ΙΣΠΑΝΙΑ

6 στα 7 για τον Βαλβέρδε και τώρα Ρεάλ επί τρία!

6 στα 7 για τον Βαλβέρδε και τώρα Ρεάλ επί τρία!

Με 6 νίκες σε 7 ματς από τότε που ανέλαβε τη Βαλένθια, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει «κερδίσει» τη διοίκηση, τους παίκτες και τους φίλους των «νυχτερίδων». Διαβάστε στο Sport24.gr την μέχρι τώρα πορεία του Txingurri στον πάγκο των «τσε», καθώς και την «κολασμένη» εβδομάδα που ξεκινάει απόψε το βράδυ με τις τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης (φωτογραφίες & videos)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κλείνει ενάμιση μήνα στον πάγκο της Βαλένθια με έναν σχεδόν άριστο απολογισμό.

Από σήμερα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, αφού οι «νυχτερίδες» θα αντιμετωπίσουν 3 φορές τη Ρεάλ Μαδριτης μέσα σε 7 μέρες!

Ενάμιση μήνα συμπλήρωσε στον πάγκο της Βαλένθια ο Ερνέστο Βαλβέρδε και μέσα σε αυτό το διάστημα μπορεί να μη μεταμόρφωσε τόσο πολύ αγωνιστικά την ομάδα του, κατάφερε όμως να την επαναφέρει στις νίκες και στη διεκδίκηση της Ευρώπης, παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση για την προημιτελική φάση του ισπανικού Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η αρχή έγινε λοιπόν για τον Txingurri και τώρα πλέον ξεκινούν τα δύσκολα, αφού οι «νυχτερίδες» θα βρεθούν απέναντι στην ομάδα του Μουρίνιο τρεις φορές μέσα σε 8 μέρες!

Απόψε λοιπόν, η Βαλένθια θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» για το πρώτο ματς της φάσης των «8» του Copa del Rey, την Κυριακή (20/1) οι δυο ομάδες θα παίξουν στο «Μεστάγια» για το πρωτάθλημα και την άλλη Τετάρτη (23/1) θα συναντηθούν εκ νέου στην έδρα των «νυχτερίδων» για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου! Τρεις αγώνες απέναντι στην «πληγωμένη» Ρεάλ, που έχει ήδη χάσει το πρωτάθλημα και κινδυνεύει να χάσει ακόμα έναν στόχο αν αποκλειστεί από τη Βαλένθια.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΛΟΝΑ

Ο Βαλβέρδε ανέλαβε τη Βαλένθια στις 3 Δεκεμβρίου του 2012. Είχε προηγηθεί δυο μέρες νωρίτερα η εντός έδρας συντριβή των «νυχτερίδων» από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ με το εντυπωσιακό 2-5! Μέσα στις επόμενες ώρες, η διοίκηση απομάκρυνε τον Μαουρίσιο Πελεγκρίνο και άρχισε να ψάχνει τον διάδοχό του. Η πρώτη συνάντηση των δυο πλευρών πραγματοποιήθηκε στη Σαραγόσα και η δεύτερη, παρουσία και του Ιμπάνιεθ, ολοκλήρωσε τη συμφωνία: συμβόλαιο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και ανανέωση με προϋποθέσεις.

6 στα 7 για τον Βαλβέρδε και τώρα Ρεάλ επί τρία!

Η επίσημη παρουσίαση του Βαλβέρδε από τη Βαλένθια (3/12/2012)

Ο Βαλβέρδε, μαζί με τους Ασπιάθου και Ποθάνκο, προπόνησε την ομάδα για πρώτη φορά στις 6 Δεκεμβρίου και δυο μέρες αργότερα αντιμετώπισε την Οσασούνα στην Παμπλόνα. Το γκολ του Σολδάδο έδωσε τη νίκη στις «νυχτερίδες», την πρώτη εκτός έδρας στη φετινή σεζόν. Ακολούθησε ένα ακόμα παιχνίδι με την ίδια αντίπαλο, αυτή τη φορά για το Κύπελλο και ο Txingurri επέστρεψε στη Βαλένθια έχοντας πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» με το πολύτιμο 0-2.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΜΕΣΤΑΓΙΑ"

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Βαλβέρδε κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του «Μεστάγια», με τη Βαλένθια να αντιμετωπίζει τη Ράγιο Βαγεκάνο στο πρωτάθλημα. Η εμφάνιση ήταν κακή και το μοναδικό γκολ του Ντομίνγκεθ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Βαγέκας, στη μοναδική ήττα του Txingurri μέχρι στιγμής. Οι φίλαθλοι αντέδρασαν αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο του συλλόγου, Μανουέλ Γιορέντε, ο οποίος θεωρείται από τον κόσμο της ομάδας, ως ο κύριος υπεύθυνος για το κακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν.

6 στα 7 για τον Βαλβέρδε και τώρα Ρεάλ επί τρία!

Στον δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Χετάφε, οι «νυχτερίδες» πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους επί Βαλβέρδε. Προηγήθηκαν στο πρώτο πεντάλεπτο 2-0 και στο ημίωρο 3-1, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέστηκαν από τους φιλοξενούμενους, όμως στις καθυστερήσεις πέτυχαν ένα ακόμα τέρμα φτάνοντας έτσι στο τελικό 4-2, με το διστακτικό «Μεστάγια» να χαρίζει για πρώτη φορά το χειροκρότημα στους παίκτες και τον κόουτς.

3 ΣΤΑ 3 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Μετά το εορταστικό διάλειμμα, η Βαλένθια επανήλθε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις παίζοντας στη Γρανάδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, αλλά οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να γυρίσουν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας έτσι μια πολύτιμη νίκη στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Τρεις μέρες αργότερα το «Μεστάγια» υποδέχτηκε την Οσασούνα για τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου.

6 στα 7 για τον Βαλβέρδε και τώρα Ρεάλ επί τρία!

Το άδειο "Μεστάγια" που συνάντησε ο Βαλβέρδε στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του με τη Ράγιο, έχει αρχίσει να γεμίζει και πάλι.

Το 0-2 του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε καθοριστικό και το τέρμα του Σολδάδο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έδωσε ακόμα μια νίκη στη Βαλένθια, μαζί με την πρόκριση στους «8» του Copa del Rey. Τελευταίος μέχρι στιγμής αγώνας για την ομάδα του Βαλβέρδε ήταν ο σαββατιάτικος απέναντι στη Σεβίγια. Ο αναγεννημένος Σολδάδο σκόραρε δις, έφτασε τα 8 γκολ από τότε που ανέλαβε ο Βαλβέρδε και η Βαλένθια έφτασε σε μια ακόμα νίκη (2-0), πλησιάζοντας πλέον σε απόσταση βολής την πρώτη εξάδα.

ΤΟ "ΤΑΜΕΙΟ" ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Η Βαλένθια, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, χρειαζόταν αποτελέσματα και βαθμούς. Σε 14 ματς πρωταθλήματος με τον Πελεγκρίνο στον πάγκο, οι «νυχτερίδες» είχαν μαζέψει μόλις 18 βαθμούς (με άριστα το 42). Ο Βαλβέρδε σε 5 μόλις παιχνίδια έχει μαζέψει ήδη 12! Σε σύνολο 7 αγώνων (5 Πριμέρα & 2 Κύπελλο), η Βαλένθια μετράει 6 νίκες και μία ήττα. Τα συνολικά τέρματα είναι 13 υπέρ και 5 κατά (9-4 στην Πριμέρα & 4-1 στο Κύπελλο).

6 στα 7 για τον Βαλβέρδε και τώρα Ρεάλ επί τρία!

Στον εντός έδρας αγώνα της Βαλένθια με την Οσασούνα για το ισπανικό Κύπελλο (8/1/2013)

Τα σημαντικά «κέρδη» του Txingurri, πέρα από τους βαθμούς, είναι η αγωνιστική αναγέννηση του Σολδάδο που ήδη έχει σκοράρει 8 φορές, η γενικότερη αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μετά την απομάκρυνση του Πελεγκρίνο, η πρόκριση φυσικά στους «8» του Κυπέλλου και η «συμφιλίωση» της ομάδας με το κοινό του «Μεστάγια». Η σοβαρότητα και εργατικότητα του πρώην κόουτς των «ερυθρόλευκων» έφεραν αποτελέσματα αμέσως σε μια από τις μεγάλες ισπανικές ομάδες.

Τώρα βέβαια ξεκινούν οι ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις. Τρεις είναι οι άμεσοι στόχοι του «Βάσκου»: Η διατήρηση των θετικών αποτελεσμάτων και η είσοδος στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, η προσπάθεια για πρόκριση στα ημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου και βέβαια καλές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου η Βαλένθια θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Η (δύσκολη και επιτυχημένη) αρχή έγινε, αλλά τώρα ξεκινούν τα ακόμα πιο δύσκολα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Πρώτο «σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες», τα τρία σερί ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Ας δούμε τώρα αναλυτικά όλα τα παιχνίδια του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Βαλένθια. Πέντε για το πρωτάθλημα και δυο για το Κύπελλο.

1. ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 0-1 (8-12-2012)

15η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σκόρερ: Σολδάδο

Βίντεο: Οσασούνα – Βαλένθια 0-1 (8/12/2012)

2. ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 0-2 (11-12-2012)

Φάση των «16» του ισπανικού Κυπέλλου

Σκόρερ: Παρέχο, Σολδάδο

Βίντεο: Οσασούνα – Βαλένθια 0-2 (11/12/2012)

3. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΡΑΓΙΟ 0-1 (16-12-2012)

16η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σκόρερ: Ντομίνγκεθ

Βίντεο: Βαλένθια – Ράγιο 0-1 (16/12/2012)

4. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΧΕΤΑΦΕ 4-2 (21-12-2012)

17η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σκόρερ: Σολδάδο, Ζόνας, Κόστα, Βαλντές / Άλβαρο, Αλέξις

Βίντεο: Βαλένθια – Χετάφε 4-2 (21/12/2012)

5. ΓΡΑΝΑΔΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1-2 (5-1-2013)

18η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σκόρερ: Ανγκούλο / Ζόνας, Πιάτι

Βίντεο: Γρανάδα – Βαλένθια 1-2 (5/1/2013)

6. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΟΣΑΣΟΥΝΑ 2-1 (8-1-2013)

Φάση των «16» του ισπανικού Κυπέλλου

Σκόρερ: Κοστα, Σολδάδο / Γιορέντε

Βίντεο: Βαλένθια – Οσασούνα 2-1 (8/1/2013)

7. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΣΕΒΙΓΙΑ 2-0 (12-1-2013)

19η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σκόρερ: Σολδάδο (2)

Βίντεο: Βαλένθια – Σεβίγια 2-0 (12/1/2013)

Πηγές: Superdeporte, As & Marca

Βίντεο: Η επίσημη παρουσίαση του Βαλβέρδε από τη Βαλένθια (3/12/2012)

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ