LA LIGA

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Το Sport24.gr κάνει zoom στην Primera División. Όσοι και όσα ξεχώρισαν στο τριήμερο της 25ης αγωνιστικής. Ομάδες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, ρεκόρ, δηλώσεις, παράξενα (φωτογραφίες & videos)

Η 25η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr αναζητά τους πρωταγωνιστές.

Όσοι και όσα ξεχώρισαν μέσα και έξω από τα γήπεδα της ισπανικής Λίγκας, σε μια ξεχωριστή μίνι ανασκόπηση!

Η 25η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τον αγώνα ανάμεσα στην Εσπανιόλ και τη Βιγιαρεάλ. Από τους τρεις πρωτοπόρους κέρδισε μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο ηττήθηκαν εκτός έδρας, η πρώτη από τη Σοθιεδάδ και η δεύτερη από την Οσασούνα. Έτσι λοιπόν οι «μερένγκες» απομακρύνθηκαν 3 βαθμούς και περιμένουν το μαδριλένικο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής για να πετάξουν εκτός διεκδίκησης τους «ροχιμπλάνκος». Στη μάχη για την τέταρτη θέση, η Αθλέτικ πήρε τη νίκη στο γήπεδο της ουραγού Μπέτις, ενώ η Σοθιεδάδ κρατήθηκε στους 4 βαθμούς και ελπίζει. Το ίδιο και η Βιγιαρεάλ που πήρε μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη επί της Εσπανιόλ.

Η Βαλένθια πέτυχε μεγάλη ανατροπή στο «Μεστάγια» επί της Γρανάδα και παρουσιάζεται τελείως αναγεννημένη με τον Πίτσι στον πάγκο της. Μάλλον είναι αργά για τις «νυχτερίδες» να χτυπήσουν την τέταρτη θέση, αλλά σίγουρα θα διεκδικήσουν κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Σεβίγια κέρδισε στο Βαγέκας τη Ράγιο, είναι ισόβαθμη με τη Βαλένθια και στοχεύει και αυτή στην Ευρώπη. Η Λεβάντε τσίμπησε το «Χ» στο Βαγιαδολίδ, ενώ πολύ σημαντικό ήταν το τρίποντο της Οσασούνα του Χάβι Γκράθια. Τα ματς Θέλτα – Χετάφε και Αλμερία – Μάλαγα ήρθαν ισόπαλα και όσο οι τρεις ουραγοί αδυνατούν να κερδίσουν, οι βαθμοί που παίρνουν οι από πάνω είναι πολύτιμοι. Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά, τη βαθμολογία και τα βίντεο με όλα τα γκολ της 25ης αγωνιστικής .

ΕΣΠΑΣΕ Η ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η τρίτη ήταν η φαρμακερή! Επί δυο σερί αγωνιστικές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο μοιράστηκαν την κορυφή της Πριμέρα Ντιβισιόν. Η τριάδα έσπασε στην 25η αγωνιστική μετά τις ήττες της Μπάρσα (3-1 από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ) και της Ατλέτικο (3-0 από την Οσασούνα). Η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίθετα, κέρδισε 3-0 την Έλτσε στο "Μπερναμπέου" και έμεινε μόνη πρώτη, παίρνοντας έτσι προβάδισμα στην κούρσα για τον τίτλο. Αν μπορεί να προκύψει ξανά τριπλή ισοβαθμία; Η απάντηση είναι ναι, στην επόμενη αγωνιστική, αρκεί η Ατλέτικο να πάρει τη νίκη στο μαδριλένικο ντέρμπι και οι "μπλαουγκράνα" να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Αλμερία στο "Καμπ Νόου"!

Η ΡΕΑΛ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 21 ΜΗΝΕΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται πλέον μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που είχε να συμβεί από τον Μάιο του 2012, όταν οι "μερένγκες" είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Στη φετινή σεζόν, η Ρεάλ αμέσως μετά το clasico βρέθηκε 6 βαθμούς πίσω από τη Μπαρτσελόνα, όμως μέσα στις 15 αγωνιστικές που μεσολάβησαν από τότε, η ομάδα του Αντσελότι κέρδισε 9 περισσότερους από τους "μπλαουγκράνα". Με 13 παιχνίδια να απομένουν ακόμα για την ολοκλήρωση της Λίγκας, η Ρεάλ φαντάζει ως το φαβορί για τον τίτλο της Πριμέρα Ντιβισιόν.

ΤΡΙΠΛΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟ "ΑΝΟΕΤΑ"

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Ρεάλ Σοθιεδάδ έριξε τη Μπαρτσελόνα από την πρώτη θέση και έδειξε ότι θα είναι η μεγαλύτερη αντίπαλος της Αθλέτικ για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Οι Βάσκοι "έπνιξαν" τους αντιπάλους τους με τη συνεχή πίεση και την ταχύτητά τους, ενώ οι "μπλαουγκράνα" εμφανίστηκαν χωρίς ενέργεια και συγκέντρωση στο γήπεδο. Το γκολ του Μέσι ισοφάρισε προσωρινά το παιχνίδι, όμως ο Αργεντίνος δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Η Μπάρσα συμπλήρωσε ήδη τρεις ήττες στο πρωτάθλημα (Σαν Μαμές, Ανοέτα και Καμπ Νόου από τη Βαλένθια) και δεν έχει πλέον περιθώρια για άλλες απώλειες.

Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑΒΑΡΑΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Μετά την μεγάλη νίκη στο "Σαν Σίρο" επί της Μίλαν, σειρά είχε η ευρεία ήττα από την Οσασούνα και η "προσγείωση" για τους "ροχιμπλάνκος" που έπεσαν από την κορυφή της Πριμέρα. Η Ατλέτικο δεν είχε την τύχη που την προστάτευσε στο Μιλάνο και όλες σχεδόν οι ευκαιρίες της Οσασούνα κατέληξαν στα δίχτυα. Για την ομάδα του Σιμεόνε ακολουθεί ίσως το κρισιμότερο ματς της χρονιάς. Την Κυριακή (6 ώρα Ελλάδας) οι "κολτσονέρος" θα υποδεχτούν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλντερόν" και το ντέρμπι της πρωτεύουσας θα κρίνει σε τεράστιο βαθμό τις φιλοδοξίες της Ατλέτικο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Με νίκη ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, με ήττα μένει 6 βαθμούς πίσω και μάλλον αποχαιρετάει το όνειρο.

ΒΑΣΚΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ Η 4Η ΘΕΣΗ;

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Αθλέτικ κέρδισε την ουραγό Μπέτις έστω και με τη βοήθεια της διαιτησίας μέσα στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" και επέστρεψε στις νίκες. Το πιο σημαντικό ήταν ότι διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών από την Ρεάλ Σοθιεδάδ, η οποία δείχνει πολύ ανεβασμένη και απειλεί την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως δείχνουν όλα (και χωρίς να αφήνουμε απέξω τη Βιγιαρεάλ), θα έχουμε μέχρι το τέλος μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δυο βασκικές ομάδες, οι οποίες θα τεθούν αντιμέτωπες στο "Σαν Μαμές" την προτελευταία αγωνιστική σε ένα ματς όπου δεν είναι καθόλου απίθανο να κριθεί τελικά το τελευταίο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟ "ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ"

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η ομάδα μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε το Κύπελλο Ισπανίας στο κοινό του "Μπερναμπέου". Λίγο πριν ξεκινήσει το ματς με την Έλτσε και ενώ οι δυο ομάδες βρίσκονταν ήδη στο γήπεδο, οι παίκτες της μπασκετικής Ρεάλ έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο με επικεφαλής τον αρχηγό Φελίπε Ρέγιες που κρατούσε στα χέρια του το τρόπαιο. Οι Κυπελλούχοι πριν δυο εβδομάδες στη Μάλαγα με το εκπληκτικό τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, χειροκροτήθηκαν θερμά από τις κερκίδες του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (ανάμεσά τους και ο Γιάννης Μπουρούσης).

"ΜΕΣΤΑΓΙΑ", 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 22:30

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Την περασμένη εβδομάδα η RFEF (Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δυο φιναλίστ του Copa del Rey, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και αποφασίστηκε η μέρα διεξαγωγής του φετινού τελικού. Έτσι λοιπόν, "μερένγκες" και "μπλαουγκράνα" θα διεκδικήσουν το τρόπαιο την Τετάρτη 16 Απριλίου (10.30 ώρα Ελλάδας) στο "Μεστάγια" της Βαλένθια. Η κάθε ομάδα θα πάρει 19.350 εισιτήρια, τα οποία θα τιμώνται από 45 μέχρι 240 ευρώ. Η αρχική ημερομηνία ήταν 19 Απριλίου, όμως ο τελικός ορίστηκε τρεις μέρες νωριτερα, έτσι ώστε οι δυο μονομάχοι να έχουν περισσότερες μέρες στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν για τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ (22 & 23 Απριλίου), στην περίπτωση φυσικά που θα έχουν προκριθεί.

ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΙΤΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΣ!

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Ο μεγαλομέτοχος της Σαραγόσα (που αγωνίζεται στη Σεγούντα), Αγαπίτο Ιγκλέσιας, κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στον ανακριτή για μια υπόθεση υπεξαίρεσης 50 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία είναι κατηγορούμενος. Οι φίλαθλοι της Σαραγόσα προσπαθούν εδώ και καιρό να τον ξεφορτωθούν και αυτή τη φορά συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της πόλης για να εκφράσουν τα "συναισθήματά" τους απέναντι στον παράγοντα. Τα πλακάτ που κρατούσαν, έγραφαν διάφορα. '"Εξω οι κλέφτες από τον σύλλογό μας", "Έξω τώρα Αγαπίτο μπάσταρδε" και το κορυφαίο "Αγαπίτο είσαι ένας μεγάλος κουράδας"!!!!!

ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΡΙΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ!

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Ράθινγκ του Σανταντέρ μας απασχόλησε πριν λίγες εβδομάδες, όταν οι παίκτες της αρνήθηκαν να αγωνιστούν στο παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τη Ρεάλ Σοθιεδάδ, διαμαρτυρόμενοι για την κακοδιοίκηση του προέδρου Άνχελ Λαβίν. 24 ώρες αργότερα ο Λαβίν αναγκάστηκε σε παραίτηση και πλέον οι φίλαθλοι μπορούν να απολαμβάνουν απερίσπαστοι την ομάδα τους στην προσπάθειά της να κερδίσει την άνοδο στη Σεγούντα Ντιβισιόν. Εδώ βλέπουμε την κερκίδα στο "Ελ Σαρδινέρο", ενός συλλόγου που, υπενθυμίζουμε, αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Ανήκει στον Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης και αναφέρεται στο επερχόμενο μαδριλένικο ντέρμπι του "Βιθέντε Καλντερόν". Ο Βραζιλιάνος ερωτήθηκε για τη σχέση του με τον Σέρχιο Ράμος που θα είναι είναι ο παίκτης που θα αναλάβει το μαρκάρισμά του και απάντησε: " Με τον Ράμος τα πηγαίνουμε μια χαρά. Αν θα πρέπει να με κοπανήσει, θα το κάνει. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ αν χρειαστεί. Αλλά αυτά θα μείνουν μέσα στο γήπεδο".

ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Με αφορμή την ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ, πήγαμε 20 χρόνια πίσω και θυμηθήκαμε μια ακόμη ήττα των "μπλαουγκράνα" από τους "τσούρι ουρντίν". Ήταν η σεζόν 1993/94 και η Μπάρσα επισκεπτόταν το καινούργιο "Ανοέτα" για πρώτη φορά. Η συνάντηση έληξε 2-1 με τον Βόσνιο επιθετικό της Σοθιεδάδ, Μέχο Κόδρο να σημειώνει και τα δυο τέρματα των γηπεδούχων. Ο Κόδρο αγωνίστηκε 4 χρόνια στους Βάσκους (1991-95) και στη συνέχεια έπαιξε για μια σεζόν στη Μπαρτσελόνα (1995-96).

Βίντεο: Real Sociedad - FC Barcelona 2-1 (20-1-1994)

Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo, lfp.es

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ