ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ντα Κόστα:"Ο Μουρίνιο ήταν διαφορετικός στην Πόρτο"

Ντα Κόστα:"Ο Μουρίνιο ήταν διαφορετικός στην Πόρτο"

Για τον Ζοζέ Μουρίνιο που γνώρισε στην Πόρτο αλλά και την μετάλλαξη του σε "Special One" μίλησε ο "ισόβιος" πρόεδρος της Πόρτο Πίνο Ντα Κόστα.

Ο επί 32 χρόνια "ισχυρός άνδρας" των "Δράκων" αποκάλυψε γιατί έδωσε το χρίσμα του πρώτου προπονητή του πορτογαλικού συλλόγου στον "Moυ" πριν από 11 χρόνια.

"Ήταν πολύ φιλόδοξος και ευφυής. Αισθάνθηκα πώς επρόκειτο γα τον ιδανικό προπονητή προκειμένου να μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμασταν", εξηγεί ο 75χρονος παράγοντας.

Ο Ντα Κόστα θυμήθηκε την εποχή, όπου ο Μουρίνιο έκανε τα πρώτα βήματα του στην προπονητική.

"Ο Ινάσιο ήταν συνεργάτης του Ρόμπσον στην Πόρτο το 1994. Ο 'Μου' παρατηρούσε τα πάντα και κρατούσε σημειώσεις. Αρχικά δεν είχε σημαντικό ρόλο. Σιγά-σιγά αναμίχθηκε στις προπονήσεις.

Στη δεύτερη σεζόν του, ήταν ήδη ασίσταντ κόουτς. Τότε η Μπαρτσελόνα έκανε πρόταση στον Ρόμπσον και ο Μουρίνιο τον ακολούθησε".

Όπως αναφέρει ο Ντα Κόστα, ο Μουρίνιο είχε αψιμαχία με τον τότε γκολκίπερ της Πόρτο, Βίτορ Μπαία ανάλογη με την κόντρα του με τον 'Ικερ Κασίγιας στη Ρεάλ Μαδρίτης.

"Ήταν δύσκολο. Ο Μουρίνιο ήταν ο προπονητής μας, ενώ ο Βίτορ Μπαϊα θρύλος στην Πόρτο και φίλος μου. Κανένας ποδοσφαιριστής όμως δεν πρέπει να προσβάλει τον προπονητή, έτσι τον τιμώρησα ".

Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Πορτογαλίας καταλήγει πως ο Μουρίνιο ήταν διαφορετικός άνθρωπος στην Πόρτο. "Ο Μουρίνιο ήταν διαφορετικός εδώ. Ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα συμπεριφερόταν έτσι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν πανηγύρισε όταν κατακτήσαμε το Champions League, όμως ποτέ δεν είχα πρόβλημα μαζί του. Πάντα ήταν πολύ ευγενικός".

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ