ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

"Δεν συμφώνησε ο Πασιένσια αλλά..."

"Δεν συμφώνησε ο Πασιένσια αλλά..."

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν υπεύθυνος ακαδημιών της Πόρτο, Κάρλος Σαίνιο μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για τον φίλο του Ντομίνγκος Πασιένσια. "Δεν ξέρω τι συνέβη και δεν συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, όμως εκτιμώ πως δεν έχει κλείσει το θέμα. Θα δουλέψει εκτός Πορτογαλίας".

Ο μέχρι χθες "κλεισμένος" για τον πάγκο του Ολυμπιακού, Ντομίνγκος Πασιένσια βρέθηκε στον προθάλαμο των πρωταθλητών Ελλάδας. ωστόσο οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και από φαβορί μετετράπη σε αουτσάιντερ.

Ο Κάρλος Σαίνιο, γνωστός από την καριέρα του στην Πόρτο αλλά και το πέρασμα από τον Παναθηναϊκό εξέφρασε την απορία του για το "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Ο παλαίμαχος μέσος συνδέεται με στενή φιλία με τον 43χρονο τεχνικό. Μάλιστα ήταν συμπαίκτες στους "Δράκους του Οπόρτο" για δύο σεζόν (1999-2001).

"Έχουμε συχνή επικοινωνία. Διατηρούμε άριστες σχέσεις από την εποχή που αγωνιζόμασταν μαζί στην Πόρτο. Από τις πορτογαλικές εφημερίδες έμαθα πως χάλασε η συμφωνία. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και δεν υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Προσωπικά πάντως εκτιμώ πως το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά".

Ο Σαίνιο, ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος ακαδημιών της Πόρτο στη Λισαβόνα θεωρεί πως ο Ντομίνγκος Πασιένσια θα μπορούσε να τα καταφέρει στον Ολυμπιακός.

"Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος με άριστη γνώση του ποδοσφαίρου. Τον θεωρώ πολύ καλό χαρακτήρα αλλά πάνω απ΄ όλα άριστο επαγγελματία. Όπως ξέρεις σαν ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα στην Πόρτο. Ακόμη τον αποκαλούν οι οπαδοί της Πόρτο κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει 'παικταράς' στα ελληνικά.

Είναι ένας φανταστικός τύπος. εργασιομανής. Στο ποδόσφαιρο βέβαια τίποτα δεν είναι εύκολο. Σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης υπάρχει μεγάλη πίεση.

"Δεν συμφώνησε ο Πασιένσια αλλά..."

Μιλώντας υποθετικά εάν αναλάμβανε τον Ολυμπιακό και του έδειχναν εμπιστοσύνη θα μπορούσε να κάνει δουλειά. Το θέμα είναι να δίνεται πίστωση χρόνου στους προπονητές".

Όπως διέρρευσε στον ελληνικό Τύπο η συμφωνία του Ντομίνγκος με τον Ολυμπιακό χάλασε λόγω των απαιτήσεων του Πορτογάλου σχετικά με τον αριθμό του προπονητικού επιτελείου αλλά και διότι ακόμη δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

"Πράγματι είχε υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια με την Σπόρτινγκ. Από την στιγμή που ο σύλλογος δεν τον έχει αποζημιώσει λογικό είναι να μην έχει υπογράψει τη λύση της συνεργασίας του.

Πιστεύω πως εάν συμφωνούσε με τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα απ'όσο γνωρίζω από τις προηγούμενες ομάδες του, είχε μαζί του ένα επιτελείο τεσσάρων συνεργατών".

Σύμφωνα με τον Σαίνιο, είναι θέμα χρόνου να εργαστεί στην Πόρτο ο Ντομίνγκο Πασιένσια. " Έχει κάνει εκπληκτική δουλειά με την Μπράγκα. Στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας υπήρχαν πολλά προβλήματα και δεν του δόθηκε χρόνος. Νομίζω πως σε τουλάχιστον δύο χρόνια θα είναι προπονητής της Πόρτο.

Τώρα δεν θα μπορούσε να αναλάβει τον σύλλογο, γιατί ο Βίτορ Περέιρα δεσμεύεται με συμβόλαιο. Χαίρει τεράστιας εκτίμησης στην Πόρτο και όλοι πιστεύουν πως θα είναι ο μελλοντικός της προπονητής".

Εύλογη απορία μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, για τον επόμενο σταθμό του Ντομίνγκος.

" Δεν νομίζω να δουλέψει στην Πορτογαλία. Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα εργαστεί στο εξωτερικό" δηλώνει στο Sport24.gr ο Κάρλος Σάινιο για να συμπληρώσει:

"Ελλάδα, Τουρκία και Ρωσία είναι χώρες, οι οποίες ενδεχομένως να αποτελέσουν τον επόμενο προορισμό. Προσωπικά θεωρώ πως παρότι υπάρχει διάσταση με τον Ολυμπιακό ίσως επανέλθει ξανά στο προσκήνιο το όνομα του".

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ