LA LIGA

Μέσι vs CR7: Η αντίστροφη μέτρηση!

Μέσι vs CR7: Η αντίστροφη μέτρηση!

Η μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Πριμέρα Ντιβισιόν βρίσκεται στην κορύφωσή της. Μέσι και Ρονάλντο ισοβαθμούν στην κορυφή με 35 γκολ έκαστος, ενώ απομένουν 9 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της λίγκας.

Η αντίστροφη μέτρηση για να μάθουμε ποιος θα είναι τελικά ο Pichichi της σεζόν 2011-12 και αν θα καταρριφθεί το περσινό ρεκόρ των 41 τερμάτων του CR7, έχει ξεκινήσει! Διαβάστε στο Sport24.gr τους αριθμούς, τα στατιστικά και το υπόλοιπο πρόγραμμα (φωτογραφίες & videos)

Οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές της ισπανικής Λίγκας συνεχίζουν την εντυπωσιακή τους μονομαχία για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν πετύχει από 35 τέρματα έκαστος, ενώ απομένουν 9 αγωνιστικές για το φινάλε!

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τη μάχη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Ισπανία. Οι 4 βαθμοί που έχασαν οι «μερένγκες» την περασμένη εβδομάδα με τις δυο ισοπαλίες απέναντι σε Μάλαγα και Βιγιαρεάλ, έδωσαν ξανά ελπίδες στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση στην τελική ευθεία της Λίγκας, αλλά έχουν και πιο βατό – θεωρητικά πάντα – πρόγραμμα από τους αντιπάλους τους.

Στο περιθώριο όμως αυτής της μάχης, μια άλλη κόντρα εξελίσσεται λυσσαλέα τις τελευταίες εβδομάδες, αυτή για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν, ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος είχε πάρει μια αρκετά σημαντική διαφορά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, όμως ο «ψύλλος» σκόραρε 12 φορές στα τελευταία 6 παιχνίδια και έπιασε στην κορυφή τον CR7.

Οι αριθμοί και των δυο – 35 γκολ έκαστος – είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αμφότεροι απειλούν το περσινό ρεκόρ του Ρονάλντο με τα 41 τέρματα, επίδοση που όταν έγινε, είχε χαρακτηριστεί «στρατοσφαιρική» από τον ισπανικό Τύπο. Με μέσο όρο πάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι και 9 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το πέσιμο της αυλαίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι είτε ο ένας, είτε ο άλλος – αν όχι και οι δυο – θα ξεπεράσουν το περσινό νούμερο.

Μέσι vs CR7: Η αντίστροφη μέτρηση!

Το θέμα βέβαια είναι ποιος θα τερματίσει πρώτος, κατακτώντας το «Pichichi» της σεζόν 2011-12, έναν τίτλο που ήδη έχουν κερδίσει Μέσι (2009-10) και Ρονάλντο (2010-11), από μια φορά ο καθένας. Ο Αργεντίνος έχει σπάσει φέτος διάφορα ρεκόρ και δείχνει ασταμάτητος. Είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ενώ το περασμένο Σάββατο ξεπέρασε τον (Βραζιλιάνο) Ρονάλντο ως ο παίκτης της Μπάρτσα με τα περισσότερα τέρματα σε μια σεζόν στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη, ο CR7 βρίσκεται επίσης σε δαιμονιώδη φόρμα, ξεπέρασε τα 100 τέρματα με τη φανέλα της Ρεάλ στο πρωτάθλημα και δείχνει έτοιμος να βελτιώσει την περσινή του επίδοση, όταν με τα 41 γκολ που πέτυχε, κέρδισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην ισπανική Λίγκα και το χρυσό ευρωπαϊκό παπούτσι. Χωρίς να μπορούμε να στοιχηματίσουμε για το ποιος από τους δυο θα σκοράρει περισσότερες φορές στα 9 παιχνίδια που απομένουν, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσουμε μια εντυπωσιακή μονομαχία ανάμεσα στους δυο κορυφαίους παίκτες στον κόσμο.

Ας δούμε τώρα αναλυτικά τα «κατορθώματα» του Μέσι και του Ρονάλντο στη φετινή σεζόν της Πριμέρα Ντιβισιόν. Διαβάστε στο Sport24.gr πού έχουν σκοράρει οι δυο τους, απέναντι σε ποιες ομάδες, με ποια συχνότητα και με ποιον τρόπο έχουν σημειώσει τα γκολ τους και ποιους αντίπαλους θα αντιμετωπίσουν ακόμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Α. ΜΕΣΙ / 2011-12 (35 ΤΕΡΜΑΤΑ)

Μέσι vs CR7: Η αντίστροφη μέτρηση!

Στη φετινή χρονιά ο Μέσι έχει μέχρι στιγμής 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έχει πετύχει 35 τέρματα (1.25 γκολ ανά παιχνίδι). Ο Λέο έχει σκοράρει σε 18 παιχνίδια, 12 εντός έδρας και 6 εκτός έδρας. Σημείωσε 1 «καρέ» (Βαλένθια), 5 «χατ τρικ» (Μάλαγα, Οσασούνα, Ατλέτικο, Μαγιόρκα & Γρανάδα), σε 4 ματς πέτυχε από 2 γκολ και στα υπόλοιπα 8 από ένα. Αναλυτικά:

- Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 5-0 (2 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 8-0 (3 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 5-0 (3 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Ράθινγκ 3-0 (2 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 5-0 (3 γκολ)

- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 2-2 (1 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Σαραγόσα 4-0 (1 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Λεβάντε 5-0 (1 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγεκάνο 4-0 (1 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Μπέτις 4-2 (2 γκολ)

- Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 1-4 (3 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοθιεδάδ 2-1 (1 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 5-1 (4 γκολ)

- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2 (1 γκολ)

- Ράθινγκ – Μπαρτσελόνα 0-2 (2 γκολ)

- Σεβίγια – Μπαρτσελόνα 0-2 (1 γκολ)

- Μπαρτσελόνα – Γρανάδα 5-3 (3 γκολ)

- Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-2 (1 γκολ)

Πως σκοράρει ο Μέσι

- 29 με σουτ (23 με το αριστερό & 6 με το δεξί)

- 1 με κεφαλιά

- 3 με πέναλτι

- 2 με φάουλ

Β. ΡΟΝΑΛΝΤΟ / 2011-12 (35 ΤΕΡΜΑΤΑ)

Μέσι vs CR7: Η αντίστροφη μέτρηση!

Στη φετινή – τρίτη του – χρονιά στη Ρεάλ, ο Ρονάλντο έχει μέχρι στιγμής 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έχει πετύχει 35 τέρματα (1.20 γκολ ανά παιχνίδι). Ο CR7 έχει σκοράρει σε 19 παιχνίδια, 11 εντός έδρας και 8 εκτός έδρας. Σημείωσε 6 «χατ τρικ» (Σαραγόσα, Ράγιο, Μάλαγα, Οσασούνα, Σεβίγια & Λεβάντε), σε 4 ματς πέτυχε από 2 γκολ και στα υπόλοιπα 9 από ένα. Αναλυτικά:

- Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-1 (2 γκολ)

- Σαραγόσα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-6 (3 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 4-2 (1 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 6-2 (3 γκολ)

- Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 (3 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Οσασούνα 7-1 (3 γκολ)

- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (1 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1 (2 γκολ)

- Σπόρτινγκ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (1 γκολ)

- Σεβίγια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-6 (3 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Γρανάδα 5-1 (1 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Σαραγόσα 3-1 (1 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε 4-2 (3 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Ράθινγκ 4-0 (1 γκολ)

- Ράγιο Βαγεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (1 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 5-0 (1 γκολ)

- Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (2 γκολ)

- Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (1 γκολ)

- Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Σοθιεδάδ 5-1 (2 γκολ)

Πως σκοράρει ο CR7

- 21 με σουτ (15 με το δεξί & 6 με το αριστερό)

- 4 με κεφαλιά

- 10 με πέναλτι

FINAL COUNTDOWN ΜΕ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ!

Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει ακόμα 9 αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωσή του. Εννέα παιχνίδια για τους Μέσι και Ρονάλντο στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Ο Αργεντίνος φαίνεται να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, αφού η Μπαρτσελόνα θα παίξει τα 5 από τα 9 ματς στο «Καμπ Νόου». Ο Πορτογάλος θα έχει 4 ματς μέσα στο «Μπερναμπέου» και 5 εκτός, ένα εκ των οποίων θα είναι και το clásico στη Βαρκελώνη. Ας δούμε το πρόγραμμα αναλυτικά:

Α. Τι απομένει στον Μέσι

Μέσι vs CR7: Η αντίστροφη μέτρηση!

- Μέσι vs Αθλέτικ Μπιλμπάο

- Σαραγόσα vs Μέσι

- Μέσι vs Χετάφε

- Λεβάντε vs Μέσι

- Μέσι vs Ρεάλ Μαδρίτης

- Ράγιο Βαγεκάνο vs Μέσι

- Μέσι vs Μάλαγα

- Μέσι vs Εσπανιόλ

- Μπέτις vs Μέσι

Β. Τι απομένει στον CR7

Μέσι vs CR7: Η αντίστροφη μέτρηση!

- Οσασούνα vs CR7

- CR7 vs Βαλένθια

- Ατλέτικο Μαδρίτης vs CR7

- CR7 vs Σπόρτινγκ

- Μπαρτσελόνα vs CR7

- CR7 vs Σεβίγια

- Αθλέτικ Μπιλμπάο vs CR7

- Γρανάδα vs CR7

- CR7 vs Μαγιόρκα

Πηγές: Marca, Sport & LFP

Βίντεο: Η περσινή (2010-11) μονομαχία Μέσι και Ρονάλντο σε όλες τις διοργανώσεις έληξε ισόπαλη, 53-53! Δείτε και τα 106 γκολ με χρονολογική σειρά.

Βίντεο: Λιονέλ Μέσι vs Κριστιάνο Ρονάλντο!

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ