ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η τιμωρία περιπλέκει του Σάντος

Referee Benjamin Williams from Australia sends Greece's head coach Fernando Santos off the field during the World Cup round of 16 soccer match between Costa Rica and Greece at the Arena Pernambuco in Recife, Brazil, Sunday, June 29, 2014. (AP Photo/Hassan Ammar)
Referee Benjamin Williams from Australia sends Greece's head coach Fernando Santos off the field during the World Cup round of 16 soccer match between Costa Rica and Greece at the Arena Pernambuco in Recife, Brazil, Sunday, June 29, 2014. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, ο Φερνάντο Σάντος είναι φαβορί για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, αλλά η τιμωρία του από τη FIFA, αποτελεί εμπόδιο για το "γάμο".

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατό τον αντικαταστάτη του Πάουλο Μπέντο στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της χώρας, ο Φερνάντο Σάντος είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά η τιμωρία του από τη FIFΑ αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο.

Μπορεί από την Πέμπτη να κυκλοφόρησαν πολλά ονόματα για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, όπως αυτά του Ζεζουάλδο Φερέιρα, του Ζοζέ Πεσέιρο και του Βίτορ Περέιρα, αλλά οι διοικούντες την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας, κατέληξαν ότι ο Φερνάντο Σάντος πληροί τα περισσότερα κριτήριά τους.

Οι πόθοι των Πορτογάλων για μείωση της ποινής των οκτώ αγωνιστικών που επέβαλλε η FIFA στον Φερνάντο Σάντος για τη συμπεριφορά του στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη της Κόστα Ρίκα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, μάλλον παρέμειναν ευσεβείς.

Όπως διευκρίνισε αξιωματούχος της FIFA στην πορτογαλική ιστοσελίδα "Maisfutebol" η τιμωρία των οκτώ παιχνιδιών του Φερνάντο Σάντος πρέπει να πληρωθεί μόνο στα επόμενα επίσημα παιχνίδια του Πορτογάλου τεχνικού, ως πρώτος προπονητής σε κάποια εθνική ομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι εάν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος των προκριματικών του Euro2016.

Σε κάθε περίπτωση, το σίριαλ του προπονητή για την τεχνική ηγεσία της "Σελεσάο ντας Κίνας" αναμένεται να έχει, όπως τονίζουν οι Πορτογάλοι, μέσα στο Σαββατοκύριακο την έκβασή του.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ