ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Υποψήφιος για την Πόρτο ο Μάρκο Σίλβα

Υποψήφιος για την Πόρτο ο Μάρκο Σίλβα

Ο Λοπετέγι απολύθηκε από την Πόρτο, ο Μάρκο Σίλβα παρουσιάζεται ως υποψήφιος αντικαταστάτης που δεν μπορεί να προσληφθεί, ενώ φέρεται να λειτουργεί ταυτόχρονα ως ανταγωνιστής και αντικαταστάτης του Βίλας Μπόας! Μπερδευτήκατε; Διαβάστε το ρεπορτάζ!

Το αήττητο σερί του Ολυμπιακού στη Superleague και κυρίως, η απόδοση του στα παιχνίδια των ομίλων του Champions League, έχουν καταστήσει τον Μάρκο Σίλβα ως έναν προπονητή με "ελκυστικό πακέτο". Κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα μετά την απόλυση του Γιούλεν Λοπετέγι από την τεχνική ηγεσία της Πόρτο.

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της αποπομπής του Ισπανού προπονητή, τα ονόματα που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι για την αντικατάσταση του, ήταν δύο: ο Άντρε Βίλας Μπόας και ο Μάρκο Σίλβα! Μάλιστα, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι το πρώτο θέμα στο κρατικό πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων!

Φυσικά, τα δύο "κεφάλαια" παρουσιάζουν δυσκολίες... Ο Βίλας Μπόας εργάζεται στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και δεν είναι εύκολο να αποχωρήσει, ενώ στα... δικά μας, ακόμα δυσκολότερη καταγράφεται η υπόθεση του Σίλβα! Σύμφωνα με όσα γράφουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ, η Πόρτο θα χρειαστεί να αποζημιώσει τον Ολυμπιακό με 500.000 ευρώ και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 15 εκατομμύρια ευρώ, αφού η τελευταία είχε προνοήσει να τοποθετήσει σχετικό όρο το καλοκαίρι του 2015...

Επιπροσθέτως, άλλος ένας με προϋπηρεσία στην Ελλάδα εμφανίζεται ως πιθανός αντικαταστάτης του Λοπετέγι. Ο Νούνο Εσπίριτο, ο οποίος απολύθηκε από τη Βαλένθια και έχει διατελέσει συνεργάτης του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος! Στη Ρωσία αναφέρουν ότι ο Βίλας Μπόας σκέφτεται να επαναπατριστεί για την Πόρτο, με την οποία βίωσε τις καλύτερες εμπειρίες της καριέρας του. Ο Μάρκος Σίλβα εμπλέκεται στο σενάριο, αλλά όχι ως ανταγωνιστής του Μπόας για τη θέση, αλλά ως υποψήφιος αντικαταστάτης του στη Ζενίτ!

Κοινώς, τον Σίλβα τον "έφυγαν" ήδη από την Ελλάδα... Βέβαια, δεν κατέληξαν που θα τον στείλουν: στην Πορτογαλία ή στη Ρωσία. Αλλά δεν πειράζει, θα τα βρουν στη διαδρομή!

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ