LA LIGA

Η επέλαση της La Liga

Η επέλαση της La Liga

To ισπανικό πρωτάθλημα θα φιλοξενεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες στον πλανήτη και ο πρόεδρος της La Liga δηλώνει έτοιμος να δει τους... 500 κορυφαίους να παίζουν εκεί.

Την ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα φιλοξενεί η Πριμέρα Ντιβισιόν την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι ισπανικές ομάδες έχουν κάνει εντυπωσιακές κινήσεις αυτό το καλοκαίρι, σε συνέχεια όσων έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, με την Πρέμιερ Λιγκ να έχει μπει στο... στόχαστρο να "χτυπούν" εκεί.

"Δεν πρόκειται να σταματήσουμε", λέει με στόμφο και με περίσσια αυτοπεποίθηση το αφεντικό της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, δίνοντας το στίγμα των κινήσεων που κάνουν οι ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο ίδιος, χαριτολογώντας, είπε πως θέλει να δει τους 500 καλύτερους παίκτες στον κόσμο να αγωνίζονται στην Ισπανία. Υπερβολή και ουτοπία, αλλά φανερώνει την όρεξή του για ένα πρωτάθλημα που θα φιλοξενεί τους τοπ στον πλανήτη.

Τα δυο τελευταία καλοκαίρια έχουμε δει τους Γκάρεθ Μπέιλ και Λουίς Σουάρες να αφήνουν την Αγγλία για την Ισπανία, με τον ίδιο τον Τέμπας να αναφέρει επίσης πως "θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τις κορυφαίες ομάδες και τους καλύτερους παίκτες του κόσμου στο πρωτάθλημά μας".

Η Ρεάλ έχει φέρει αυτό το καλοκαίρι και τους Χάμες Ροντρίγκες και Τόνι Κρόος, η Ατλέτικο Μαδρίτης έφερε τον Αντουάν Γκριεζμάν και τον Μάριο Μάντζουκιτς, ενώ η Μπαρτσελόνα πέρα από τον Σουάρες απέκτησε και τους Ράκιτιτς, Ματιέ, Τερ Στέγκεν και Μπράβο. Όλα αυτά, την στιγμή που την περασμένη σεζόν οι δυο ευρωπαϊκοί τίτλοι κατέληξαν στη Ρεάλ και στη Σεβίλλη.

Βέβαια, υπάρχουν ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτό δεν τις πτοεί στο ελάχιστο για να σταματήσουν τις δυνατές κινήσεις. Παράδειγμα η Βαλένθια, που έχει ζητήματα ρευστότητας να αντιμετωπίσει, εντούτοις έδωσε 15 εκ. ευρώ για τον Αντρέ Γκόμες της Μπενφίκα.

Να δούμε αν θα υπάρξει... απάντηση από την Πρέμιερ Λιγκ σε αυτό τον τομέα, βλέποντας την επέλεση που γίνεται από την Πριμέρα Ντιβισιόν.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ