ώστε να εξασφαλίσουν μια από τις 99.354 θέσεις του «Καμπ Νόου»!

Οι τιμές στη μαύρη αγορά έχουν ξεπεράσει πλέον τα 1.000 ευρώ, ενώ αντίθετα τα μέλη χωρίς διαρκείας, θα μπορέσουν να δουν το παιχνίδι πληρώνοντας από 15 μέχρι και 35 ευρώ! Όσοι βέβαια σταθούν τυχεροί στην κλήρωση που θα γίνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως έχει δημιουργηθεί από τον ατελείωτο αριθμό των διαπιστευμένων τηλεοράσεων που αναμένεται να κάνει «κατάληψη» στον έτσι κι αλλιώς περιορισμένο χώρο των δημοσιογραφικών θέσεων.

Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Όπως συνηθίζεται στα clásicos, έτσι και στο σαββατιάτικο παιχνίδι η μετάδοση θα είναι πραγματικό υπερθέαμα! Η Mediapro είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του σήματος που θα ταξιδέψει στις πέντε ηπείρους. Στην όλη «επιχείρηση» θα πάρουν μέρος 300 επαγγελματίες και 10 κινητές μονάδες, μια εκ των οποίων θα είναι τεχνολογίας HD. Για την κάλυψη του αγώνα θα υπάρχουν 34 κάμερες, εκ των οποίων οι 3 θα στέλνουν εικόνες αποκλειστικά στους συνδρομητές του Gol T.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Δώδεκα κάμερες θα βρίσκονται δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, με τις 2 από αυτές να είναι τοποθετημένες στην ευθεία κάθε εστίας. Θα υπάρχουν επίσης: Μια κάμερα «High Speed» για φάσεις που λόγω ταχύτητας δεν τις προλαβαίνει το μάτι. Μια κάμερα «Steadycam» για τις στημένες φάσεις. Μια κάμερα «Beauty» για λήψεις από ψηλά. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή «Epsio», που βγάζει τη γραμμή της ευθείας για τις αμφισβητούμενες περιπτώσεις οφσάιντ.

Υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν ζωντανά τον αγώνα περισσότεροι από 400 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των χωρών που θα το μεταδώσουν δεν θα έχει προηγούμενο. Τέλος, σε ότι αφορά αποκλειστικά τους συνδρομητές του Gol T, για πρώτη φορά θα έχουν πρόσβαση στο «Mediacoach», μια εφαρμογή πληροφορικής τελευταίας γενιάς με λεπτομερή στατιστική ανάλυση που διατίθεται σε όλους τους προπονητές της LFP (Πριμέρα & Σεγούντα Ντιβισιόν).

ΣΧΕΔΟΝ 800 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!!

780 είναι οι επίσημα διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί που θα βρεθούν απόψε στο «Καμπ Νόου». Μετά από πολύ καιρό επιστρέφουν και τα ραδιόφωνα στα γήπεδα, αφού το κράτος αποφάσισε υπέρ της δωρεάν πρόσβασής τους στους αγωνιστικούς χώρους, αντίθετα με την LFP που απαιτούσε χρήματα για να δώσει την άδεια. Έτσι λοιπόν, αναλυτικά:

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Στο «Καμπ Νόου» θα βρεθούν 133 μέσα ενημέρωσης από 31 χώρες. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Μπαρτσελόνα, θα καλύψουν το ντέρμπι 74 εφημερίδες, 16 πρακτορεία ειδήσεων, 4 ραδιοφωνικοί σταθμοί και 39 τηλεοπτικά κανάλια. Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων προέρχεται από την Ισπανία και την Ευρώπη, αν και επίσης θα υπάρξουν εκπρόσωποι του Τύπου από το Ισραήλ, το Κατάρ, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Κόστα Ρίκα, την Χιλή, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ ΕΠΙ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Η υπεροχή της Μπάρτσα στα clásicos της τελευταίας διετίας, από τότε δηλαδή που ο Μουρίνιο ανέλαβε τον πάγκο της Ρεάλ, είναι σαρωτική. Οι αριθμοί στις 10 συναντήσεις επί εποχής Μουρίνιο δίνουν σαφέστατο προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα, τόσο στα αποτελέσματα, όσο και στη σημασία αυτών, ενώ οι «μπλαουγκράνα» έχουν και την απόλυτη υπεροχή στα συνολικά τέρματα. Ας δούμε αναλυτικά τί έχει γίνει στα 10 τελευταία clasicos, ξεκινώντας από την πανωλεθρία του 5-0 (Νοέμβριος 2010) και φτάνοντας μέχρι τον φετινό αποκλεισμό της Ρεάλ στα προημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου.

1. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 5-0 (σεζόν 2010-11) / Πρωτάθλημα

2. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-1 (σεζόν 2010-11) / Πρωτάθλημα

3. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-0 (σεζόν 2010-11) / Κύπελλο

4. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-2 (σεζόν 2010-11) / Τσάμπιονς Λιγκ

5. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 1-1 (σεζόν 2010-11) / Τσάμπιονς Λιγκ

6. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-2 (σεζόν 2011-12) / Σούπερ Καπ Ισπανίας

7. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-2 (σεζόν 2011-12) / Σούπερ Καπ Ισπανίας

8. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-3 (σεζόν 2011-12) / Πρωτάθλημα

9. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-2 (σεζόν 2011-12) / Κύπελλο

10. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 2-2 (σεζόν 2011-12) / Κύπελλο

Σύνολο: 5 νίκες Μπάρτσα / 1 νίκη Ρεάλ / 4 ισοπαλίες (21-11 τέρματα)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που αφορά τους δυο προπονητές, είναι ότι ο Γουαρδιόλα δεν έχει χάσει ποτέ ούτε στο «Μπερναμπέου», ούτε στο «Καμπ Νόου», ενώ αντίθετα ο Μουρίνιο δεν έχει κερδίσει σε καμία από τις δυο έδρες, ούτε στη Βαρκελώνη, αλλά ούτε και στη Μαδρίτη! Συνολικά πάντως, στις 218 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δυο ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις, η ισορροπία είναι απόλυτη: 86 νίκες για τη Μπαρτσελόνα, 86 νίκες για τη Ρεάλ και 46 ισοπαλίες! Άρα, όποιος νικήσει, παίρνει και το προβάδισμα.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ξεκινάμε από τους γηπεδούχους. Λογικά ο Πικέ θα επανέλθει στην αρχική ενδεκάδα. Αντίθετα, ο Αλέξις Σάντσες είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Ο Χιλιανός προπονήθηκε χθες μόνος του και ο Γουαρδιόλα θα αποφασίσει σήμερα αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Πάντως φαίνεται δύσκολο να ξεκινήσει τον αγώνα, αν και όχι αδύνατο. Πιθανότερη ενδεκάδα για τους «μπλαουγκράνα»: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Τσάβι και Μέσι. Από εκεί και μετά, οι υπόλοιποι δυο εξαρτώνται από το τί θα γίνει με τον Σάντσες. Αν ο Αλέξις είναι καλά και αγωνιστεί, τότε λογικά ο ενδέκατος θα είναι ο Σεσκ. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ξεκινήσει σίγουρα ο Πέδρο, μαζί με κάποιον από τους Σεσκ ή Κουένκα.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Pregame

Συνεχίζουμε με τους φιλοξενούμενους, όπου την ενδεκάδα δεν την ξέρει ακόμα κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν ο Μουρίνιο! Ας δούμε τους σίγουρους: Κασίγιας, Ράμος, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Πέπε, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Κριστιάνο και Μπενζεμά. Από εκεί και μετά, εξαρτάται αν ο Μόου θα παίξει με 3 αμυντικούς χαφ. Αν ναι, τότε μπορεί να δούμε τον Πέπε στο κέντρο, ή, αν αγωνιστεί στην άμυνα, δεν είναι καθόλου απίθανο να (ξανα)δούμε τον Κοεντράο στην ενδεκάδα. Είτε στο κέντρο, είτε στην άμυνα, ανάλογα πού θα παίξει ο Πέπε. Ο Λας μάλλον αποκλείεται, αφού θεωρείται πλέον ξένο σώμα και αν τον χρησιμοποιήσει ο Μουρίνιο, οι υπόλοιποι θα πέσουν να τον «φάνε». Εναλλακτική λύση στην άμυνα είναι και ο Καρβάλιο, ώστε να παίξει ο Πέπε στο κέντρο και να μείνει έξω ο Κοεντράο. Ουφ... μύλος! Τέλος, μπροστά, μαζί με τους Κριστιάνο και Μπενζεμά, θα παίξει κάποιος από τους Ντι Μαρία, Εζίλ ή Κακά, με τον Βραζιλιάνο να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Πηγές: Marca, Mundo Deportivo, As & Sport

Βίντεο: Highlights από το clásico του πρώτου γύρου ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα για το ισπανικό πρωτάθλημα (10-12-2011)

Βίντεο: Highlights από το τελευταίο clásico ανάμεσα στις δυο ομάδες. Επαναληπτικός προημιτελικός Κυπέλλου στο «Καμπ Νόου» (25-1-2012)

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ