ΣΚΩΤΙΑ

Η Σέλτικ γκρέμισε την Ρέιντζερς

Η Σέλτικ γκρέμισε την Ρέιντζερς

Η Σέλτικ νίκησε με 1-0 την Ρέιντζερς χάρη σε γκολ του Τζο Λέντλεϊ στο "Σέλτικ Παρκ" και την προσπέρασε στην κορυφή με την 9η σερί νίκη της. Αρκετά καλός ο Σαμαράς (video)

Η Σέλτικ ήταν η νικήτρια στο 2ο "Old Firm" της σεζόν, καθώς επικράτησε με 1-0 της Ρέιντζερς στο "Σελτικ Παρκ" χάρη σε γκολ του Τζο Λέντλεϊ.

Οι "καθολικοί" έτσι προσπέρασαν τους "προτεστάντες"και η νέα χρονιά θα τους βρει στην κορυφή (για 1η φορά φέτος), έχοντας εντυπωσιακό σερί πλέον με 9 συνεχόμενες νίκες, ενώ είχαν βρεθεί και 12 βαθμούς πίσω από την Ρέιντζερς (με ματς λιγότερο τότε).

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα για την Ρέιντζερς, η οποία θυμίζουμε πως στο πρώτο "Old Firm" της χρονιάς είχε νικήσει με 4-2 στο "Άιμπροξ", ενώ παραμονή Χριστουγέννων η Σέλτικ με δύο γκολ του Γιώργου Σαμαρά είχε καταφέρει να πλησιάσει στον έναν βαθμό τον μεγάλο της αντίπαλο.

Η Σέλτικ γκρέμισε την Ρέιντζερς

Η εξέλιξη του ματς

Μόλις στο 7ο λεπτό μετά από κοντινή κεφαλιά του Λι Γουάλας η μπάλα πέρασε την γραμμή πριν διώξει ο τερματοφύλακας της Σέλτικ, Φρέιζερ Φόρστερ, αλλά διαιτητής και βοηθός δεν το είδαν, έτσι λανθασμένα δεν μέτρησε το γκολ για την Ρέιντζερς.

Στο 17' ο Γιώργος Σαμαράς έκανε εξαιρετικά το "ένα-δύο" με τον Γκάρι Χούπερ, ο τελευταίος σούταρε, ο Άλαν ΜακΓκρέγκορ απέκρουσε και εν συνεχεία ο Έλληνας άσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του, όμως ήταν οφ-σάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

Ο Κάρλος Μποκανέγκρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους "τζερς" στο 24' αστοχώντας από κοντά, ενώ επίσης πάνω από το οριζόντιο δοκάρι πέρασε το σουτ του Φόρεστ στο 35', στην απέναντι εστία.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Γιώργος Σαμαράς ντρίμπλαρε αντίπαλο και έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ο διαιτητής τον σταμάτησε σφυρίζοντας την λήξη!

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζέιμς Φόρεστ έκανε καλό σουτ έξω από την περιοχή και Άλαν ΜακΓκρέγκορ παραχώρησε κόρνερ για την Σέλτικ.

Από αυτό το κόρνερ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ οι "καθολικοί" στο 51' με κοντινή κεφαλιά του Τζο Λέντλεϊ από την εκτέλεση του Τσάρλι Μουλγκρού. Ο Σαμαράς είχε πάρει καλή θέση και αν ο Λέντλεϊ δεν είχε καταφέρει να πάρει την κεφαλιά, πιθανότατα θα το είχε καταφέρει ο Έλληνας επιθετικός που περίμενε πίσω του.

Στο 64' ο Σαμαράς έκανε καταπληκτική ατομική προσπάθεια από αριστερά, πέρασε τους πάντες, έδωσε ουσιαστικά έτοιμο γκολ στους συμπαίκτες του, αλλά κανείς στο ύψος του πέναλτι που έστειλε την μπάλα δεν κατάφερε να πλασάρει.

ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Άνταμ Μάθιους, Ρόνιε, Μουλγκρού, Τζο Λέντλεϊ, Σκοτ Μπράουν, Καγιάλ (77' Κι Σουνγκ-Γέουνγκ), Βανιάμα, Φόρεστ, Σαμαράς, Χούπερ (86' Στόουκς).

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Μπρόουντφουτ, Μπάρτλεϊ, Μποκανέγκρα, Πάπατς, ΜακΚάλοχ (79' Χίλι), Στίβεν Ντέιβις, Αλούκο (67' Γουάλντ), Λι Γουάλας (79' Μόρις Εντού), Γέλαβιτς, Λάφερτι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Τετάρτη

Αμπερντίν - Χαρτς 0-0

Σέλτικ - Ρέιντζερς 1-0 (52' Τζο Λέντλεϊ)

Χιμπέρνιαν - Ινβερνές 1-1 (8' Ο'Κόνορ / 41' Χέις)

Μάδεργουελ - Ντανφέρμλιν (αναβολή)

Σεντ Τζόνστοουν - Κιλμάρνοκ 2-0 (26' και 45' Φρανθίσκο Σαντάθα)

Σεντ Μίρεν - Νταντί Γιουνάιτεντ 2-2 (27' Τόμπσον, 33' Κάρεϊ / 31' Ντέιλι, 35' Άρμστρονγκ)

Η βαθμολογία

1. Σέλτικ 50

2. Ρέιντζερς 48

3. Μάδεργουελ 34

4. Σεντ Τζόνστοουν 32

5. Χαρτς 29

6. Σεντ Μίρεν 26

7. Νταντί Γιουνάιτεντ 26

8. Κιλμάρνοκ 23

9. Αμπερντίν 21

10. Ινβερνές 19

11. Χιμπέρνιαν 15

12. Ντανφέρμλιν 14

*Κιλμάρνοκ, Ντανφέρμλιν, Μάδεργουελ & Χιμπέρνιαν έχουν ένα ματς λιγότερο

**για αναλυτική βαθμολογία (επιλέξτε Σκωτία & Πρέμιερ Λιγκ 11/12)

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Νίκιτσα Γέλαβιτς (Ρέιντζερς)

10 γκολ

Γκάρι Χούπερ (Σέλτικ)

9 γκολ

Στίβεν Νέισμιθ (Ρέιντζερς)

Τζόναθαν Ντέιλι (Νταντί Γ.)

Γκάρι Ο'Κόνορ (Χιμπέρνιαν)

Φρανθίσκο Σαντάθα (Σεντ Τζόνστοουν)

8 γκολ

Άντονι Στόουκς (Σέλτικ)

7 γκολ

Γκρέγκορι Τέιντ (Ινβερνές)

Πολ Χέφερναν (Κιλμάρνοκ)

Μάικλ Χίγκντον (Μάδεργουελ)

Σέλτικ - Ρέιντζερς 1-0

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ