LA LIGA

Ερνέστο, κοίτα τι έκανες

Ερνέστο, κοίτα τι έκανες

Το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο 2014, η 8η κόκκινη στην καριέρα του Ρονάλντο, η επιστροφή της Ατλέτικο στην κορυφή μετά από 18 χρόνια και το αήττητο της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "San Mames".

Μετά την εντός έδρας ήττα (2-3) της Μπαρτσελόνα από την Βαλένθια το Σάββατο (1/2), η Ρεάλ Μαδρίτης έψαχνε την νίκη στο "San Mames" απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο προκειμένου να ξεπεράσει στην βαθμολογία τους "μπλαουγκράνα" αλλά και να μείνει σε απόσταση αναπνοής από την συμπολίτισσα της, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Όμως οι Βάσκοι είχαν διαφορετική άποψη, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία μετά το τελικό 1-1.

Μετά την Μπαρτσελόνα λοιπόν (είχε ηττηθεί με 1-0), ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να δραπετεύσει από τον "λάκκο των λεόντων" και έτσι η Αθλέτικ Μπιλμπάο συνέχισε το εντός έδρας αήττητο ρεκόρ της στην Primera Division που φτάνει στα 12 παιχνίδια (9 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Παράλληλα η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν η πρώτη που σκόραρε απέναντι στους "μερένγκες" μέσα στο 2014! Η εστία της Ρεάλ Μαδρίτης έμενε απαραβίαστη για 821 λεπτά (επίδοση που αποτελεί ρεκόρ), πριν ο Ιμπάι Γκόμεθ στο 73' νικήσει τον Ντιέγκο Λόπεθ με εξαιρετικό δεξί βολέ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης στο "San Mames", προφανώς εκνεύρισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αποβλήθηκε όταν τράβηξε από τα μαλλιά τον Γουρπέγκι. Αυτή ήταν η 8η αποβολή του Πορτογάλου σταρ στην καριέρα του, τέσσερις με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλες τέσσερις με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, η Ατλέτικο Μαδρίτης ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας ύστερα από 18 χρόνια (όταν και είχε πετύχει το νταμπλ).

Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα γκρεμίστηκε από την πρώτη θέση για πρώτη φορά μετά από 59 σερί αγωνιστικές εβδομάδες, επίδοση που φυσικά συνιστά ρεκόρ στην Primera Division.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ