ΣΚΩΤΙΑ

Διαψεύδουν στη Σέλτικ για Μήτρογλου!

Διαψεύδουν στη Σέλτικ για Μήτρογλου!
INTIME SPORTS

Ο Σκωτσέζος δημοσιογράφος της "Herald" Γκρέιαμ ΜακΦέρσον μίλησε στο Sport24.gr για το ενδεχόμενο ο Κώστας Μήτρογλου να φορέσει τη φανέλα της Σέλτικ, εκφράζοντας την άγνοια του για την προέλευση της είδησης αλλά και τις επιφυλάξεις του για την υλοποίηση μίας τέτοιας μετεγγραφής. "Δεν βρίσκεται στη λίστα της Σέλτικ".

Ο Κώστας Μήτρογλου έχει ανεβάσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές του στα ύψη χάρη στα φετινά κατορθώματα του.

Τέσσερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έξι στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο συνθέτουν το προφίλ ενός φορμαρισμένου και αξιόπιστου φορ.

Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα του Τύπου έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Σέλτικ. Οι "καθολικοί" φέρονται να προσφέρουν περίπου 3.5 εκατ. ευρώ προκειμένου ο 24χρονος άσος να πλαισιώσει τον Γιώργο Σαμαρά στην εμπροσθοφυλακή του συλλόγου.

O Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει βάλει ρήτρα 8 εκατ. ευρώ γεγονός που μάλλον λειτουργεί αποτρεπτικά στις υποτιθέμενες προθέσεις των Σκωτσέζων.

Ο ρεπόρτερ της "Herald", Γκρέιαμ ΜακΦέρσον μίλησε στο Sport24.gr τονίζοντας πως υπό αυτές τις προϋποθέσεις δύσκολα η Σέλτικ θα προχωρούσε στην υλοποίηση της μετεγγραφής.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Κόστα Ντελ Σολ όπου προετοιμάζεται η Σέλτικ, οι άνθρωποι του συλλόγου διέψευσαν πως ο Μήτρογλου βρίσκεται στην μετεγγραφική λίστα τους!

"HΣέλτικ τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξοδέψει περισσότερα από 2 ή 3 εκατ. λίρες, αλλά εάν πουλήσουν τον Χούπερ στην Αγγλία τότε θα μπορούσαν να δαπανήσουν 3.5 εκατ. λίρες για την απόκτηση του Μήτρογλου.

Δεν πιστεύω πως θα ξοδέψουν 7 εκατομμύρια λίρες. Το πλάνο τους είναι να αγοράζουν φθηνούς παίκτες από χώρες όπως το Ισραήλ και στη συνέχεια να τους παραχωρούν προσδοκώντας σε κέρδος. Για παράδειγμα αγόρασαν τον Χούπερ με 2 εκατ. λίρες και τώρα ευελπιστούν πως θα τον πουλήσουν έναντι 6 εκατ. λιρών!"

Διαψεύδουν στη Σέλτικ για Μήτρογλου!
INTIME SPORTS

Ο Σκωτσέζος δημοσιογράφος εξέφρασε παράλληλα τις επιφυλάξεις του αναφορικά με την εγκυρότητα της είδησης περί πραγματικού ενδιαφέροντος της ομάδας του Νιλ Λένον για τον Μήτρογλου.

" Έχει ενδιαφέρον πάντως πως στον ελληνικό Τύπο επικαλούνται την DailyMailαπό την στιγμή όπου κανείς εδώ δεν θυμάται να έχει διαβάσει αυτό το θέμα.

Ένας συνάδελφος μου που βρίσκεται αυτή την στιγμή με την Σέλτικ στην Ισπανία επίσης δεν έχει ακούσει αυτή την είδηση".

Ο Γκρέιαμ ΜακΦέρσον ανέλυσε την πολιτική της Σέλτικ κάνοντας αναφορά στις μετεγγραφές που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια και τα χρήματα που δαπάνησε.

Διαψεύδουν στη Σέλτικ για Μήτρογλου!
INTIME SPORTS

"Το καλοκαίρι η Σέλτικ ξόδεψε περίπου 2 εκατ. λίρες για τον Φρέιζερ Φόρστερ και 1.5 εκατ. λίρες για τον Εφέ Άμπροουζ, όμως πούλησαν τον Κι Σουνγκ Γέουνγκ στη Σουόνσι έναντι 6 εκατ. λιρών.

Την προηγούμενη σεζόν πλήρωσαν περίπου 1 εκατ. λίρες για τον Βίκτορ Γουανιάμα και 2 εκατ. λίρες για τον Μο Μπανγκουρά ενώ απέκτησαν ως ελεύθερους τους Κέλβιν Γουίλσον, Άνταμ Μάθιους και Μίκαελ Λούστιγκ.

Επίσης δαπάνησαν κοντά στα 4 εκατ. λίρες για τον Έφρεν Χουάρες (μία από τις λίγες μετεγγραφές τα τελευταία χρόνια που δεν τους βγήκε), 2.4 εκατ. λίρες για τον Χούπερ, 1.2 εκατ. λίρες για τον Μπεράμ Καγιάλ, 600.000 λίρες για τον Εμίλιο Ιζαγκίρε, 100.000 λίρες για τον Τόνι Βατ (ο οποίος σκόραρε κόντρα στη Μπαρτσελόνα στη νίκη με με 2-1) και 300.000 λίρες για τον Κρις Κόμονς.

Επίσης είχαν αποκτήσει τον Μαϊστόροβιτς από την ΑΕΚ, αλλά και ελεύθερους τους Τζο Λέντλεϊ και Τσάρλι Μάλγκριου. Εκείνο το καλοκαίρι επίσης παραχώρησαν τον ΜακΓκίντι έναντι 10 εκατ. λίρων με αποτέλεσμα με τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία να ξαναχτίσουν την ομάδα.

Διαψεύδουν στη Σέλτικ για Μήτρογλου!

Όπως εξηγεί ο Σκωτσέζος δημοσιογράφος, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις όπου οι "Κέλτες" έκαναν οικονομική υπέρβαση τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η επικείμενη παραχώρηση του Χούπερ δεν αποκλειεται ως ένα βαθμό να αναπροσαρμόσει τα σχέδια τους.

"Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πληρώσει ποσά άνω των 2.5 εκατ. λιρών με εξαίρεση τον Χουάρες, ο οποίος δεν δικαιολόγησε τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Για αυτό τον λόγο θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν ξόδευαν ξανά περισσότερα από 4 εκατ. λίρες.

Εάν όμως παραχωρήσουν τον Χούπερ θα χρειαστούν έναν αντικαταστάτη ανάλογου επιπέδου αφού βρίσκονται εντός στόχων σε τέσσερις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν ενώ αντιμετωπίζουν την Γιουβέντους τον επόμενο μήνα".

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ