ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Ντα Κόστα Χουλκ

Διαβάστε τις 10 μεγαλύτερες πωλήσεις που έχει κάνει η Πόρτο του Πίντο Ντα Κόστα και τα εξωφρενικά κέρδη που έχει από αυτές.

Αν υπάρχει μία ομάδα που ξέρει να πουλάει τους παίκτες της τη σωστή στιγμή, αυτή είναι η Πόρτο του Πίντο Ντα Κόστα.

Οι "δράκοι" το απέδειξαν για μία ακόμη φορά με την πώληση του Χουλκ στη Ζενιτ και με αυτή την αφορμή το Sport24.gr σας θυμίζει τις 10 ακριβότερες πωλήσεις τους μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ του 2004 εξαιρουμένης αυτής του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Ρανταμέλ Φαλκάο

Όπως για τον Χουλκ έτσι και για τον Φαλκάο χρειάστηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να παραχωρηθεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωστόσο, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Ο Βραζιλιάνος είχε στοιχίσει στην Πόρτο 18,5 εκατομμύρια (σ.σ. είχε δώσει αρχικά 5,5 εκατ. ευρώ για το 50% και στη συνέχεια άλλα 13,5 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο 35%), ενώ ο Κολομβιανός μόλις 4 εκατ. ευρώ.

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Φαλκάο

Πέπε

1 εκατ. ευρώ έβγαλε από τα ταμεία της ομάδας του ο Πίντο Ντα Κόστα, για να αγοράσει τον Πέπε από τη Μαρίτιμο το 2004. Ωστόσο, τρία χρόνια μετά ο Πορτογάλος αμυντικός, ο οποίος μόλις είχε γίνει διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, παραχωρήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 30 εκατ. ευρώ!

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Πέπε

Ρικάρντο Καρβάλιο

Ακόμη πιο μεγάλο ήταν το κέρδος της Πόρτο από την πώληση του Ρικάρντο Καρβάλιο. Ο νυν αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε στην οικογένεια των "δράκων" από τα 19 του, κατέκτησε μαζί τους Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) και ο Ζοζέ Μουρίνιο τον πήρε μαζί του στην Τσέλσι δίνοντας 30 εκατ. ευρώ.

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Καρβάλιο

Άντερσον

Τρεις μήνες πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, τον Ιανουάριο του 2006, ο Άντερσον υπογράφει στην Πόρτο, η οποία δίνει στην Γκρέμιο 7 εκατ. ευρώ. Για μία ακόμη φορά οι "δράκοι" δικαιώνονται απόλυτα για την επιλογή τους, αφού ο Άντερσον κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις και παραχωρείται ενάμιση χρόνο μετά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 30 εκατ. ευρώ.

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων

Λισάντρο Λόπες

Τα λαγωνικά της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας τον εντόπισαν στη Ράσινγκ και εισηγήθηκαν την απόκτησή του, η οποία κόστισε 2,3 εκατ. ευρώ. Λίγα χρόνια μετά δικαιώθηκαν πανηγυρικά, αφού ο Αργεντινός όχι μόνο βοήθησε στο διάστημα της παρουσίας του την Πόρτο, αλλά πουλήθηκε και έναντι 24 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία, μάλιστα, των δύο πλευρών προέβλεπε άλλα 4 εκατ. ευρώ με τη μορφή μπόνους.

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Λισάντρο Λόπες

Μπρούνο Άλβες

Στα 17 του η Πόρτο τον πήρε από την Βαρζίμ και λίγα χρόνια μετά τον έδωσε δανεικό για τρία χρόνια, προκειμένου να "ψηθεί". Μία εκ των ομάδων που τον πήρε ήταν η ΑΕΚ, στην οποία φάνηκε η ποιότητά του. Στη συνέχεια βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο και γι' αυτό το 2010 η Ζενίτ έβγαλε από τα ταμεία της 22 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Μπρούνο Άλβες

Ζοζέ Μποζίνγκουα

Το καλοκαίρι του 2003 μένει ελεύθερος και η Πόρτο δε χάνει την ευκαιρία. Τον αποκτά κι εκείνος την ίδια σεζόν κατακτά το πρώτο από τα δύο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του. Το δεύτερο ήρθε με την Τσέλσι, η οποία για να τον πάρει το 2008 έδωσε 20 εκατ. ευρώ.

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Μποσίνγκουα

Πάουλο Φερέιρα

Ένα ακόμη δεξί μπακ που κατόρθωσε να πουλήσει πολύ ακριβά η Πόρτο ήταν ο Πάουλο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος διεθνής πανηγύρισε με την Τσέλσι Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ (τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της ΟΥΕΦΑ το 2003, ενώ ήταν και στην εθνική Πορτογαλίας με την οποία ήταν φιναλίστ του Euro 2004. Έτσι εκείνο το καλοκαίρι ο Μουρίνιο τον αγόρασε ("πακέτο" με τον Καρβάλιο) δίνοντας 20 εκατ.

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Πάουλο Φερέιρα

Ρικάρντο Κουαρέσμα

Στην Μπαρτσελόνα δεν έπιασε ποτέ κι έτσι το 2004 οι Καταλανοί τον έδωσαν ως έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Ντέκο. Στην Πόρτο, των χαμηλότερων προσδοκιών, βρήκαν το κουμπί του Πορτογάλου εξτρέμ, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στην Ίντερ έναντι 18,6 εκατ. ευρώ.

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Κουαρέσμα

Λούτσο Γκονσάλες

Ο Λισάντρο Λόπες δεν ήταν ο μοναδικός Αργεντινός που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2005 από την Πόρτο. Μαζί του πήγε στους "δράκους" και ο Λούτσο, ο οποίος παραχωρήθηκε επίσης το 2009 σε γαλλική ομάδα. Ωστόσο, ο 31χρονος πλέον επιτελικός μέσος δεν πήγε στη Λιόν, αλλά στη Μαρσέιγ για 18 εκατ. ευρώ. Πανηγύρισε μαζί της ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και τρία Λιγκ Καπ και επέστρεψε στην Πόρτο τον Ιανουάριο του 2012.

Πίντο Ντα Κόστα, ο μετρ των πωλήσεων
Λούτσο

Συνολικά

Από αυτές τις 11 πωλήσεις (συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Χουλκ) η Πόρτο έβαλε στα ταμεία της περισσότερα από 295 εκατ. ευρώ, ενώ έβγαλε καθαρά σχεδόν 260 εκατ. ευρώ!

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ